Радев пратен на комисията за конфликт на интереси. Заради жена си!

Назначил Десислава Генчева за PR, а имал ли е право?
445
Радев пратен на комисията за конфликт на интереси. Заради жена си!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Военният министър в оставка Николай Ненчев праща новоизбрания президент Румен Радев на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликта на интереси. Това става след проверка на инспектората на военното министерство около назначаването на съпругата на Радев Десислава Генчева за PR на Военновъздушните сили.

В качеството си на шеф на ВВС Радев я е назначил на поста на 11 ноември 2014 г., обяснява Ненчев в писмен отговор на въпрос на депутатите от ГЕРБ Методи Андреев и от РБ Петър Славов.

Радев е подписал с Гечева допълнително споразумение към трудовия й договор,според който тя работи в отдел "Финанси", да изпълнява и функциите за връзки с обществеността като "старши експерт" срещу допълнително възнаграждение.

Съмненията за конфликт на интереси са от времето, когато съпрузите работели заедно във ВВС, се появиха още, след като беше обявена кандидатурата на Радев за държавен глава, но сега вече преписката от проверката на инспектората отива в комисията.

Иначе Ненчев обяснява, че Радев в качеството си на командир на ВВС не е бил длъжен да иска разрешение от МО да назначава цивилни служители, защото сам по себе си е бил работодател като оглавява ВВС, които пък са юридическо лице.

Освен това длъжностите на цивилните лица, наети към ВВС, не се заемат след конкурс.

Шефът на ВВС пък не дължал обяснение на министъра дали е в конфликт на интереси.
 
Инспекторатът на МО е започнал проверка на случая след подаден сигнал от директора на пресцентъра на военното министерство за системни нарушения от страна на командването на ВВС на административни актове, регламентиращи PR -а.
 
От проверката е направен извод, че дейността за връзки с обществеността на командването на ВВС не е осигурена щатно, а при организацията и осъществяването й са допуснати пропуски и нарушения, в това число и на актове на министъра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Smeshnici!!!! Kolko ste jalki! Vie,politici,taka ste se opleli s mafiata:razsipahte dqrjavata. Za dopqlnitelnia dogovor Na Desislava se hvanahte!
320
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали сте против шуробачинащината. Ненчев е изпълнил задълженията си като е изпратил новоизбрания президент Румен Радев на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликта на интереси. Ако искате България да се цивилизова трябва да се действа по този начин.
319
1
 
25
 
! Отговори
asdf преди 7 години
Добро утро.Отидете във всяка военна бг база да видите,че най-малко половината от цивилния персонал е назначен с подобни връзки...еди коя си жена на еди кой си и такива подобни.
318
26
 
40
 
! Отговори
Нас преди 7 години
НА Генерала и жена му поне дипломите са истински ! А то в ГЕ р П само калинки ! Ама и хапят !!!
317
12
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не е до пяната, но тази жена е проста, за да бъде първа дама! Нито се облича добре, нито изказванията и са премерени!
316
12
 
21
 
! Отговори
nemo преди 7 години
Стига сте се пенили за глупости! Отклонявате вниманието си от наистина важни неща и заприли4вате на селски клукарки.Стига глупости!
315
16
 
25
 
! Отговори
хм преди 7 години
А ошфорките на Плевнелиев????
314
15
 
32
 
! Отговори
БОПА преди 7 години
Тоя Ненчев няма думата. Случва се нова, което Боце каже. А той цели тотална дестабилизация и ще направи всичко, за да я постигне. За да се върне с голямата си грозна глава на власт, той е готов на всичко. И март месец да каже, вижте колко нестабилно беше без мен. Изберете ме отново робове.
313
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Руменстига си го защитавал, в армията са забранени, ТОВА Е !загубил си е ума по една фуста, която между другото от много време гравитира около различни БСП функционери, това не е достоен генерал, няма какво да го защитаваш
312
11
 
15
 
! Отговори
Румен преди 7 години
До 372Тези отношения са недопустими във всяко предприятие но се случват често и макар че са жалки не са престъпни. Дори не винаги са осъдителни..
311
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 371Да конфликт е, и не държи само винетките, но все пак тоя женкар от снимката е още в началото на своята политическа кариера, има време ще стигне та даже може и да надмине ББ, за съжаление на нас данъкоплатците
310
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РуменИнтимни отношения в армията между началник и подчинен са недопустими, и това навсякъде е така, ако тоя е бил мъж на място даже е нямало и да си помисли за каквито и да е отношения с подчинена служителка, иначе чисто формално може и да искарат че няма конфликт, но е безпорен факт, че ВВС ни се е командвало от човек, който си е загубил ума по една застаряваща златотърсачка
309
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А не е ли конфликт на интереси, че Цветелина Бориславова държи фирмаат с Винетките?
308
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези нямат сили да излетът от властта и с чест поне.
307
3
 
15
 
! Отговори
до 367 преди 7 години
Ами това се пуска от РБ и ДСБ на Костов който проведе мафиотската приватизация ( ограбването) на България. Как искаш да пускат нещо за себе си ?.
306
10
 
30
 
! Отговори
Румен преди 7 години
Женени са от август тази година. През 2014 още и гаджета не са били. Станали са гаджета покрай работата си, което е тъпотия но не е конфликт на интереси.
305
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега ще перифразирам това което админа изтри преди малко -това ли е единствения конфликт на интереси който бълг.народ видя в последните 27години .Какво ще кажете за конфликта на интереси при приватизацията където баба става собственик на завод за 1 лв и след това го продава за 1 милион лева и други такива примери дайте ги Вие четящите и писещи тук
304
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, защо обвинявате Радев, че зарязал първата си жена? Ами ако тя го зарязала и му е кръшкала? Доста е засукана, повече от тая. Нормално е човекът да си потърси друга. Не знаем истината, така че да не говорим за морала на Радев. Между другото не си е присадил коса като смешника Ненчев...
303
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сбогом Ненчев, няма да ни е тъжно за тебе, вторият път ще си вземем сбогом когато влизаш в пандиза за злоупотреби в особено големи размери.
302
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ще кажете за конфликта на интереси сервиран ни редовно от властимащите от парламента до селския кмет ,цялата държава е конфликт на интереси затова сме на това деридже рибата се вмирисва от към главата това че я консумираме е само наш проблем