Росен Желязков поема Агенция "Електронно управление"

Той е лична номинация на премиера Бойко Борисов
28 сеп 2016 15:22, Анисия Иванова
4
Росен Желязков поема Агенция "Електронно управление"
Архив: Булфото

Министерският съвет определи Росен Желязков за председател на Държавната агенция за "Електронно управление" за срок 5 години, съобщи правителствената пресслужба. Вицепремиерът Румяна Бъчварова обясни, че Желязков е лична номинация на премиера Бойко Борисов и че има богат административен опит.

От МС припомнят, че Росен Желязков е юрист. Бил е секретар на Столичната община. Желязков беше главен секретар на МС при предишното правителство на ГЕРБ.

Неговото име беше свързано с аферата "Костинброд" , където бяха открити купища напечатани бюлетини извън заявения тираж за предсрочните изборипрез 2013 г. Той беше обвинен в престъпление по служба, но впоследствие съдът го оправда.

От 2014 г. той е съветник към политическия кабинет на министър-председателя по дейности, свързани с държавната администрация и електронното управление.

Преди половин година Желязков се отказа от поста председател на Комисията за защита на конкуренцията поради упреци за нагласен избор.

Агенцията, която той поема сега, беше създадена с приемането на Закона за електронното управление през лятото на 2016 г. Тя е на подчинение на Министерски съвет и отговаря за електронното правителство. Мандатът на председателя й е 5-годишен.

Агенцията координира всички проекти за софтуер, хардуер, регистри и други системи на държавните ведомства, които ще получават финансиране и ще изготвя годишни отчети и планове за развитието на електронните ресурси на държавната и общинската администрация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Анонимен-3 грешиш,това е награда за изпълнената задача,в печатницата на Костинброд,вместо да облече ,раиран костюм на лагерник от лагера на свободен режим''Бобов дол'',слънцето го прави,шеф на агенция,с ранг на министър.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахах, по стара кумунитическа традиция, вместо в затвора го повишават! Както казват у Софето:Браво Баце, целата маала ти реди еваларка!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още едни хрантутници с големи заплати!
1
0
 
11
 
! Отговори
zeus преди 7 години
За наши верни и послушни кучета винаги има сладка държавна службица ;)