Подписваме СЕТА с условие – отмяна на визи за Канада

Последната дума обаче ще има родният парламент
112
Подписваме СЕТА с условие – отмяна на визи за Канада
Снимка: архив, БулФото

Правителството одобри подписването на Всеобхватно икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада.

Одобрено е и Споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и Канада, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Правителството упълномощи постоянния представител на България към ЕС да подпише двата документа под условие на последваща ратификация. 

Страната ни поставя още едно условие - поет официален ангажимент от страна на правителството на Канада за отмяна на визовите изисквания за български граждани, желаещи да посетят държавата за целите на бизнес и туризъм, в срок не по-късен от края на 2017 г.
 
Всеобхватното икономическо и търговско споразумение има за цел либерализирането и насърчаването на търговията със стоки и услуги, подобряване защитата на интелектуалната собственост и защитата на инвестициите. Включени са и разпоредби относно устойчивото развитие и енергийните ресурси.
 
Споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и Канада обхваща целия спектър от теми, формиращи дневния ред на отношенията.
 
Различни дялове са посветени на сътрудничеството в сферите на сигурността, борбата с тероризма, международната търговия и инвестициите, устойчивото развитие, миграцията и управлението на границите, научните изследвания, иновациите и комуникационните технологии, културата, образованието и контактите между народите. Установяват се механизми за канализиране на политическия диалог и провеждане на консултации.
 
Споразумението за свободна търговия би трябвало да се подпише на планираната среща на върха ЕС-Канада, която се очаква да се проведе в четвъртък. Белгия обаче не може да даде съгласие за сделката заради съпротивата срещу нея на френскоезичната провинция Валония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От сайта на МС:Правителството одобри подписването на Всеобхватно икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада ...и най-долу четем:Решенията са приети неприсъствено.Представяте ли си, че даже не са се събрали, а са решили да го одобрят?!?!?!
91
0
 
2
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Слугинаж на чужди интереси - това е правителството на България! А основната *** е Борисов.
90
1
 
2
 
! Отговори
зъ преди 7 години
До хънаселението на света се увеличава, трябва повече храна и лекарствав ГМО е бъдещето
89
0
 
4
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Тези, които са го одобрили, дали са го чели? И като са го прочели дали са го осмислили?Голям праз за някакви визи като "либерализирането и насърчаването на търговията със стоки и услуги" доведе до срив в едва кретащата ни икономика и нахранването ни с разни ГМО-та и др. подобни отрови.Малкоумници!Принудени ли сме да го приемем?Браво на Валония!
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това с визите е просто смешно. Как ще гарантират, че визите ще отпаднат - просто няма да ги отменят и толкова. В момента по договор на Канада, САЩ и ЕС гражданите им могат да се придвижват свободно без визи, но за нас не го спазват - договор подписан не спазват, обаче началото на 2018 ще спазят нещо за което няма подписан никакъв договор само устни залъгалки - смех, 2018 я камилата, я камиларя...
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Shopp То няма да има други! Щеш не щеш ще ги ядеш! Структурата и регулацията на пазара ще бъде съвсем различна-малкият и среден бизнес ще бъдат задушени. Корпорациите ще бъдат господари във всички сфери на живота и ще подчинят държавата на своите интереси.
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само ние и румънците в ЕС все още имаме визи и според правилата трябва да паднат. Просто ни залъгват, СЕТА няма нищо общо с визите. Някой от националните предатели обясни ли защо трябва да подписваме? Попита ли хората дали искат СЕТА или визи? Но и ние не сме народ...
85
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕТА ще бъде подписано, но визите няма да отпаднат нито 1017, нито по-късно. Нищо не задължава Канада да отмени визите след 2017. Едно обещание - ха ха ха...
84
1
 
5
 
! Отговори
ни съ знай преди 7 години
Хора, имате ли способности да мислите? СЕТА е по-скоро политически проект, отколкото търговско споразумение.Някои все още не са се отказали от РОБОВЛАДЕЛСТВОТО.А има и такива,които смятат всички останали за по-прости от тях..........................
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На бас, че няма да спазят гаранциите и няма да отменят визите. Българите не ги броят за хора, може спокойно да им плюеш в лицето и да им се присмиваш, никой не спазва договори с България. И сега САЩ и Канада имат договор с ЕС за безвизов режим но не го спазват и ни плюят в лицето, каква е гаранцията, че 2017 ще го спазят.
82
5
 
6
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Евала на Путин и КГБ. Мразя ги ама шапка им свалям. Типичен "несиметричен отговор" -с 2-3 милиона евро купиха едно местно парламентче с население 0,6 % от ЕС и му таковаха мамата......на ЕС-то де. С 500 000 000 другомислещи.Факта си е факт.
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ за комисион ще ни продаде и на марсианците ако може . Добре че в Европа има и хора които не се продават за коричка хляб /доларчета/
80
12
 
2
 
! Отговори
до тя преди 7 години
Ще ни внесат най- некачествени и вредни храни , които никой не им иска! Да се спре това никому не нужно "условие" за народа има ли или няма визи----------------------------ама тебе някой с пистолет на главата ли те кара да ги купуваш??? Това първо. Второ........канадците са такива маниаци на тема здравословно хранене , че нямаш идея. Ама и как да измаш като освен в Масква не си била никога.......
79
2
 
19
 
! Отговори
тя преди 7 години
За българите , които живеем в България не ни засягат *** визи - има ли ги , или ги няма! Засяга ни пряко каква търговия ще извършват канадците с нас и защо е тоя зор от тяхна страна , та са готови и на "компромиси"?!
78
2
 
14
 
! Отговори
тя преди 7 години
Ще ни внесат най- некачествени и вредни храни , които никой не им иска! Да се спре това никому не нужно "условие" за народа има ли или няма визи
77
1
 
14
 
! Отговори
тя преди 7 години
Да се пита народа , а не някой да решава съобразно личните си интереси!
76
1
 
16
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Добре че нещата не зависят само от наведени бюрократи послушници ,а и все още има такива хора като във Валония та да им развалят рахатлъка и да разлаят кучетата иначе ние отдавна сме изтъргувани от подобни б.клуци като сегашния.
75
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поредни предателства,продадена свобода,непоправими следствия,разрушителни безобразия... кви ценности кви ПЕТ лева. дайте нормално заплатена работа,та да си купим леб.осигурете нормален живот за да не бягаме оттук.
74
2
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
На това народът му е казал - кон за кокошка..
73
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ние сме поставили условие ,хаха смешки,по скоро те са го предложили уж че нещо се съпротивляваме и успяваме да да излезем на печалба ха ха,приказки за лека нощ,*** много сме на печалба,че можем да ходим без визи на другия край на света