Прогнозата на Миков: БСП ще е на балотаж с ГЕРБ

Ген. Румен Радев е "сравнително непознат", каза бившият лидер на БСП
Обновена: 21 сеп 2016 10:13 | 21 сеп 2016 10:07,
23
Прогнозата на Миков: БСП ще е на балотаж с ГЕРБ
Снимка: Bulgaria ON AIR

Очаквам много силна кампания от партията. БСП ще стигне до балотаж с ГЕРБ, въпросът е с какъв резултат. Имаме нужда от още мотивация. Очакването за широка коалиция, която не се сбъдна, създава демотивация и разколебаност в партията. Левицата отива разединена на изборите, заяви бившият председател на БСП Михаил Миков в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той призна, че ген. Румен Радев, който бе издигнат за кандидат-президент от БСП, е "сравнително непознат" за хората и подчерта, че освен посланията кандидатът ще трябва да бъде добре експониран персонално.

"Добър елемент е, че Илияна Йотова е познат на хората политик. Има плюсове, има и минуси в това, че ген. Радев не е бил в политиката. Създадоха се тежки нагласи срещу политиците в последните 15 години. От друга страна, участието в политиката дава възможност един човек да представи качествата и последователност си", коментира Миков.

Бившият лидер на БСП е на мнение, че левицата отива разединена на изборите, но уточни, че всичко зависи от усилията на кандидат-президентската двойка на БСП да спечели доверието на хората.

"Съвсем логично е при загуба на изборите ГЕРБ да се разпадне и да има предсрочни парламентарни избори. Претоварването с власт очертава перспективата ГЕРБ да започне да слиза от сцената", категоричен бе Миков в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Социалистът посочи, че ГЕРБ цели къса кампания, за да разчита на ресурса, с който разполага - финансовата и организационната кондиция, в която се намира. Миков отчете това като дефицит за БСП, но се надява той да бъде преодолян със силна кампания.

"ГЕРБ владее всички властови лостове. Искат кампания, в която няма сблъсък на политически идеи, а на образи на кандидати", настоя той.

Михаил Миков посочи, че има "поне 4-5 формации, които ще определят себе си в лявото пространство" и подчерта, че големият въпрос е за политическата последователност.

"Всякакви коалиции, които имат за цел едни или други избори, трябва да имат ясна идентичност. Резултатът от изборите ще покаже кои решения са били правилни и всеки трябва да си поеме отговорността", добави той.

Миков е на мнение, че кандидатурите на Ивайло Калфин, Татяна Дончева и Красимир Каракачанов са въпрос на "политическа идентификация и заявка за политическо участие след президентските избори".

"Всички избори са премерване на политическо влияние и доверие на избирателите", нястоя той.

Бившият лидер на БСП определи като "изключително важно" развитието на политическата система в България след предстоящия референдум. Той отчете липсата на политици, които да обяснят на хората минусите във въпросите на допитването, инициирано от шоумена Слави Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
прогноза преди 7 години
Ако ГЕРБ не спечели на първи тур -балотажа ще е м/у ГЕРБ и ДПС.И понеже българите са и завистливи и разединени , а турците сплотени - президента е ясен , а вицето или сивия кардинал!?!
15
1
 
3
 
! Отговори
сърп и чук преди 7 години
ееех другарю Миков голям пръст ти забиха другарите ти от БСП
14
2
 
0
 
! Отговори
39716 преди 7 години
АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА МАРЕШКИ!!!!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя па! Уеуе мауе!
12
3
 
6
 
! Отговори
Андрейчин преди 7 години
Алооооу,г,син другарю Миков,а на вашата партийка-столетница претоварването с власт ще й дойде хептен много и ще трябва окончателно да я закопаем,кскто вие обичате да казва те - с дружни усилия! Уверявам те никак няма да е трудно!
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се притеснявайте другари и господа политици.Вие пак ще сте си във власта.От 10-15г.сте си едни и същи.Няма да допуснете некой случаен да ви вземе кокала.
10
0
 
8
 
! Отговори
3 водки на гладно преди 7 години
със същия успех можеше да прогнозира че днес ще изгрее слънце.
9
2
 
7
 
! Отговори
до Мълчанието преди 7 години
тоя навсякъде руснаци и американци му се привиждат.Свободно тавариш, успокой коня, в другите стаии са руснаците и американците.Удари една водка молодец
8
7
 
7
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
Аз пък не съм гербаджия и знам че няма да гласувам за ГЕРБ. Не знам за кой ще гласувам ама няма значение, важното е че съм умен и не съм за ГЕРБ. Трябва да изметем ГЕРБ за да тръгне държавата напред като последния път като дойдоха ДПС и БСП на власт, тогава бяхме добре и господин Пеевски също беще добър шеф на ДАНС.
7
1
 
11
 
! Отговори
Джон Картър преди 7 години
Радев всеки ден казва по нещо култово и ако това продължи, май само Миков ще гласува за него.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм гербаджия! Искам да гласувам за ГЕРБ и за никой друг! Само че не знам кой е нашия кандидат. Дали ще е жена? Ами ако не е? Е, все пак ...дано да е хубава! Дано да ни я кажат навреме, че да и запомня името, да не объркам нещо все пак. Най-добре ще е ако сложат и снимката на Бойко, че да се ориентирам по-лесно!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оптимист!Най-вероятно преди да я каже тая глупосст е обърнал няколко руски стандарта за отскок.
4
9
 
12
 
! Отговори
Дракона преди 7 години
Всички ще са на балотаж ако ги питаш, а кандидата на ГЕРБ ще спечели както всички избори последните 10 години
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И каракачанов ще е на балотаж.... накрая да не се окае че балотажа че е радев - каракачанов...
2
4
 
19
 
! Отговори
asd преди 7 години
Пак се опитват да минат с номера "предлагаме ви неполитик" както беше Орешарски. Ама беше кукла на конци на Станишев и Доган.
1
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Всичките "политици" са толко зле, милите, че и една що-годе свястна предизборна кампания не могат да направят. Не се усетиха, че на народа вече му писна от ла.й.н.о.мети и престана да ги отразява. Опитват се да принудят хората да ходят да гласуват, ама и на това ще ви намерим цаката. Само внимавайте за момента, в който ще ви погнем със сопите, че да се покриете овреме.