Радев не бил човек на Москва, Първанов – на Путин

Калфин призова за по-активна кампания на левия кандидат за президент
23 авг 2016 11:00,
20
Радев не бил човек на Москва, Първанов – на Путин
Снимка: архив Булфото

Левият кандидат за президент Румен Радев не е посочен от Москва и Георги Първанов не е човек на Путин. Това каза зам.-шефът на АБВ Ивайло Калфин по повод критиките, че претендентът на социалистите е спуснат от Русия.

Миналата седмица Методи Андреев от ГЕРБ обяви, че Радев е посочен за кандидат-президент по време на визитата на Корнелия Нинова и Георги Първанов в Москва за конгреса на Единна Русия преди няколко месеца.

"Това са глупости", каза Калфин пред bTV. Той обясни, че кандидатурата на ген. Радев е в резултат от желанието на АБВ да търси съвместна кандидатура с БСП и настояването на червените тя да е надпартийна.

Още по темата

Калфин припомни, че Радев бе един от кандидатите, посочени от структурите на БСП по време на вътрешното допитване. "Ние се съгласихме, за да има разбирателство", каза заместникът на Първанов.

Той настоя, че в съюза между АБВ и БСП няма водеща сила.

"Трябва да подпишем споразумение, трябва да се води кампания", каза още Калфин и изрази недоволство, че след посочването на Радев се забелязва липса на активна кампания.

Зам.-шефът на АБВ отново обясни, че Радев трябва да си посочи вице. Според него било редно щом номинираният за президент е отдалечен от политиката, същото да важи и за подгласника му.

Калфин коментира и екстрадирането на турския бизнесмен Абдулах Бююк. Според него е неприемливо, че започваме да повтаряме думите на Турция.

"Ердоган казва: Турция много се мъчи с мигрантите и Европа не прави нищо. Неприемливо е, когато от български държавници се чува същото", подчерта бившият външен министър. В същото време Калфин обясни, че не вижда каква сделка може да бъде сключена за Бююк.

Според него България трябва да има към Турция по-определена и ясна позиция.

"Този трафик през границата на имигранти не е нещо случайно. Турция трябва не да се оплаква, а да направи всичко възможно да го затвори. Не е приемливо Турция да заплашва ЕС, че щяла да пусне мигрантите, ако не получи безвизов режим. Не може да влезеш в едно семейство, като изриташ вратата и влезеш с взлом", каза Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно, че този Радев е един от кандидатите посочени при вътрешното запитване, само че забрави да каже на кое място е. Май на последно. Каква стана тя, допитваха се и пак издигнаха този, който те си решиха. Е, тогава, не се ли обезсмисли вътрешното гласуване? На комунист никога не може да се вярва. Те са долни изчадия.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е разликата да си човек на Москва и на Путин? Ако изобщо може това да се нарича човек!
12
0
 
7
 
! Отговори
Петър Дертлиев преди 7 години
Иво, Иво, все същото рядко ла...йно си остана. Помниш ли как ми се бе залепил за *** и все чакаше някаква длъжност
11
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не ви ли прави впечатление,че има ли заглавие с името генерал Радев и се втурват едни писания-долни комунисти,изверги,***.Едни хора стоят пред компютрите и заработват надници.
10
9
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Голата истина е,че Борисов не се усети на време и не успя да го купи.Путин,Русия глупости.Ако беше слаб и крадлив ,най лесното беше на стане член на Герб- бляскава перспектива,герой щеше да стане,щяха да го канят в сутрешните блокове и да го хвалят,а не да го оплюват.Истинските кариеристи си личат по това,не че имат идеи а просто отиват при силните на деня -лесни пари,кариера,известност.Генерала е избрал трудния път и това му прави чест.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агент Гоце е гнусен комунист и инструмент на КГБ в България!
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, повярвахме ти!Ка комунист може да му се вярва само в един случай - ако главата му е на минимум 3м. от тялото.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До сега имахме безгласна буква и нелепо партийно предложение за президент, сега ни предлагат друг подобен от опозиционна партия. Що за нелепост е това?
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният парашутист! Така ли няма една популярна и позната на обществото личност, та измъкнаха от нищото някаква руска пионка и само за месец два ще ни я представят като най-подходящия човек за президент. Примерно Тръмп, хубав лош, нама значение. Обществото го познава понеже е на светло от десетилетия. Как може някой нормален човек да гласува не за какво да е а за президент, само след като някакви партийни другари му посочат някакъв тип и кажат, това е правилния човек?
5
14
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Голямо оплюване ,голямо нещо.Всичките телевизии са се запретнали да оплюват Радев ,а от този човек не сме чули и дума.Ама виждате ли човек на Путин бил,комунист бил,вече чух че и гей бил,на овиошоуто той не управлявал самолета а друг скрит в кабината пилот,една гледачка казала ,че бил самовлюбен в себе си ***, днеска чух ,че нещо като шкембе в стена бил или някаква друга дивотия.И кой ги разправя по НТ и БТВ ,видите ли видните личности в Б-я Методи и она там шкембето,Раданчо ,ЦВ.и сие.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калфине, колко си ти забавен човек...
3
3
 
15
 
! Отговори
Брадван преди 7 години
Радев е човек на БСП. Каквото му наредят от Посерано 20 това ще е.
2
1
 
13
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Какви смешки ни разказва този.Ние може да сме *** ,но не сме ***.
1
2
 
25
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Верваме ти Ивайло, Гоце е човек на Обама, Радев на Ердоган. Нямат нищо общо с Русия.