АБВ иска лидерска среща с БСП за вота на недоверие

Искат да ни употребят през задния вход, видяха хората на Първанов
10
АБВ иска лидерска среща с БСП за вота на недоверие
Снимка: БТА, архив

Заради обтегнатите отношения между БСП и АБВ, които доведоха и до отказ от подкрепа на партията на Георги Първанов за предварително договорения единен кандидат на двете партии за президент Румен Радев, сега и вотът на недоверие, който готвят социалистите, стои под въпрос.

Още по темата

Въпреки че вчера Първанов обяви готовност АБВ да подкрепи всяка инициатива за дебат за дипломацията, днес неговите депутати бяха категорични, че без лидерска среща няма да сложат подписи под мотивите на БСП за провал във външната политика.

Конкретният повод е решението на правителството да подкрепи Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, макар че в надпреварата вече участва Ирина Бокова, която кабинетът подкрепи първоначално.

БСП има 38 депутати, а за да бъде внесено искане за вот на недоверие са нужни подписите на 48.

"Няма да дадем подписите си, ако няма лидерска среща и ако няма категорична договорка какво се прави и то по инициатива на БСП", отсече днес Кирил Цочев от АБВ.

Говорителят на парламентарните групи на партията Мариана Тодорова допълни: "Не може на парадния вход да няма комуникация с нас, а когато искат да ни употребяват - през задния вход".

Според Цочев принципно темата си заслужава вот на недоверие, но въпросът е да има коректни политически отношения.

Така че топката остава в полето на соцлидерката Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: БСПвот на недовериеАБВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
kokospa преди 7 години
То вие сте свикнали ...през задният вход !Още от времената на дружбата с ДПС!Явно на Марианчето(пиар на Гоце)ще и за пръв път!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ognyanzПрав си, но те и лидерската среща я обявиха през медиите.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политически игрички на дребно в стил "Ти мен уважаваш ли ме?" СМЕШНИЦИ! Крайно време е да оценявате предложенията не по кой те е "уважил" или кой го излъчва, а по СЪДЪРЖАНИЕТО!!! Стига вече "каквото каже 'бащицата' ". Писна ми от послушни коне с капаци (независимо дали са АБВ,БСП,ГЕРБ,РБ и прочие кратуни)
5
2
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Искането на АБВ за лидерска среща е съвсем оправдано. Политическо единодействие не се постига чрез контакти през медиите.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ото Фон КонКои *** имаш предивид - тия във властта, или ония в подножието, гледащи нагоре?
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Калфин беше истински дипломат, вчерашният шамар, който ГЕРБ заби на България трябваше най-добре той да го схване. Но елемента на нагаждация в родната дипломация е водещ. Нали до вчера управляваха заедно?
2
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Тва тяхното избива на турска сапунка вече. Народното събрание стана бетер детска градина...
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При положение, че управляващите направиха за смях и резил страната, не е ли въпроса за вот на недоверие по-голям от честолюбието и междупартийните дразги? Според мен, доверието към вас влиза и излиза и през двата входа. Но това се вижда накрая пред урните.