Депутати със замразени заплати... Евтин популизъм, скочиха от ГЕРБ

Искането й за орязване на привилегии било опит за реваншизъм
Обновена: 19 апр 2018 14:07 | 19 апр 2018 10:50, Камелия Цветанова
93
Депутати със замразени заплати... Евтин популизъм, скочиха от ГЕРБ
Снимка: архив, БулФото

Червената шефка Корнелия Нинова ядоса мнозинството в парламента със заявката си, че БСП ще орязва привилегиите на депутатите.

Според Спас Гърневски, който изрази позицията на парламентарната група на ГЕРБ, изказването на соцлидерката е евтин популизъм.

Още по темата

Нинова обяви в първия работен ден на Народното събрание след дългата ваканция, че трябва да се сложи таван на депутатското възнаграждение, както и да се съкратят почивките на избраниците.

"Кой българин, освен политическия елит, работи на заплата, зависеща от средната заплата. Ние ще си вдигаме всеки път заплатата, защо? Колко българи почиват над 70 дни? 240 са", отбеляза Нинова в декларация от името на БСП.

Според правилника на Народното събрание, депутатите получават 3 пъти средната заплата на работещите в обществения сектор през последния месец на изтеклото тримесечие и имат няколко ваканции – за Коледа, за Великден и лятна, която е през целия месец август.

Според Гърневски обаче искането на левицата е само заради опитите за реваншизъм спрямо управляващите. "Не разбрахте ли, че времената на шикалкавенето тука има-тука няма приключиха", отсече депутатът.

Той допълни, че Корнелия Нинова недвусмислено е загатнала, че партията ѝ ще следва продължаващата вече една година конфронтационна и реваншистка политика спрямо легитимното българско правителство.

"Тя дори не направи плахи опити да се разграничи от безспорните успехи на управляващата партия ГЕРБ и нейните коалиционни партньори и във вътрешен, и в международен аспект. Нямаше как да е иначе, защото след всичките й рухнали опити за създаване на напрежение и дестабилизация в обществото с фалшиви новини, интриги и незабравените прийоми за охулване и компрометиране на противника, би се превърнала в посмешище. Вътрешният и международният авторитет на управляващите и особено този на премиера Борисов, са безспорни", каза Гърневски.

Той припомни, че в 41-ото НС мнозинството от ГЕРБ в парламента наложи мораторуим върху нарастването на заплатите на депутатите, който обаче не беше продължен от следващия парламент, в който мнозинството беше на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това на БСП може да е евтин популизъм, но това на ГЕРБ е твърде скъп популизъм...
86
0
 
3
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
85
0
 
10
 
! Отговори
65 годишен- инж преди 6 години
До Герб : това не е популизъм цветанов , с вас съм бил от 2009г. до днес. бсп ви наспъпи по болното за всички българи място каквото и да приказваш все няма да се приеме от народа за който много говорите от негово име. Защо получавате толкова пари които вие си гласувате и сега не искате да ги отстъпите. 3600лв заплата , участие в комисии в работно време умножени с к=1,2 които нищо не решават , безочетни пари в размер на 75% от заплатата ,при неявяване на работа получават 900лв/м , 70 дни от
84
0
 
5
 
! Отговори
бай ганьо преди 6 години
HA DA VIDIM GERB I ATAKA SEGA. TEZI HRANTUNCI I BEZDELNICI NE ZASLUJAVAT I 1000 LV. BOIKOO. GUBI6 PFZICII VE4E=
83
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ше е евтин популизъм - депутатите хич не са ни евтини! Депутатите са ни направо златни!
82
0
 
16
 
! Отговори
Даола преди 6 години
За какви успехи на ГЕРБ може да става дума след продължаващото от 2009 / с някои прекъсвания и игрички на оставки/търкаляне из министерските кресла, щом България днес е най-бедната страна в Европа.
81
1
 
15
 
! Отговори
Заместител преди 6 години
Спас замести Антон Тодоров в мазната пропаганда на ГЕРБ и в слугинажа си. Спас е във всяка партия на власт. Спас е бил комунист с възхвала на комунизма и на БКП в стихове модел 'спас'. Спас е отвратителен и затова сега брани големите заплати на депутатите.
80
1
 
12
 
! Отговори
Спасе смотан преди 6 години
Ти си по по-скъпия популизъм, нали, подлого на всяка партия на власт? Вие сте популисти, че се държите са привилегиите като кърлежи и викате, че ви е полагат! *** скапан си, Спасе, *** си
79
0
 
14
 
! Отговори
naco преди 6 години
Това било ПОПУЛИЗЪМ и то ЕВТИН,ПОПУЛИЗЪМ било и "Белене",КТБ, "Обществените поръчки","Санирането", "Оградата","Събирането" на ДДС, "Работата" на НАП..........и т.н.,а ПЕНСИИТЕ 80 евро,ЗАПЛАТИТЕ 200 евро,БЯСНАТА КОРУПЦИЯ,ЗАСПАЛОТО ПРАВОСЪДИЕ е РЕАЛНОСТ!? Така ли е другари-господа УПРАВЛЯВАЩИ???? НАРОДЕ????
78
0
 
9
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
В Германия е още по-безотговорно. Новият вътрешен министър назначи 8 (осем) нови секретари, немският парламент е безбожно надут с нови парламентаристи, които на всеки 4 години си гласуват увеличение на т.н. "диети", които са техните заплати. Това се съобщава във всеки градски вестник с няколко изречения. А германците на могат за отменят този "закон", защото той е формулиран така, че депутатите сами определят размера на "диетите" си.
77
0
 
15
 
! Отговори
Честен преди 6 години
Тия лакомници наистина трябва да се пратят в кланица. Ояли се като шопари и докато не ни оглозгат до кокал няма да мирясат.Точете и се приготвяйте .........
76
0
 
20
 
! Отговори
водач на МПС преди 6 години
Подкрепям ! Тия толкова са алчни, че от алчност са забравили що е туй човещина ! Спомнете си за телефоните ВЕРТУ - как алчните гербаджии хукнаха да присвояват... Щом е на АВАНТА, по - големи авантаджии от тях НЕМА !!! Потънали в лукс и в охолство, за НАРОДА изобщо не мислят, важното е тяхното да не се губи !
75
0
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
240 народни представители! Вижте им заплатите, боже, боже! Огромна бройка хрантутници, които са нищонеправещи, а какви пари взимат, какви привилегии ползват. То затова е голямото натистане да са "на бюро". Призлява ми като се зададат избори - лъжи, демагогия, популизъм, PR-измишльотини, украсени така, че лесно да манипулират "мат`ряла", "електората"... Отдавна не гласувам, защото не желая моят глас да осигури "живот с капела" на същите тия продажници и лъжци. Спешна редукция на броя им на 120.
74
10
 
0
 
! Отговори
От Германия преди 6 години
Аз пък си мисля следното: Колкото по-малки са заплатите на депутатите толкова по калпави хора ще се съгласяват да стават депутати и толкова повече ще крадат. Аз например никога не бих се съгласил да стана депутат за 3,500 лева заплата. Не ме бива в кражбите. А това означава от сегашните 11,000 евро заплата в Германия да се съглася на 2,000 евро заплата в България с рещу което цял народ да ме плюе и споменава майка ми. Не, мерси.
73
2
 
18
 
! Отговори
Подкрепям преди 6 години
Мразя Нинова, но повече мразя крадящите от мен и оядени депутати. Така, че- ПОДКРЕПЯМ! И ПРОДЪЛЖАВАМ ДА Я МРАЗЯ!
72
0
 
18
 
! Отговори
Ванката преди 6 години
Така им е удобно, затова е популизъм. Просто е малка крачка към справедливост. Но гербаджиите се имат за богопомазани и няма да се лишат от "заслужените" привилегии.
71
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ са една крадлива мафия, да направят минималната заплата 1000 лева или да се махат!!!
70
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахахах, ГЕРБ НЕПУСКА КОКАЛА СУДЖУКА Е СКЪП !!!
69
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност наистина Е популизим, защото БСП също управляваше не малко по тези правила. Но макар, популизъм - съвсем радващо е това нещо. НСИ "вдига" средната заплата по незнайно какви критерии. Тези редовно не ходят на работа, въпреки огромните си почивки и командировки. Пак казвам - популизъм е защото те не го направиха, когато можеха. А че е нещо, което трябва да стане, е повече от ясно. Отсъствие от парламент без основателна причина, не трябва само да се наказва с глоба, а с отстраняване.
68
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко българи почиват над 70 дни? 240 са"Браво Нинче така те искам и аз съм за ако трябва и протест да се организира почиват си