Борисов: В последните дни не сме се спрели...

Той смята, че няма смисъл БСП само да провокира управляващите
33
Борисов: В последните дни не сме се спрели...
Снимка: архив, Булфото

Загуба на време и напразно философстване. Това е, според премиера Бойко Борисов, дебатът, поискан от БСП, за Бялата книга на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер за бъдещето на Европа след излизането на Великобритания от ЕС. Той дори се скара на опозицията за острия тон по време на дебата.

Персонално гнева му си навлече червеният Драгомир Стойнов, който обяви, че правителството е внесло проект на програмата за председателството ни на ЕС заради настояването на БСП.

"Когато излезеш и кажеш: Благодарение на нас правителството прие решение, все едно ние без вас нямаше да го приемем, тонът на дебата става друг, ще загубим час и половина и дебат няма да има", скочи Борисов.

"В последните дни не сме се спрели. Вие ще кажете: Благодарение на нас се съмва, ние ще твърдим, че не се съмва благодарение на вас", продължи той.
 
Премиерът смята, че няма смисъл БСП да провокира управляващите, защото само се губи време, а в същото време е видно, че кабинетът работи.

Освен това Бялата книга само давала теми за размисъл, но тя нямала никакъв реален ефект върху нас.

"А си хабим времето сега какво пише в Бялата книга и кой вариант, това не е важно нещо, няма да стане ни един от тези варианти и хората си пишат. Има бели книги много, и НДСВ имаше Бяла книга, не знам дали и ние в някои от опозиционните мандати не писахме Бяла книга. Но ако не искаме да се движим на първа скорост, другите не са ни длъжни, ние сега бихме ли спрели заради Македония, докато не стане като нас или Черна гора?", коментира Борисов.

Така че той не виждал смисъл в това да се философства, ами би било добре да се обединят по ключови теми за решаване.

"Щом държите по Бялата книга ще анализираме, ще предложим вектори, но те са такива противоречиви вариантите в тая Бяла книга.... Но важното е да не допускаме Европа на две скорости и да отпадне кохезията", отсече той.

А иначе за пътуването си до Триест и Солун с военния самолет "Спартан", който използва при първото си задгранично посещение президентът Румен Радев, Борисов призна: "Той пътува бавно и ми е топло, и бръмчи много, но за един път става".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Stiga be komunjagii slugi na jivkov bahte sega na junker. Merkel. Erfogan podgasnizi bg obednja savsem ot al4nite na vlas komunjagi
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NEMATE SPIRKA AMAN OT VAS AIDUCI
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
........да крадем !!!!!!!!!!!!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
Otivli преди 6 години
Drugia pat da ide s edin ot dvamata bg drazki bombardirovachi...em po-barzo da gi raboti i da gi rakostiska...em da trupat opit izstrebitelite s brasnest polet... bg vremeto struva mnogo pari...
22
0
 
2
 
! Отговори
E-bike Kef преди 6 години
Ami da patuva s koleloto... triest, solun...ei kade e na...:-) ili s kayaka....po iskara...:-)
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗНЕЖЕНИЯТ ДЕБЕЛАК НЕ МОЖЕЛ ДА ПЪТУВА СЪС СПАРТАНА, ЧЕ МУ БИЛО ГОРЕЩО И МУ БРЪМЧАЛО.ЕХ, ПУСТО ДЪРВО.
20
1
 
11
 
! Отговори
Интелектуални висоти преди 6 години
Не сте спрели:Увеличихте ток, вода, парно.Спряхте 3 проекта и ни направихте енергийно зависими от Турция.Увеличихте билетчето. Застроихте зелени площи. Не сте мили 1 път за 20 години квартални улици. Дишаме най-мръсният въздух в Европа.Сега се готвите и данък смет да увеличите. Толерирате монополите. Доведохте мюсюлмани. Теглихте 30 милиарда заеми. Съсипахте БГ.Един сериозен проблем на БГ за 10 години не решихте, освен да подадете 3-пъти оставка и да съсипете 3 енергийни проекта.Евалла.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОБИКАЛЯ РАЗНИ СРЕЩИ, ПРЪСКА ПАРИ НА ВЯТЪРА И ВСИЧКО Е БЕЗПОЛЕЗНО.Защото той е без значение за европейската политика и никой няма да го пита ако реши да предприеме каквото и да еФАНФАРОН
18
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ Е ВСЕКИ ДЕН НА ЕКСКУРЗИЯ. ТО НЕ БИ С8ВОТБИ, ПОГРЕБЕНИЯ, ПАНИХИДИ, ЦЕЛУВКИ И ПРОЧИЕ.ХОТЕЛЪТ МУ Е ВИНАГИ 900 ЕВРО НА НОЩ.БЕДНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД ПОЛУЧАВА МИЗЕРНИ ДОХОДИ, А ТОЗИ ПРЪСКА МИЛИОНИ ЗА БЕЗПОЛЕЗНИ СРЕЩИ.
17
2
 
20
 
! Отговори
ДААА... преди 6 години
"ТОЙ ПЪТУВА БАВНО" МОЖЕ ДА ИМА ДУПКИ СИГУРНО И ДРУСА ----БОЖЕЕЕЕ....ПО УЖАСНО НЕЩО НЕ СМЕ ЧЕЛИ ---ЗАТОВА НЕ ХОДИ НА ПАРЛАМЕНТАРЕН КОНТРОЛ ЗАЩОТО СЛАБО СЛОВО ПОСКОРО НЕКОМПЕТЕНТНО НЕЗНАЕ КАКВО ДА КАЖЕ И РЪСИ ........ ДО КОГА СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ ЩЕ СЛУШАМЕ ТОВА АМИ ТЕ МАЙ ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ СА ЕДНАКВО СЛАБИ В РЕЧИТЕ СИ САМО ЗЛОБЕЯТ И ОБИЖДАТ ..........
16
8
 
4
 
! Отговори
Митко преди 6 години
До АнонименЕвала, един обективен и истински коментар!
15
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е интелектуалния връх на съвременната българска демо-политическа класа : охранител на баш комуниста на БГ партизан Т.Живков и на смъртния му враг-баш капиталиста комарджи Кобурготски,маркуч-генерал,доктор - по мъжка гинекология, международно признат шеф на наркотрафика и контрабандата за БГ,изявен радетел за Евроарабския съюз,партиен ръководител,три пъти премиер на страната...Явно момчето се е развивало по методиката на Л.Живкова за всестранно развитие на личността -до ниво "пълен ид.иот"!
14
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То че не се спряхте е вярно. Остава да видим ние колко ще ви търпим!
13
7
 
24
 
! Отговори
Стоянов преди 6 години
Мутро,нямаха край кражбите на представители на любимата ви партия герб,затова не сте се спрели.
12
21
 
10
 
! Отговори
Фен на БСП *** преди 6 години
БСП и СиЕ нямат място в българския парламент, да си ходят в рушкия при Единая раССия, а и ДПС да вземат с тях при ония с тюбетейките, че те и путин и Ердоган са си от едно тесто.... !!!
11
8
 
31
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Ами да не сте спрели да правите простотии ще продавате земя на турция, признахте македонския език, изтеглихте 200 млн заем срещу бежанци и така до безкрайи
10
3
 
18
 
! Отговори
заключението преди 6 години
До АнонименОформя се втори деветосептемврийски преврат! Само без СССР--орди! и шумкари!
9
3
 
32
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
"Той пътува бавно ,и ми е топло и бръмчи"...няма да напиша нищо повече...
8
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са се спрели, я! Дъно имат да копаят.
7
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България има една голяма партия останалото е театър за *** !