Нинова се ядоса на Ердоган за Кърджали: Борисов?

"Градът е духовната столица на Източните Родопи", каза тя
Обновена: 19 мар 2018 19:12 | 19 мар 2018 17:45,
77
Нинова се ядоса на Ердоган за Кърджали: Борисов?
Снимка: БСП

Лидерката на БСП Корнелия Нинова реагира остро на последните изказвания на Реджеп Ердоган по адрес на България и призова премиерът Бойко Борисов да реагира.

Преди седмица турският президент обяви, че Кърджали е сред градовете, които са в душевните граници на Турция.

Днес от Кърджали Нинова нарече изказването поредната провокация към суверенитета и националната цялост на страната ни. 

"Това е абсолютно неприемливо за нас. Кърджали е България. Кърджали е и духовната столица на Източните Родопи", каза шефката на социалистите. Тя се обяви против намесата на чужди държави във вътрешните дела на страната ни.

Още по темата

Според Нинова думите на Ердоган са в разрез с международното право и принципите за добросъседство. Затова тя призова премиера да изрази позиция за защита на суверенитетата ни по време на предстоящата визита на турския президент у нас. Той пристига следващата седмица за среща между ЕС и Турция, на която страната ни ще домакинства.

"Призоваваме премиера в ролята му на посредник между ЕС и Турция, да мисли на първо място за народа си и националния суверенитет на България", каза Нинова, цитирана от червения пресцентър.

Тя настоя на тази среща да се постави и въпросът за обезщетението на тракийските бежанци.

"През 2008 г, по искане на нашите депутати Маруся Любчева и Евгени Кирилов, е приета резолюция на ЕП за уреждане на двустранните спорове, в т.ч. уреждане на тракийския въпрос. Очакваме на срещата на 26-и това да бъде поставено категорично от българското правителство", каза лидерката на БСП.

Нинова обясни, че останала с впечатление, че общините в Кърджалийско имат един общ проблем и призова политиците от всички партии да спрат да разделят хората по всички линии. Тя допълни, че едни партии разделят хората по вяра и език, други - на такива, които са с ГЕРБ и против тях.

"Стигна се дори до алтернативно честване на национални, християнски празници. Такова разделение между народа ни е незапомнено в смесените райони от много години", смята Нинова. Според нея целта е да се извличат политически цели, но това е убийствено за народа.

"Имаме достатъчно общи проблеми, които ни обединяват. Регионът е затънал в бедност, лошо качество на образование и здравеопазване, липса на работа, демографска катастрофа. Това са големите теми на деня. Нека спрем с разделението и нека да решаваме реалните проблеми на хората. Това ще помогне на всички ни и на държавата", каза още лидерката на социалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
8
 
7
 
! Отговори
айде-е-е- преди 6 години
Нинова е назад с една седмица. Докато се е спотайвала след поредния скандал на 3 Март е пропуснала да забележи реакцията на Външно Министерство.Ама тя си е такава. Живее в собствен затворен свят плод на нейното болно въобръжение.
69
7
 
7
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
До бспдпс 71Целувката е много силно разпространена в политиката от панти века! ДПС и БСП са брат и сестра с родители БКП!
68
6
 
8
 
! Отговори
бспдпс преди 6 години
довчера се целуваха на моста, днес обикалят ядосани
67
13
 
8
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 6 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,В.Лечева, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
66
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква госпожа Лъжа бе герберчета, то от вашия по-голям лъжец има ли някъде? Господин Лъжец бие госпожа Лъжа. По три пъти на ден в зависимост от кое посолство му натиснат копчето се върти като пумпал. Боки дистанционното. Най-често го цъка Ердоган. Колко борци за демокрация в Турция избягали и търсещи спасение му подари.
65
6
 
10
 
! Отговори
XXX преди 6 години
Ееееееее. Хубаво се разприказвахте и включихте лай..нометите на отличен ама някой направи ли си труда да прочете,за какво призовава Корнелия??? От това ,че сте против думите и съдя,че ДАНС трябва да се заеме с драскачите тук,като агенти на чужда държава и като индивиди които са против националната ни сигурност!!! Така ли е,господа от ДНЕС.БГ???
64
12
 
7
 
! Отговори
хамстера преди 6 години
Г-жа ЛЪЖА си я знаем .Чакам ДПС .как ще реагират ?
63
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представете си това чудо Корни иска да е Премиер. Ако недай боже стане изгоряхме от всякъде. Затова народа гласува за Борисов.
62
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинчето е в критическата, не и обръщайте внимание!
61
20
 
14
 
! Отговори
Нинова палач на БСП преди 6 години
С поредните си глуповати предложения Нинова окончателно ще потопи БСП в небитието. Ако в съвсем скоро време комунистите не я изритат от БСП, то тя ще ги изрита окончателно от политическата карта на България.
60
16
 
20
 
! Отговори
акуд преди 6 години
каза селянката от село крушовица и продължи да пада в черната бездна..........а от къде взе парите????? кога ще кажеш ?????? за техноимпекс??????
59
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова е на всяка манджа мерудия. Кажи на твоя приятел Радев да коментира , а не давай акъл на десет пъти по умния от теб Премиер.
58
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не я е срам, довчера се либеха, че и днес с марионтките на Ердоган. Била възмутена, това само на някоя баба или в психиатрия биха и повярвали.
57
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не могат да спасят Кърджали, но искат пари за обезщетение за одринските земи.
56
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган е президент, така че коментар трябва да направи колегата му Радев, но той е зает с гимнастика.
55
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БКП точно да се загрижи...Някак си не вярвам.Тези взривяваха църкви и създадоха насила "македоснката нация", убиваха българи в концлагери, създадоха изкуствените националисти след 1989 г., и самите те имитираха национал-сопциализъм към края на комунистическото робство.
54
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кърджали е само формално в България и всички говорят туррски език, гледат турска тв и гласуват за Ердоган
53
18
 
16
 
! Отговори
Anti-communist преди 6 години
Абе, ***, ако беше на власт дали щеше толкова да знаеш? Да сме питали Ердоан. Ти на Ердоан чая не можеш да му сервираш. Мизийска приватизаторке.
52
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Константинопол е Български! Всичко над 50 км от Константинопол е Българско ""......................Когато един човек или народ не е зает с нещо градивно ... той се топи, става пушечно месо във война и накрая изчезва.Не харесвам комунистите, нито путинска русия, но бойковата стабилност ми прилича на гниене
51
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НинчеЕлаа и си вземиииЕелаа и си вземиии обещетенията!