Сгреших с Цачева! А за оставката – имайте търпение!

Борисов към Слави: Слез от сцената и носи отговорност!
Обновена: 9 ное 2016 18:24 | 9 ное 2016 18:15,
915
Сгреших с Цачева! А за оставката – имайте търпение!
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов призна, че е сгрешил с издигането на кандидатурата на Цецка Цачева за президент. Той призова всички, които искат оставката му, да изчакат още седмица.

"За първи път и аз не се поддадох на популизъм. И търсих най-подходящия и най-знаещия, а не най-харизматичния, най-харесвания, най- рейтинговия", каза Борисов пред bTV.  "Ако гледаме кой е по-симпатичен, госпожа Цачева е много по-симпатична от много от лидерите в Европа. Тя е много по-подготвена от Радев", допълни той.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че партията първо е очаквала  той да се кандидатира, след това да бъде Фандъкова, Дончев, Димитър Николов.

"Сгреших и ще си понеса цялата отговорност. Винаги съм бил честен с хората", каза още Борисов.

Още по темата
Той призова и тези, които очакват оставката му, да имат търпение. Той потвърди, че ако Цецка Цачева не спечели изборите в неделя, той ще се оттегли от властта. Ако обаче се пребори за победата – няма да го направи.

"Още в неделя щях да подам оставка. Събрахме се, всички ме помолиха да изчакам седем дни. Да чакаме избори в оставка нямаше да е честно към партията и към г-жа Цачева", каза още Борисов и допълни: "Грешката за този резултат е изцяло моя".

Премиерът призна, че се замисля дали не е сгрешил и в другите приоритети на правителството.

"Замислям се дали е трябвало да строя толкова…Метрото, какви протести правеха магазинери. Мислех, че като почистим фекалиите от Черно море, ще се оцени, че ръст от 3% ще се оцени, че 3 милиарда повече събрани от контрабандистите е добро. Явно нещо съм объркал като приоритетите", каза той.

Борисов коментира и резултатите от референдума на Слави Трифонов. Той обяви, че застава зад отговорите във въпросите, макар да не ги подкрепя и ще направи всичко възможно те да бъдат приети от парламента.

Лидерът на ГЕРБ  се обърна към шоумена Слави Трифонов с призив да слезе от сцената, да направи партия и да носи отговорност.

"Ако мислите, че имам сън нощем, когато на другия ден трябва да застана до Ердоган или да имам разговор с Путин или с държавния секретар кери и да отстоявам неща, които другите са надробили преди мен? Това ми коства здраве и напрежение.", призна премиерът и допълни: "Дори колите на Слави Трифонов са в пъти по-хубави от петгодишните коли на НСО."

Борисов призова Слави да влезе в политиката и да носи отговорност с един лев  държавна субсидия.

"Г-н Трифонов трябва да знае, че ГЕРБ ще подкрепи трите точки и ще се бори те да минат. Но искам да обещае, че като направи партия и влезе в парламента, няма да каже: "Ние май сгрешихме", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че е против ниската държавна субсидия, защото тя ще вкара олигарсите в партиите. "Новите проекти вече ще включват и по един олигарх, който да плаща", каза Борисов, но допълни, че след като три милиона души са подкрепили референдума и той ще застане зад него.

"Аз не съм по умен от тях, мога да греша", каза още премиерът. Той обясни, че от този момент нататък ГЕРБ ще работят за 120 депутати и 1 лев държавна субсидия.

А по отношение на Слави каза още:  "Той вече е много повече от партия, трябва да носи отговорност. Дали са му хубавите песни, и аз ги слушах, той е прекрасен артист, но след като се е захванал с политика, да си носи отговорност".

Борисов зададе въпрос и на кандидата на ГЕРБ Румен Радев – дали има нещо, което е поискал като шеф на ВВС и което правителството не е изпълнило. Премиерът обеща и че ще е първият, който ще поздрави Радев, ако спечели изборите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


915
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
606
0
 
4
 
! Отговори
Млад емигрант преди 7 години
Бойко, колко хора се самоубиха по твое време? Колко хора загубиха работата си, жилищата си, спестяванията си по твое време? Колко хора от работния потенциал на нацията напуснаха България по твое време? Защо контрабандата процъфтява по твое време? Защо има бум на амфетамини и мета-амфетамини? Защо Уикилийкс те обяви за бандит? Защо бяха тези безумни подслушвания,Бойко? Защо младите хора завършили образование трябва да мизерстват и рабоят в кол-центрове или като охрана? Висшисти хора,Бойко,ЗАЩО?
605
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да си много *** за да кажеш, че кандидата ти не става. Аз така го разбирам
604
10
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
e tova balgarite sme bili mnogo zaspala naciq vmesto da varvim napred nie shte se vrashtame nazad ako vi e haresalo upravlenieto na oresharski ok glasuvaite za radev! I kakvo posle shte pravim mitingi za da gi svalim!!!
603
3
 
14
 
! Отговори
О преди 7 години
Добре де, но не го възприемам това "Сгреших с Цачева" точно сега, нали тя все още е кандидат на неговата партия. Нали и предстои втори тур, а той по този начин сам я отрязва, като е грешка защо е на дебат в момента?
602
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оправдаваме ли тази ирония. Поне не разбираме обяснението грешката. А жена за президент на България ? Моля ви се. Тя пък взела, че се навила . Рапорт даден, рапорт приет. Аз съм Клеопатра.
601
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименс от два до пет лева средният бг гражданин е длъжен да се израдва по Коледа и Великден. Масовите пенсии са колкото да се отчита, че има пенсии. Караме хората да вярват в нас, не да вярват де, това е демоде, важно е да кротуват и брюксел да лее дитирамби за нас. Иначе, светецът петърчо москов, заедно с много свои колеги светци се грижи да ни намаляват грижите. .
600
2
 
12
 
! Отговори
Eco преди 7 години
I sega za greshkata li ste glasuvate, aihabibi?!
599
0
 
9
 
! Отговори
До 764 преди 7 години
Ти си ужасно неграмотен,затова мнението си запази само за себе си.
598
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що пък да се не пробва искам да попитам радев кои млади да върне щото по тяхното управление какво бе огромна безработица какво ще направи в град като ловеч къде са младите в коя държава да е само ловеч видин враца тая безработица кво я правим а или да се доизметем всички що пречите на хората с тия де ги пробутахте аиде кажете
597
13
 
2
 
! Отговори
retro преди 7 години
За да сте политически коректен станете pycoфил защото е лесно и не се изисква никаква мисловна дейност. За ваше съжаление тези които управляват света са значително по-умни от червените кухи дрънкала !!!
596
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НаблюдателPari imam, zashtoto imam akal, obicham si profesiqta, no tova e zaplatata - fakt
595
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Защо пък Путин? Може би си го чул от някъде?Че,ти Доган си го имаш и сега,ДПС подкрепя ГЕРБ отдавна,освен това и Местан имаш (вероятно си чул какво говори напоследък) Нека не забравяме Ердоган.Вчера Борисов произнесе незабравима фраза в МС "Честит Ви нов президент" визирайки Тръмп. Така,че вече си имаме Местан,Доган,Ердоган.
594
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А при Орешарски повечето фирми максималната работна заплата ли ви плащаха?
593
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като си в нарушение е нормално да ти пишат глоба, ако ще и проверяващият да е от Долно Нанагорнище.
592
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласуваш за Радев, получаваш Доган и Путин.
591
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Куха лейкаИ още нещо: Персоналът ми получава над 1500лв. защото върши и моята работа, докато обикалям по проверки.
590
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласуваш за Цачева получаваш Местан и Ердоган
589
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Куха лейкаОтговарям, но не знам дали ще ме разбереш, нали си Куха лейка. Значи идва в София проверяващ от Кюстендил и пише глоба 200лв. за нещо, за което няма основание. /например: няма графици за работно време на персонала. Само, че персонала не е на сумирано изчисляване на работното време и по закон не са нужни графици/ До тук ясно ли е?Ти преценяваш, че обжалването + адвокатски хонорар + пътуване до Кюстендил + загубеното време, е много повече от 200лв. и избираш да си платиш рекета.
588
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ САМО ЦАЧЕВА Е СГРЕШЕНА.СГРЕШЕНА Е ЦЯЛАТА ПОЛИТИКА НА БОРИСОВ.И НЕКАДЪРНИ МИНИСТРИ, НА ПЪРВО МЯСТО ЧЕТИРИМАТА РъБове.
587
4
 
11
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Господин Борисов не сте сгрешили, само съветниците Ви са грешни и крадливи.До сега не успяхте да си намерите министър на здравеопазването читав -защо?- защото го търсихте не там където трябва. И с Георгиева сгрешихте- пак съветниците Ви посъветваха. И с Цачева също-Освободете се от тези съветници. Пълнят си гушите за наша сметка- на народа. Ето това е фрапантната грешка.Ако го прочетете - добре, ако ли не ..........