Патриотите намериха пари за пенсии. Взимат от армията!

Според тях фрегати за военноморските сили са излишен лукс
92
Патриотите намериха пари за пенсии. Взимат от армията!
Снимка: архив Булфото

Патриотите направиха свои сметки и прецениха, че като се вземат пари от военното министерство, предвидени за купуването на фрегати за военноморските сили, ще има средства за скок на минималната пенсия на 300 лева.

Патриотите са записали в предизборната си програма, че най-ниската пенсия през следващата година ще е 300 лева и докрай остават верни на обещанието си. Според тях през третата година от мандата на правителството, макар и да е в оставка, е назрял моментът да се направи такова увеличение.

За да стане това те имат две предложения за поправка в бюджета преди той да бъде приет окончателно от парламента – минимална пенсия от 300 лева и по-ниска минимална пенсия - 200 лв., но с преизчисляване на всички пенсии, пропуснати в стари периоди.

Така ще бъдат осъвременени над 1 млн. и 700 пенсии, обясни депутатът Искрен Веселинов. Той разясни, че патриотите предвиждат парите да дойдат от няколко направления.

"Излишен лукс е проектът за фрегатите, от които намаляваме с 200 млн. бюджета на Министерство на отбраната", коментира той. По думите му тези 800 млн., които ще влязат в икономиката ще имат положителен за бюджета ефект.

"Реално около 201 млн. ще се върнат под формата на данъци“, допълни Искрен Веселинов.

Отделно прогнозата на патриотите е около 500 млн. лв. допълнително да бъдат събрани като ДДС и акзиц.

Искрен Веселинов обясни, че през следващата година ще настояват да се извърши реформа за прекратяване на порочната практика за безразборно отпускане на инвалидни пенсии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
2
 
! Отговори
тв преди 7 години
До българи Ако сте били по наблюдателни ,щяхте да забележите ,че на 10 ноември 1989 в пенсионния фонд на България не е имало никакви средства.Къде са парите за пенсиии?
75
2
 
4
 
! Отговори
пишлеме преди 7 години
До |V|art!nНе ме интересува как ти изглеждат приказките ми!По принцип мога да изложа мнението си както на английски така и на руски език!И да каквото мога и както мога правя в полза на сираците и майка България.Относно *** предложения на "патриотите" повече няма какво да кажа.Малоумно е ВСЯКО предложение в стила дайте да вземем от.... и да дадем на....., за която и прослойка на обществото да се отнася.Има други начини.Този "робинхудовски" прийом да си го пласират някъде другаде.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В , Клуб 100 ще тушира предложението на ПФ за минимална пенсия от 300 лв. Ще бъде така , както Вие искате , вчерашни скрънзи такива .
73
0
 
5
 
! Отговори
българи преди 7 години
До Комунистите окрадоха Ти майтапиш ли сe?Аз и много такива като мен са родени след 1944г.Участвахме в борбата за демокрация,но не мислехме,че някой ще ни нарича НЕКВИ баби и дедовци-главно хора,които се криеха тогава под фусти! Внасях осигуровки по време на демокрацията и се пенсионирах по нейно време преди 6г.Когато се пенсионирах пенсията ми беше доста над мин.раб.заплата,а сега е много под нея! КОЙ ОТКРАДНА ПЕНС.ОСИГУРОВКИ И КОЙ КРАДЕ ПЕНСИЯТА???EСТЕСТВЕНО ТЕЗИ ДЕТО СА НА ВЛАСТ!!!
72
1
 
3
 
! Отговори
българи преди 7 години
Пенсиите трябва да се преизчислят на база мин.раб.заплата.Пенсионираш се напр.през 2000г.с пенсия,равна на половината от мин.раб.заплата през 2000г.-и тази година пенсията ти трябва да е равна на половината мин.раб.заплата през тази 2016 г.Всичко останало е нечестно Както нечестно беше досега да вдигат мин.пенсии с повече % от останалите,което води до уравниловка на пенсиите и обезсмисля пенс.осигуряване.Хората трябва да имат доверие в пенс.система и това ще стане само, ако тя е справедлива!!!
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато в социалната политика липсва логика , проблемите се решават чрез мозъчна атака .
70
1
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Комунистите окрадоха": Ти да не би да търсиш пенсията на дядо си?
69
2
 
5
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
Незнам откъде си толкова убеден приятел. По приказките ти ми приличаш на някое ***. Но се надявам да си направил повече от мен, това би ме зарадвало.
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
при евентуално военно положение армията ще разчита предимно на пенсионери и такива в предпенсионна възраст а не на платената такава за жалост
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Армията ни е 26000, но има още 10000 цивилни чантаджии с високи заплати
66
0
 
14
 
! Отговори
Благоев преди 7 години
Пари има!Само че.вноските ни се отклоняват в пенсионни фондове със съмнителна ефективност ,а те живуркат с парите ни ТУК и СЕГА! В туризма големи вериги от хотели осигуряват на минимална заплата или 20 лева отгоре! В цели окр. градове работниците са осигурявани по същия начин и никой не си мърда пръста да СЪБЕРЕ ТЕЗИ ПАРИ!
65
3
 
6
 
! Отговори
э23 преди 7 години
То така се почва. После ще подменят и армията с пенсионери. И гледай тогава Бесни СТрашни Пенсии - Н-та серия :)))
64
8
 
3
 
! Отговори
до мартинчо преди 7 години
Първо на първо съм убеден, че съм свършил доста повече както за пенсионерите, сираците и майка България отколкото ти. Тръбял бил по всички форуми за далавери. Ссетец? НЕ! ФОРУМЕН БОЕЦ.
63
4
 
5
 
! Отговори
щеше да е преди 7 години
смешно, ако някои на улицата го каже, ама от наще пишман патриоти звучи притеснително, ама то лицемерието на болшинството политици, край няма
62
10
 
12
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Патриоти пък ореждат неработещите през целия си живот роми дето са с минимални пенсии. И то с пари от военноморските сило. е по голяма тъпотия няма
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До неизвестнаПропуснала сте едно важно изречение - "преизчисляване на ВСИЧКИ пенсии", това предвиждат патриотите.По-долу 66 и 68 много правилно отбелязват откъде могат веднага да се вземат 2-3 милиарда. И ще бъде справедливо!
60
11
 
14
 
! Отговори
демократично преди 7 години
Защо агенти на КГБ(милиционери,комунистически функционери, ..и т. н. ) взимат тавана на пенсиите?Не ли е редно тези пари да си ги търсят от Москва? За Кремъл са работили против българските интереси и против българския народ...
59
0
 
1
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
парят. Тогава няма да има пенсионно дружество което да спаси фондовете и ще се намеси централната банка, която така и така ще си има други проблеми за решаване. Просто този сценарии не само е вероятен, а неизбежен, защото цялата финансова система се гради на стабилността на долара.
58
5
 
11
 
! Отговори
Без излишни луксове! преди 7 години
България не може да си ги позволи!Но армията ни трябва да е добре обучена и оборудвана. Ако фрегатите не са належаща необходимост, парите, предназначени за тях да се използват за други, по-належащи армейски нужди.Увеличаването на пенсиите е належащо, но пари за това е редно да се вземат от едно друго място - принудителен труд за здравите, пълнолетни хора, които не желаят да учат, нямат професии и са единствено с безконтролно размножаване. Като им спрат помощите, ето ти 2 милиарда годишно!
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже армиуята е цъфнала и вързала,ще вземат от нея.А един милиард за саниране,нека си стоят.Чунким,ако вземем властта,нали и ние ще се облажим от това перо.Колко сте елементарни.