Без чистка на кметове след загубата на ГЕРБ

Там, където обаче имало разгром, можело да се вземат мерки
Обновена: 16 ное 2016 19:14 | 16 ное 2016 19:14, Камелия Цветанова
43
Без чистка на кметове след загубата на ГЕРБ
Снимка: Булфото, архив

Няма да има чистка на кметове от ГЕРБ след загубата на кандидата на партията Цецка Цачева на президентските избори. Това стана ясно от думите на вицепремиера в оставка Томислав Дончев пред bTV.

Още по темата

Според него е несериозно да се говори, че ще се искат оставки на кметове.

"Всичко, което правим в момента, според мен, е доказателство за отговорността ни към държавата, включително решението ни да не оттегляме бюджета. По чисто партийна линия там, където резултатите са слаби, там където бъдат идентифицирани причините защо са слаби, може да бъдат взети мерки. Но един кмет е избран мажоритарно с гласовете на гражданите. Как ще се оттегли? Това е несериозно, това е саботаж към цялата държава. Не знам кой измисля подобни глупости“, каза Дончев.

"Тепърва ще се прави анализ защо ГЕРБ загуби изборите. От гледна точка на самата кампания – какви дефекти и пропуски сме направили, и от гледна точка на това какво в политиките, които сме водили до момента, е грешно и какво сбъркахме", каза той.

Очевидно има дефект в начина, по който сме работили до момента, и трябва да се вземат мерки той да бъде коригиран, това е същественото сега, каза още той. Свършили сме куп добри неща, със сигурност има и куп неща, които не сме свършили. Щом хората са реагирали така, очевидно има неща, които не сме свършили, хората са очаквали от нас да направим повече, посочи Дончев.

Като положително постижение на управлението той отбеляза подобрената инфраструктура, стабилизирането на основните институции, създаването на условия за икономически растеж.

Дончев каза, че решението Цецка Цачева да е кандидат-президент е било взето от Изпълнителната комисия на партията. Неговото име е било сред коментираните, но не се е стигнало до предложение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Той погромът е навсякъдем, Дончев! Или всички кметове на ГЕРБ за *** на зеле не стават или ... рибата се вмирисва от към главата все пак и после цялата завонява на развала!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква чистка?!Вътрешнопартийно е възможно да им отнемат членството, и даже желателна, за да не са обвързани кметовете с партийни нареждания, но, за съжаление, няма да го направят.Ако говори за чистка в общините, то това няма как да стане - кметовете се избират, а не назначават.
33
1
 
3
 
! Отговори
Нежен преди 7 години
Кметовете не!Но задължителна и бърза чистка на структурите в провинцията.Започнете с Кърджали-Цвета Караянчева и началника на РУО Гроздан Колев са за прокурор.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От всичко казано до тук едно е ясно -българите не искат либералният ви модел на деградация!
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как чистка бе,другарю демократ!Какви са тези тоталитарни слова,какви са тези Сталински похвати?Какво са ви виновни кметовете,че другаря ЦЦ ви подложи "динена ***",защото не го номинирахте за президент?Ако Боко Тиквата го беше издигнал,ЦЦ щеше да стане президент!Та той и сега си е Любимец 13- дори и на ЦРУ !
30
0
 
6
 
! Отговори
Един преди 7 години
Г-н Дончев по-добре ще е ако има чистка. особенно в Пловдив.Иначе ще стане така,че гражданите ще направят чистка.
29
0
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Чистката е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!А и много герберастка тор има за изриване.
28
0
 
15
 
! Отговори
ерген преди 7 години
господа пиявици от герб; причината за загубата е именно от КМЕТОВЕТЕ.кметовете на герб прехвърлиха бизнеса на децата и жените си ограничиха И ликвидират всячески другите малки и средни предприемачи и бизнесмени,масово ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ бизнесмени който са симпатизанти НА друга политическа сила/партия/,се унищожават дори с полиция и прокуратура и данс и др...КОЙ Е ВИНОВЕН г-н бб.ами БСП и ДПС.аз казах преди избирите след 1-2 години герб ще имат 5-6% или вече ще са забравени.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЯТЪРЪТ НА ПРОМЯНАТА ТРЯБВА ДА ДУХНЕ И ИЗ ОБЩИНИТЕ.
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пазете динозаврите!
25
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми аз го чух с ушите си баце да казва,че ако загуби балотажа,няма да участва по Никакъв Начин в управлението на България!! :-) :-) Така,че според мен е редно и кметовете да си подадат оставките! :-) :-) Казана дума-хвърлен камък!!
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще ги махат, нали от там е лапачката. Кой краде най-много, Тиkвара и Картофка. Тя му е толкова послушна и предана но тези дни е като попукано мушкато. Как ще я махне, милиони откраднато бюджета на София. Тя си мислеше, че Гроб ще векуват но не стана. Отиват си и ще лъснат за,,ците на крадльовците. Довижданееее, герберастчета, резето падна!
23
1
 
27
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
Томиславе, това не е изпит по диалектически материализъм. Къде сте имали разгром? В Пловдив. В Пловдив загубата ви е най-фрапираща. Тотев и всички герберски кметове по райони и общини - оставка. Ама изборът бил мажоритарен. А не искаш ли да ги поканим мажоритарно да си ходят? Ще бъде много интересно, вярвай ми. Следващите са шефовете на полицейски управления, където започва да се вихри брутален полицейски произвол, вярвам, не без ваша заповед. Не се прави на света вода ненапита, да не го отнесеш и ти. Било саботаж към цялата Държава. Ако не си разбрал, мойто момче, Държавата, това вече не сте
22
1
 
22
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Анализ на ситуацията ще правите? Няма смисъл.Просто вземете от стенографите речта на Корнелия Нинова, днес, и си водете записки. Там много точно и ясно е казано всичко. А не кметовете са виновни за провала, друг е виновен, но не смеете да му го кажете в очите..
21
1
 
17
 
! Отговори
Бургас преди 7 години
Зная, от сигурни източници-----кметовете не искат да подават оставка, или да стават президенти..... защо ли?
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не всички кметове, на малки общини, са жалко нещастници а усвояват много пари. " Бизнесмените", едрите латифундисти и те са на хранилка и далавера , като общински съветници. Богат не дава без изгода за себе си, а взима.
19
17
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво! Много мъдро поведение от страна на лидерите на партия ГЕРБ!
18
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберските кметове ако не са на София, Пловдив и Бургас, са едни жалки нещастници. Защото нищо не достига за тях. И крадат от местните бизнесмени.
17
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да си *** за да изправиш безличната Ц.Цачева срещу генерал от кариерата като Р.Радев...По-слаба кандидатура би била тази на слугата на Б.Б. Цв. Цветанов.
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Белия ГулитАбе, вие толкова ли бързо получихте амнезия? Някои кметове са избирани мажоритарно, но други са назначавани! Софийските кметове до един са назначени, не помните ли? Затова по районите се вихри такова незаконно раздаване на терени за строежи, посаждане на най-неподходящи места, нагъсто-нагъсто, на така "необходимите" павильони за алкохол, цигари и нам си кви ***, а една сладкарница или гостилница няма - щото там приятелчетата требе а работат.. Ами, изобщо - ганьовщина всъде.