Поканата към Путин: Силен ход или неизживени комплекси?

Сгреши ли Радев като покани руския президент да гостува у нас догодина?
Обновена: 21 юни 2017 12:08 | 21 юни 2017 12:06,
406

Силен ход от страна на президента Румен Радев беше поканата, отправена към руския му колега Владимир Путин да гостува у нас догодина, посочи журналистът Магдалена Ташева в студиото на "България сутрин".

Повод за това стана предстоящото честване на 140 г. от Руско-турската война и Освобождението на България.

"Русия е наша освободителка и мястото на руския държавен глава на тези празненства е напълно естествено. Българо-руските отношения са исторически и детерминирани, и освен това те трябва да бъдат лекувани от раните, които им нанесе една агресивна американска пропаганда в лицето на бившия президент на България Росен Плевнелиев", заяви Магдалена Ташева.

Не на това мнение обаче се оказа Методи Андреев от УС на Атлантическия съвет на България. Той определи поканата на Радев като "неизживени комплекси от комунистическото минало". И посочи, че става въпрос за ценностна система.

Пред Bulgaria ON AIR той опроверга твърденията на Магдалена Ташева и каза, че Русия, такава каквато я познаваме от миналото, на практика не съществува.

"С действията си по време на Руско-турската война тя е тръгнала не да освобождава България, а да защитава своите имперски цели. И трябва да обърнем внимание на това, дали Путин е най-подходящият персонаж, който да бъде поканен на тези тържества, тъй като ни предстои председателство на Съвета на ЕС, а руският държавен глава е против разширяването на НАТО и ЕС", коментира още Методи Андреев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
0
 
2
 
! Отговори
zaw12929 преди 6 години
Радев с опасен експеримент: по 50 на час русофоби ще получават инсулт, за часовете, докато Путин е в България. Жестоко! Той обича хората и ще се откаже от визитата
326
1
 
3
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Каква покана е това - чак за след година. Извикайте го по-рано, например за 9-ти Септември, та Натовците да позеленеят от яд.
325
6
 
1
 
! Отговори
ЯнаДеверенченкко преди 6 години
Нууу даа Болгары уж ТАК русских любили, что буквально во всех войнах воевали ПРОТИВ России...Но, когда вйна всерьез подбиралась к границам Болгарии - болгары тут же становились "белыми и пушистыми" и вновь норовили в "братушки" записаться.Если все это не проституция, то уж и не знаю, что сказать...Так что - нехай валят в ЕС и Нато, нам такого *** в друзья и союзники *** не надо..жаль
324
2
 
6
 
! Отговори
extremist преди 6 години
путин е добре дошъл
323
3
 
5
 
! Отговори
Sokolair преди 6 години
Русофобите се на.акват, само при мисълта, че Владимир Владимирович ще идва в България.... не е чудно тогава, че господарите им от "Доналд Кук" правят същото.
322
3
 
11
 
! Отговори
Sokolair преди 6 години
Самият факт, че русофобите предпочитат Турция пред Русия и харесват Ердоган, ДПС, ДОСТ и сие, говори сам по себе си. Затова винаги съм твърдял, че РУСОФОБ = ТУРКОФИЛ !
321
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PUTIN IDVA V BULGARIA, A NE TRAMP ? NEO4AKVANO,NO FAKT !
320
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Методи Андреев от УС на Атлантическия. Защо изобщо се дава трибуна на платени глашатаи като господина.
319
14
 
4
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
Ако трябва да се избира между *** и Турция, логичният съюзник е Турция.
318
6
 
6
 
! Отговори
Изстрито значи истин преди 6 години
Децата на руския генерал Гурко са избягали от болшевишка Русия,за да не бъдат избити.....Болевишка Русия не е продукт на Путин болшевишка Русия е продукт на евреите чиято цел е да унищожат тази християнска държава както в момента става с нас но вие не се и усещате.
317
7
 
13
 
! Отговори
promo преди 6 години
ИСТАНАТА Е ЕДНА, БЕЗ РУСИЯ - НЯМАШЕ ДА ИМА БЪЛГАРИЯ а само ТУРЦИЯ на картата, или понме така искаха САЩ и Англия
316
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мъдрецв никакъв случай, само дава на Меркел по-евтин газ, защото според Яна Дървенчук му свалила санкциите и обещала, че ще напусне ЕС още миналата година
315
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До В моментато и тука колко манифестираха с лозунги и крясъци срещу империалистическия фашистки народен враг НАТО, пък после първи натовци се наредиха, и драпат за столче в Брюксел да се борят с олигарсите от Марс
314
5
 
17
 
! Отговори
мъдрец преди 6 години
Русия може да всякаква, но не лиже задниците на Меркел, Евро-чиновниците, НАТО - чиновниците и други неизвестни . За разлика от ...... сами ще се сещайте :)
313
2
 
9
 
! Отговори
мъдрец преди 6 години
До АнонименПо време на Руско-Турската Война не е имало Украина, а Финландия е била част от Руската империя
312
10
 
8
 
! Отговори
До Янка преди 6 години
*** это Путин и вся остальная *** как ты.
311
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
човек които лъже и изкривява истината и те унижава би ли го поканил на гости чудя се на радев уважавам го като човек но му се чудя как може да покани на гости един човек които с лъжите си плюе по достойнството на цял един народ
310
9
 
9
 
! Отговори
В момента преди 6 години
се провеждат манифестации в Македония против Нато и ЕС, не БЕЗ УЧАТИЕТО на руски дипломати.Хибридната машина е в действие, както беше и в Черна Гора.Ако стане нещо, Радев трябва да ОТМЕНИ поканата. Достатъчно е зрял и чете, за да знае, че Путин( волки, Карпов, Кадиров и под.) със зъби и нокти ще се борят, Македония да НЕ стане член на НАТО и ЕС чрез РАЗМИРИЦИ и вклиняване в политиката й. Представено като "ВОЛЯТА на НАРОДА"45 години гледахме "този филм".Дежа ВУ.
309
3
 
8
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Как се е казвал пра-пра-дядото на Путин, който ни е освобождавал?Понеже доколкото знам той си знае родословието само до дядо му - готвач в една от вилите на Сталин.
308
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов: Целостта на Македония е важна за насТова става на фона на действията на новото правителство на Зоран Заев за сближаване с България, която да помогне за европейската интеграция и за разрешаването на спора за името на Македония с Гърция.За да се гарантират симпатиите сред македонското общество, руските дипломати провеждат общославянска политика, при която непрекъснато се подчертават традиционните исторически и религиозни връзки и общата култура на македонския и руския народ.