Забранихме на Миленко Неделковски да влиза у нас

Това заяви външният ни министър в оставка Даниел Митов
Обновена: 9 дек 2016 15:35 | 9 дек 2016 15:30,
35
Забранихме на Миленко Неделковски да влиза у нас
Снимка: Facebook

Миленко Неделковски, който поруга паметната плоча на загинали български войни при Каймакчалан, е със забрана да влиза в България.

Това стана ясно от отговора на министъра на външните работи в оставка Даниел Митов на въпрос на Атанас Зафиров  от "БСП лява България" по време на парламентарния контрол.

Митов припомни, че МВнР е реагирало незабавно на поругаването на паметта на загиналите български войни при Камайкчалан с изявление от 23 септември.

Още по темата

"В него беше изразено категорично възмущение от вандалския акт, отправен бе призив към македонските власти да вземат мерки за недопускането на подобни действия, които вредят на двустранните отношения и добросъседство, и беше съобщено, че лицето, извършило скандалния акт, ще бъде включено в списъка на нежеланите чужденци, които не могат да посещават България", посочи Даниел Митов.

Той припомни още, че по негови указания на 27 септември посолството ни в Скопие е поискало съгласието на македонското правителство за поставяне на паметна плоча на Каймакчалан.

"Българската страна няма да се откаже от усилията си за възстановяването и съхраняването на паметниците и гробищата на българските войни на територията на Македония", декларира министърът на външните работи.

Той допълни, че реакцията на властите в Македония невинаги е била в съответствие с нашите очаквания и съгласно утвърдената световна практика за почитане на паметта на загиналите от всички страни на военните конфликти.

"Затова разглеждаме темата в по-широкия контекст на стремежа ни да утвърдим добросъседството като основополагащ принцип на отношенията ни със Скопие", коментира Митов.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съществото Миленко ще ходи "на море" в любимата си сърбия.
26
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излъга пеканият демократ излъгаа .а !Щял да го включи ......
25
9
 
36
 
! Отговори
Demokrat преди 7 години
"Забранихме на Миленко Неделковски да влиза у насТова заяви външният ни министър в оставка Даниел Митов"Голям праз :))))))))))))))))
24
12
 
39
 
! Отговори
Бургас преди 7 години
Миленко е лицето на русофилията! ГНУС!
23
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси простотията! Оставете го да влезе, дори го поканете за нещо си и после го дайте на Динко да му стопи шкембето на този мехур. Как ще влезе у нас, да ме е луд! Да не влиза никой от родата му също. Ако са им издадени паспорти след изтичане на срока им да не се продължават. Тогава те ще си го утепат.
22
9
 
41
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Виждаме какви са вандали русопоклонниците.
21
17
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога най-после ще разберем ,че в болшинството си македонците не искат да имат нищо общо с България , най-малкото пък да ги управляват политиците от София,които и ние не обичаме.Толкова ли неможаха да поставят паметник съгласувано с управниците в Скопие , иначе става ,,каквото повикало такова се обадило,,
20
1
 
54
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 7 години
На Миленко има забрана за влизане в България , Добре .Ама защо децата на Миленко и внуците му има Разрешение ?Децата му и внуците му са с БГ Паспорти . КОЙ ИМ ГИ ДАДЕ ???
19
9
 
36
 
! Отговори
Jaze преди 7 години
Значи според министъро, българските усилия за въстановяване на паметници включват и абсолютно незаконни действия като незачитане държавните граници, игнориране законодателството на страната, на чиято територия трябва да бъде паметникът, липса на всякаква комуникация на ниво министерство със съответната страна, награждаване на нарушителите на чуждите и междинародните закони, поощрявне на вандализма и самоуправството. С една дума в началото на 21 век, България e на нивото на ИДИЛ ......
18
2
 
53
 
! Отговори
Младши преди 7 години
Аз пък ще му "възродя" сърбоманското име и от днес ще му викам Мърленко.
17
4
 
46
 
! Отговори
Маке=Българин преди 7 години
Честните македонци вече са го осъдили,тоя ***- те само го дебнат и скоро ще да му случат някоя случка!
16
2
 
50
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Не само на този човек, ами и на онези в македонските министерства и органи на управление трябва да се забрани да влизат в България при такива провокации...
15
2
 
46
 
! Отговори
Teo преди 7 години
Доста народ очакват от нашите служби едва ли не да го пречукат този.Дори и бруталните МОСАД не биха постъпили така в подобен случаи.Българомразци е имало и ще има винаги. За какво да го трепем? Да го направим мъченик този ***? В случая ФИРОМ са за гласене, защото държавата, където се е случило подобно нещо трябваше да го осъди и този да стои някой друг месец на топло за вандализъм.А те направиха точно обратното. Макета. Все ние сме им виновни, но както е тръгнало шиптърите ще ги оправят!
14
7
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От всички страни в Европа, не в ЕС, в Европа, България е с най-нисък стандарт на живот, най-бедна, най-изостанал в развитието си, с най-неугледна инфраструктура, най-корумпирана и най-обезлюдяващата се, с най-голямата *игания и олигархия след Албания, предполагам мн го е яд, че няма да може да влиза в България.
13
1
 
52
 
! Отговори
i'm преди 7 години
М...Ще си разплете чорапите точно...! Отговорните органи в нормланите държави издават заповед за арест на територита на съответната държава. Когато премине границата, арестуват го и на съд по бързо производство! След това пак да троши. Ето така постъпват управниците с достойнство!
12
6
 
37
 
! Отговори
Гого преди 7 години
И все пак и от думите на бившия министър си личи, че министерството на външните работи не си е свършило работата - чак на 27.09, т.е. след "инцидента" с този Миленко се обръщат за разрешение в Скопие. И на нас не би ни било приятно, без позволение от българска страна, македонци, турци, руснаци и др. да си строят паметници (или поне ако си строят да е в двора на посолствата им, което си е тяхна независима зона).За мен си беше по-скоро провокация от страна на Патриотите, по руски заказ...
11
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
той пък щот е заритал...
10
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
един клошар по-малко
9
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той сам си каза, че ще му е мн мъчно да не може да дойде в бг да гледа стари комунистически блокове и ***...напълно го разбирам.
8
5
 
42
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
Глупостта му го издава!