Цветанов: Реалистично е до 4 май да има кабинет

Сидеров нямал амбиция за МС, полезен бил като идеолог в групата
Обновена: 18 апр 2017 18:43 | 18 апр 2017 18:38, Анисия Иванова
21

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

След утрешния ден ще започнем да говорим и за коалиционното споразумение, днес само имахме разговори по телефона. Това коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на влизане в сградата на парламента.

В Народното събрание се събира парламентарната група на ГЕРБ във връзка с подготовката за откриването на 44-тото Народно събрание. Цветанов посочи, че очаква след заседанието на групата да имат решение за нейното ръководство и кого ще предложат за председател и зам.-председател на Народното събрание.

Според Цветан Цветанов е съвсем реалистично до 4 май да има правителство. Той посочи, че първо ще разговарят с Обединени патриоти по коалиционното споразумение, начина, по който ще се взимат решенията, структурата на Министерския съвет и едва след това ще започнат разговори по персоналния състав на кабинета.

Цветанов посъветва новите депутати от ГЕРБ да бъдат така отговорни, както и предишните народни представители.

Знаете, че парламентарната група на ГЕРБ винаги е имала една достатъчно добра координация и единност, която ни е давала възможност да отстояваме принципните си позиции в българския парламент, добави Цветанов.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров също очаква преди Гергьовден да има вече готов кабинет. Все по-опасна е обстановката около нас и трябва да има спокойствие и стабилност, коментира той пред журналисти на влизане в сградата на Народното събрание за заседанието на групата на Обединените патриоти.

Сега ще обсъдим и председателството на групата и номинацията за зам.-председател на Народното събрание. Явор Нотев беше вече зам.-председател на парламента и мисля, че е много добра кандидатура - и с опит, и с авторитет пред колегите, но трябва и другите двама лидери да кажат, посочи Сидеров. Той очаква разговорите за министерските постове да започнат да се водят след откриването на парламента. Сидеров няма амбицията да бъде министър. Мисля, че съм по-полезен тук в парламента - и като координатор в групата, и като идеолог, добави той.

Попитан дали някой от тримата лидери на Обединените патриоти ще влезе в Министерския съвет Сидеров каза, че може би някой ще отиде, защото трябва да се споделя отговорността и трябва да има представители в изпълнителната власт. По думите му това дава информация отвътре и възможност наистина да реализират нещо от идеите си.

На въпрос кои ресори биха поели, лидерът на Атака каза, че това трябва да го предложат ГЕРБ. Няма да има проблем, не сме претенциозни, важното е работата да върви, коментира Сидеров. Според него присъствието на патриотите в коалицията може да изиграе положителна роля предвид ситуацията с референдума в съседна Турция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ЦВЪКИ ТРЪПНЕ В ОЧАКВАНЕ И ПРЕЗ ТОЗИ МАНДАТ ДА СЕ ДОКОПА ДО ОЩЕ 6 АПАРТАМЕНТА.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
я пратете Волен на банкет у еуропа,стига сте го мъчили утре ще слуша химна на еуропа...аидидя да отива да харчи пари дето не плаща,донесете му и любимото ястие кока шмин,аналгин,аспирин ....нещо са умълча Воленее,добре ли си уа?? фас фас по еуропата - аиди руснака е платил,оти мълчиш
16
0
 
11
 
! Отговори
д преди 7 години
Волен е излагацията на 44 НС.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Волен идеолог)))) ще му потъмнее косата бре
14
1
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Разкажи ни какъв ще е този протест пред парламента, че ни стана интересно и може да се включим. Много от четящи те тук са били поне на един протест досега.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно, реалистично е да има кабинет преко сили, криво-ляво, зор заман до 4-ти май. А след това?
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а кога е реалистично водата в Хасково да е чиста, без уран?
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има един който е писал минус на всички коментари? Защо ли? Защо? Кой си ти бе? И колко сребърника ти дадоха?
10
2
 
6
 
! Отговори
преди 7 години
глас народен - глас Божи
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦъЦъ...тцъ..тцъ..тцъ! Догодина нови избори! Честито! Викайте ура за новите, които са старите. От една кошница гнили домати ....кой ли да избереш? Бля! Бля! Бля! Трай коньо, трай! Вечно зелена поляна ти обещават и топло време. После ти дават да ядеш нещо като нищо, ама ако си го платиш, АКО можеш! Трай коньо! То и магарето на Настрадин Ходжа го научили да не яде, пък то зело, че опънало пантофките. Като няма хляб...яжте пасти! Цитат на Мария Антоанета. Яжте на всеки четири години кифтета...Ако!
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъника е същински Енгелс. Така са го хванали за топките този пигмей че се е спотаил като бълха в ***.
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малеййй... Каракачанов става все по-дебел, а Цветанов никой не може да го бие по красота.
6
3
 
15
 
! Отговори
Т. Петков преди 7 години
А бе защо тези патриоти (В.Симеонов и К. Каракачанов) ходят винаги облечени с американски ***, а не в народна носия?
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ли ще гледаме тези наглеци ...
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами пак са си същите.Как може да имам сънародници, които да се надяват, че хората които предизвикваха кризи и не се справяха с управлението им, сега ще се преродят и ще са новите спасители на България?Как може да се залага на доказано провалили се политици, доказали се със своята неспособност, овчедушие и липса на стратегическо мислене?
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкият Цецко, ако само може да прозре колко в нагъл и ***, ще се гръмне веднага. И този *** с ВИФ, ще взима решения за икономиката, сел.стопанство, наука и образование, за всичко????? За съжаление у нас си стана резонно, неграмотни, без култура и възпитание но много верни на някоя партия да заемат ръководни места. Ето защо българинът се е отвратил от политиката.
2
4
 
22
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017 г.Пред Парламента!Ти Решаваш!
1
4
 
22
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тиквата направо да казва кога ще си подава оставката така като се пресметне колко време горе,долу му трябваше първия и втория път значи някъде на есен с песен и пак ще се броят.