Корнелия Нинова влиза в нова битка: За вице на Социнтерна

Лидерката на БСП била номинирана от генсека Луис Аяла
23 фев 2017 13:30,
146
Корнелия Нинова влиза в нова битка: За вице на Социнтерна
Снимка: архив Булфото

Лидерката на БСП Корнелия Нинова влиза в още една битка, освен тази за парламент у нас. Тя е номинирана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал и е приела да участва в състезанието.

Новината потвърди самата Нинова на пресконференция в партийната централа.

"Бях поканена лично от генералния секретар на международната организация Луис Аяла. Приемам това като признание за България", каза тя.

Още по темата

Нинова не е единствената номинация.

"За този пост има номинирани 31 кандидати от всички континенти", съобщи лидерът на БСП.

Изборът ще бъде на конгреса на Социнтерна в Колумбия между 2 и 4 април. На форума ще участват представители на 153 политически партии.

"Ако бъда избрана, ще отстоявам интересите на България в тази международна организация", каза Нинова, цитирана от БТА.

Ако бъде избрана Нинова ще е вторият българин на толкова висока позиция в международните организации на социалистите. Един от предшествениците й като лидер на БСП Сергей Станишев сега е председател на Партията на Европейските социалисти. ПЕС е асоциирана формация към социнтерна и според някои твърдения двете формации са в конкурентни отношения.

Днес Нинова коментира, че колкото повече българи има на високи международни постове и в световни организации, това е шанс мнението на България по важни теми да бъде чуто и отчетено и на най-високо равнище.

"Никога българин не е заемал толкова висок пост в Социалистическия интернационал", коментира номинацията на лидера си Крум Зарков от Изпълнителното бюро на БСП.

Нинова коментира освобождаването на главниясекретар на МВР Георги Костов. Тя обясни, че социалистите нямат отношение към това, което се случва в момента във вътрешното министерство.

"Бихме искали служебният кабинет да гарантира абсолютно честни и прозрачни избори, с кои кадри ще го направи е негово решение", каза тя.

Нинова съобщи, че днес е подписано двустранно споразумение за подкрепа за предстоящите избори между коалиция "БСП за България" и Конфедерацията на обществените организации от сигурността и отбраната, която включва 13 неправителствени сдружения с около 15 хиляди членове в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
До 126 - не си представяш колко се заблуждаваш. Живей си в заблуждението!
115
0
 
1
 
! Отговори
u4en до Миковист преди 7 години
Искаме си Миков....с песни и наздравици да закрием БСП.....а сега само с лъжи и КОРниевски номера......не е весело !
114
0
 
2
 
! Отговори
миковист преди 7 години
Дано да я вземат.При другарят Миков имаше по ясни цели и посочени средства за изпълнението им.Другарят Миков се изразяваше ясно и точно-"Със светла бира към светло бъдеще".Сега нито пивото е указано нито мястото,нито посоката.Пълен хаос и безразборие!Всеки пие каквото му падне и мези каквото намери.Само някакви ликьори и вермути се сервират и много малко мезе.Никаква организация и никой никого не уважава.
113
0
 
1
 
! Отговори
справедливост преди 7 години
Ако БСП дойде на власт ще отвори пак Белене и ще ме настани в най северна килия леко вкопана в земята ,та пролетно и есенно време да се наводнява.
112
0
 
2
 
! Отговори
Терминал2 преди 7 години
До Бай ХойДруг път може да се пишеш - Платен ***, ясен си ни !
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От два стола да не се друсне на земята
110
2
 
3
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
И кво ше прайм сеа? Тоя който я кани е платен от Боко. Тук е неудобна и хайде командировка. Един път да искам да гласувам за хубав човек и...ядец
109
2
 
5
 
! Отговори
u4en преди 7 години
На кого ни оставяш..Корни !!! Ние..чугунените глави не разбираме - защо вождовете и СерГея и Корни все на Запад ги влече . Нали Рассия....червената идея. А те на Запад....зелената идея - зелена като цвета на $$$$$$$
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оххх Корнелче, къде отиваш? Не можем без теб, обичаме те. Не ни оставяй на Боко Тиквата. Леле, ужас, не мога да го преживея сърцето ще ми се пръсне след като разбрах.
107
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално, нали Станишев е на Гейинтерна!
106
3
 
2
 
! Отговори
РККА преди 7 години
До егати качествата ако не беше Георги Димитров пиле днес Радомир и Брезник щяха да са в сръбско а границата ни с гърчулята нейде до Пловдив,ако Димитров я види тази ще я мята в центъра на ИД да обслужва брадатите ,и като я върнат да ручи отзад като родопска гайда......
105
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коминтерна има за цел да ликвидира капитализма (*** - лично, чрез придобиване) и активно подпомага партизанските банди. Коминтерна работи и по създаване на "македонска", "добруджанска" и "тракийска" народности като залага дълбокия конфликт между исконното желание всички българи да живеят в своя собствена държава.
104
0
 
6
 
! Отговори
Аруба преди 7 години
Този Луис Аяла някой нарко барон ли е?
103
1
 
8
 
! Отговори
егати качествата преди 7 години
Той Георги Димитров беше председател на Интернационал.Нали видяхме какво направи от България.
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Засанала е като колхозничка. Трябва й само един заспал работник с лиса глава като статУята на Мосфильм.
101
0
 
7
 
! Отговори
тежко ни преди 7 години
Туй Колумбия не беше ли една богата на нефт държава дето народа живее в крайна нищета? Мисля че президента им беше наркоман.Явно са оценили Корнелията по качества. Сега да не въведат в училищата час по вземане на наркотици че да станем и ние като тях?
100
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно Социнтернът много е закъсал.
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудесна новина! Дано я вземат там, да й гледат сеира.
98
1
 
12
 
! Отговори
Циник до 110 преди 7 години
*** е толкова "социалистка" - колкото Сталин е потомствен немски индустриалец!Какво ли ще стане - ако съпартийниците и "национализират" накрадените и от България милиони?
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много ми е странно като каже че са въвели плосък данък дали няма да я разжалват, а като подразберат че социалистическите лидери са милионери олигарси, които се борят за социално равенство и спрАведливост на бедните и онеправданите, а дали ЩЕ Я ПИТАТ НОВИЯТ ПЪТ ПО КОЙТО СА ПОЕЛИ НЯМА ЛИ ДА МИНЕ ПРЕЗ ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА- КАКТО Е В ЦЯЛА ЕВРОПА ПРЕЗ ВИСОКИТЕ ДАНЪЦИ- ВЪВ ФРАНЦИЯ 75% ВЪВЕДЕН ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ ЧЛЕН НА СОЦ ИНТЕРНАЦИОНАЛА И НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ ЗА НИСКИТЕ ДОХОДИ.