Без спор: Сметната палата ще рови харчовете на "Борисов 3"

Докладът от проверката трябва да е готов до 30 юни
22 фев 2018 11:30,
50
Без спор: Сметната палата ще рови харчовете на "Борисов 3"
Снимка: Dnes.bg

Изненадващо, без дебат и с пълно единодушие парламентът реши Сметната палата да провери как правителството е похарчило средства с постановления на Министерския съвет.

Предложението да се направи одит на допълнителните разходи/трансфери от май 2017 г. до края на януари 2018 г. дойде от левицата. В началото на месеца червените призоваха управляващите "да престанат да правят трикове и оставят пари" и обвиниха правителството, че в края на годината "се раздават с Дядо Мраз или с Дядо Коледа един милиард". Тогава социалистите заявиха, че ако мнозинството не се съгласи да се направи одит, значи има нещо нередно в харчовете на кабинета "Борисов 3".

Днес обаче и управляващи, и опозиция гласуваха за одита на Сметната палата, а изказвания нямаше дори и от вносителите на предложението.

В крайна сметка Сметната палата ще прави проверка на разходите за цялата изминала година - от 01.01.2017 до 31.01.2018 г. Срокът за извършване на одита е до 01.06.2018 г.

Окончателният доклад на Сметната палата пък трябва да бъде внесен в Народното събрание до 30.06 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
СмешнаТа Палата преди 6 години
Тази новина трябва да влезе в графата "най-смешните домашни вицове".Защо *** ЛИКВИДИРАХА от Новата 1948 г. старата ВЪРХОВНА Сметна палата, а? И дали ние въобще имаме такава институция, дето се води по международни стандарти Главен контрольор на държавата? Абе, чети БРЕ Иванчо! Защо не я направят финансов съд и да санкционира? А тя само ... одитира? Ми преди Върховната си имала съд и Баце или друг като сгази лука ... връщане, а ... ама трябва да е независима .. знаете ли кога ..НИКОГА!
42
0
 
2
 
! Отговори
е преди 6 години
Тези са останали без работа.СПОКО нищо няма да се случи,просто си уплътняват работното време
41
1
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Смешната палата само ще узакони направените разходи за периода. Както НАП узакони апартаментите и сметките в Германия на едни известни пенсионери с доходи от по двеста и няколко лева пенсии! Както е казал Ю. Цезар - Победителите не ги съдят! Или в нашата действителност тъкмо започнат що годе правдоподобно разследване, Те отново на Власт и пак се връщаме към сентенцията на Цезар. Голям цирк в общи линии. Самите разследващи станаха майстори по установяване, а след това бързо Замазване на фактите.
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бас държа какво ще каже ББ след края на одита - "Видяхте ли, нищо не изровиха, ха сега мълчете!" Стар трик - проверката е за узаконяване. Одитът трябва да стане след като падне от власт.
39
0
 
13
 
! Отговори
ангел преди 6 години
КОГА ще започне ПЪЛНАТА РЕВИЗИЯ на приватизацията , на всички договори за продажби на държавните активи от 1990г. насам ?????
38
2
 
15
 
! Отговори
S преди 6 години
Да му поразрови и милиардите които ги има,и да го пита от къде ги има?
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и КТБ беше одитирана, наградена за Банка на годината, но нито одиторите, нито БНБ видяха това, което трябваше .....Сега може да учрезят Правителство на десетилетието ....преди да фалира държавата!
36
2
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До СчетоводителВариант е сам Бойко да е съгласен на тази провекра, дори на отрицателен за него резултат. така, ще има основание, да върне обещаните пари за БАН, полицаите и за всеки, друг, който е поискал;))) Сметната палата, може да му послужи като пешкир за изтриване на ръцете. ГЕРБ са дръти манипулатори. ако не беха, нямаше как да излъжат толкова много шарани да глаусват за тях.
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори всичко да е чисто, проверки трябва да има и то не при поискване, а периодично! Това е държавния бюджет!
34
17
 
5
 
! Отговори
Счетоводител преди 6 години
Доколкото си спомням БСП са гласували против този бюджет и изобщо против всичко,което би подобрило живота в България! Сега на какво основание искат проверка? Не е тяхна работа. Но не,те мислят,че всички крадат като тях. Е,не е така,другари.Никой не може да се мери с вас,търтеи,по кражби!
33
4
 
24
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Сметната палата, само ще смята, няма да смита смет, сиреч Бойко от тая проверка ще излезе като пълен финансов отличник, че дори и от ЕС ще получи "Конграчулейшънс". Затова се и прави. Илюзия е да се мисли,че числата и операциите с тях, не обичат "Баце". Либят го, та се пушек вдига. Държавните институции са превзети от ГЕРБ и работят за Бойко. Илюзия е да се мисли, за някаква независимост, безпристрастност и други такива шменти-капели. Друг е въпроса, че Борисов може да цели нарочно проверка.
32
2
 
18
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААА преди 6 години
АМАН ОТ СТАРИ ВИЦОВЕ....ХА,ХА,ХААААААААААААААААА!
31
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да прави г-н Борисов постепенно погребва БКП-БСП. Вече почна с Жаблянов , следващия е др. Нинова след това др. Радев и така България ще се освободи от Българоубийците от БКП-БСП.
30
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов 4 няма да допусне да се видят харчовете на Борисов 3.Да не говорим за всичко заметено и покрито от Борисов 1 и Борисов 2.
29
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Постепенно всички кадри на БКП-БСП трябва да са вън от Държавното управление. Те са умни и способни да си правят частни фирми и да работят . След това съд и в затвора за Българоубийците .
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 28Имааа, имаааа пропуснал си БКП-ГЕРБ.
27
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Др. Нинова наистина е голяма селска клюкарка. Тя си мисли , че хората са балъци и ще и повярват , че точно тя се грижи да няма корупция. Окраде милиони с приватизацията на Техноимпекс и сега чиста като сълза. Затова всички , които са много велики като Жаблянов бой по канчето и вън от ръководни постове. Друг начин с терористична партия като БКП-БСП няма.
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази песничка сме я слушали от кой ли не това на практика си е поредното оневиняване.След време когато се разрови тинята ще имат оправдание, че са проверявани и няма открити нарушения.
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А движимото и недвижимото имущество,техни фирми, банковите сметки на управляващите в страната и чужбина, ще проверяват ли?
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам доста смях носи тази новина на читателите. Трябва да се премести в раздел "вицове".