Правителството дава пари на "Пирогов": Кукличка да е!

Премиерът събра директори на болници и отпусна милиони
6
Правителството дава пари на "Пирогов": Кукличка да е!
Снимка: Пирогов

Правителството отпуска общо 7,2 млн. лева допълнително за различни болници за тази година.

Средствата са предназначени за закупуване на апаратура и за ремонти. От тях за Детската клиника на "Пирогов"“ ще отидат 2 млн. лева.

"Отвратителни са условията там", коментира премиерът Бойко Борисов и поръча: "Да го направите да е кукличка".

Болниците в Смолян и в Търговище ще получат по 1 млн. лева за закупуване на ангиограф. 1,1 млн. лева са отделени за закупуване на ангиограф и апаратура за хемодиализа за болницата в Ловеч.

Борисов коментира, че детското отделение на ИСУЛ не е "пипано" 30-40 години. За ремонт там са предназначени 400 хил. лева.

С 400 хил. лева пък ще бъдат закупени 2 изкуствени сърца в болница "Св. Екатерина".

Шефът й проф. Генчо Начев обясни, че те са за двама младежи, които без тях ще живеят около месец и половина. С поставянето на изкуствени сърца ще получат "отсрочка" от 5-6 години, през които евентуално да им бъде трансплантирано сърце от трупен донор.

Проф. Начев коментира, че е решението за отпускане на средствата не е предизборно, защото хората не се разболяват само преди избори.

Средства получават още болниците във Варна, Разград, Габрово, Шумен. Директорите им присъстваха на вземането на решението от правителството.

Те посочиха, че със закупуването на апаратурата ще бъде осигурен по-равномерен достъп на пациентите до здравно обслужване.

Здравният министър Петър Москов пък коментира, че резултатите на редица болници в страната се подобряват месец за месец и че хората се интересуват не от избори, а здравните заведения да работят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Пирогов ли? преди 7 години
Не дай Боже да попаднеш там,особено в Кабинет по Гнойно-Септична хирургия при Д-р ВЕСЕЛИН КОЛЕВ МАЗГАЛОВ.Чакаш осем часа ред кабинета,след което въпросния доктор излиза и ти бие шута с обяснението,че не си за него,въпреки направлението.Бил там от 7часа сутринта и в следобедните часове вече мрази всички пациенти.После се чудиш кой път да хващаш,след като от три дни си дошъл в София и вече нямаш пари за хотел.После проклинаш "реформите" на м-р Москов и живота си и чакаш Божията милост...Помооощ!!!
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са парите, на Пирого в, от собствените приходи? За заплати, нали? Как се управлява Пирогов ?
3
1
 
7
 
! Отговори
bub преди 7 години
И да го ремонтират...все тая...работещите там ще го съсипят за норматив! Просто не пазят и за нищо не им пука! Освен това имат задължителни прегледи на първия етаж, за да те приемат в болницата. Натоварването на рентгена е огромно (мисля, че не е съобразено с възможностите на машината) и резултатите са грешни в крайна сметка. Освен това, правиш ЕКГ и после няма кой да ти го погледне...Не вярвам, че не им стигат парите...Абе...да не попадаш там, това е истината..
2
1
 
22
 
! Отговори
добри позиви за преди 7 години
Контрол над парите - Контрол ! иначе пак ще ги източат,Всяка стотинка да се следи !
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е три дена в лудницата на четвъртия пуснат в ловеч боико докога