РБ и БСП за гушите: Кой какво искал, кой какво подкрепял

И Реформаторите искат свикване на НС, но с друга програма
9
РБ и БСП за гушите: Кой какво искал, кой какво подкрепял
Снимка: Булфото, архив

БСП и РБ влязоха в спор за това дали реформаторите са подкрепили предложението на социалистите за свикване на извънредно парламентарното заседание в сряда.
 
Соцлидерката Корнелия Нинова обяви, че те също са сложили подписите си под искането за това, но Найден Зеленогорски отрече. "Колегите от БСП твърдят, че подкрепяме тяхната подписка за свикване на извънредно заседание, това не е вярно. Твърдим, че те спекулират и превръщат парламентарната трибуна във възможност за предизборна кампания, което не подкрепяме", посочи той.

Още по темата

"Всъщност това е и основата на сблъсъка между някои политическите сили и невъзможността на парламента да си върши добре работата", коментира Зеленогорски. Той обяви, че всъщност Реформаторският блок излиза с контрапредложение за извънредно заседание на Народното събрание, за което започват и консултации.

В дневния ред, предлаган от РБ, са промени в Изборния кодекс, свързани с квадратчето "Не подкрепям никого", както и премахване на ограничението за брой избирателни секции зад граница.

Създаване на временна комисия за АЕЦ "Белене" и по-ниски наказателни лихви за просрочени задължения от 10 на 8 сто, са другите две точки, по които реформаторите искат извънредното заседание.
 
Дневният ред на БСП пък е различен. Заради това социалистът Жельо Бойчев уточни, че истината е, че с РБ са водени консултации за дневния ред, но реално подписите си под искането на БСП са сложили депутатите от ДПС, АБВ и независими народни представители. С РБ истината е тази, че водихме консултации относно изработването на дневния ред.
 
"РБ държаха на 3 точки, за комисията за АЕЦ „Белене“, за изборния кодекс и промените в Закона за задължения на договорите", посочи той.

"Ние сме включили в дневния ред, който е внесен вече в деловодството на НС, изборния кодекс, промените в Закона за задълженията по договорите. Две от техните предложения са внесени и никой от нас не е твърдял, че са подкрепили тази подписка", обясни Жельо Бойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
- преди 7 години
КОГАТО СЕ Е ВЗЕМАЛО РЕШЕНИЕТО ЗА КВАДРАТЧЕТО НЯКОИ Е СПАЛ И СЕГА ЕЛА ДА МИ ИЗТРИЕШ *** ЗАЩОТО СЕ НА ..........
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От самото начало седянката с РБ си намирисваше на апетит към топли места за определени седалищни части. Някои, като Кунева се наместиха и на по две, други са уж в опозиция, но имат министър на здравепогазването, трети вместо да се занимават със земеделие купуват самолети за скрап, а да не говорим за един, който посрами България пред целия свят и сега Сметната палата на ЕК може да ни поднесе поредното унижение за харчовете на маратонката от последната права за ООН. Хайде, обирайте си крушите!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДНЕВНИЯТ ВИ РЕД НЕ Е НАШИЯТ ДНЕВЕН РЕД,В НАШИЯ ДНЕВЕН РЕД Е ЗАПИСАНО-УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДОХОДИТЕ,БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ГОЛЕМИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ И КУРОРТИ ,ВИЕ РАБОТИТЕ ЗА НАС,НЕ ОБРАТНОТО!МАХАЙТЕ СЕ ВСИЧКИ ОТ ТАМ.
6
5
 
6
 
! Отговори
Руско-турски баши... преди 7 години
Предлагам БСП и ДПС да се слеят най-накрая в една партия или коалиция. Името й ще е ОРТБ (обединен руско-турски башибозyk).
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради компетентни хора се създадоха триста партии но заради тях страда бсп и на тях им е време да им даде пътя и да се оправи насложиха ги насам натам без образование искате да командват как да стане ето резултата всичко ще избяга не съм фен на тая партия и на която и да било но това е анархия и след 50 няма управия би било герб би било бсп би било сдс и рб и нам кво си
4
5
 
6
 
! Отговори
Ба ги в смешниците, преди 7 години
До Анонимен 1"Къде е Радан"Зает е , пише, смята, брише, че РБ вече мирише.
3
0
 
2
 
! Отговори
sport преди 7 години
До НаблюдателДай ми съвет за кого да гласувам.
2
7
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Реформатори ли?! Най-обикновенни предатели за тези които ги избраха. Удобната патерица на ГЕРБ!
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Карикатури! Къде е Радан, този политически великан, затъжих се за него.