Сидеров след визитата в Крим: Мост сме между ЕС и Русия

Крим не е окупиран, там имаше референдум, заяви лидерът на "Атака"
23 апр 2018 18:50, Красимир Ангелов
169
Сидеров след визитата в Крим: Мост сме между ЕС и Русия
Снимка: Булфото

В момента, по време на европредседателството ни, България има уникалния шанс да бъде мост между Русия и ЕС, обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред БНР. Това стана след визитата му с още трима представители на партията на големия международен икономически форум в Ялта, Крим.

По думите на Сидеров, Меркел, която досега е била сред изпълнителните по отношение на санкциите срещу Москва, вече ще говори за излизане на Германия от санкциите.

"Това е обръщане на политиката на евродържавата-лидер в Европа – Германия. Ако Меркел предприеме такива стъпки, ние също ще бъдем доста по-освободени да действаме. И тогава вече може да се отиде към още по-бързо реализиране на някои проекти, които бяха спрени", подчерта Сидеров, цитиран от пресцентъра на партията си.

По отношение на критиките защо представителите на "Атака" били в Крим, Сидеров заяви: "Крим не е окупиран, там имаше референдум. Хората пожелаха да бъдат в Руската федерация, включително нашите сънародници българите, които са около 5000 човека. Не само не е окупиран, нито анексиран, но Крим в момента се развива интензивно, има строителство навсякъде, има видими промени от 2014 г., когато бях за последен път там".

По време на посещинието си лидерът на "Атака" се е срещнал с главата на Крим Сергей Аксъонов, като двамата са обсъдили възможностите за търговия. Според Сидеров това е нещо, от което България има нужда, защото имаме западащи фирми, поради липса на пазар.

"Пътувахме до там два дни, защото в момента пътят до Крим е много сложен. Всъщност, през морето ние имаме 45-50 минути, ако има пряка въздушна линия. Както беше открита наскоро линия до Одеса, защо не се направи същото и до Ялта. Това категорично ще усили възможностите за икономика", смята патриотът.

Той посочи още, че близо 5000 българи не могат да получат виза за България, защото в паспорта им има код, който показва, че те са от Крим. "Това е безумно, ще поставя въпроса в парламента към външната министърка как може да се промени", подчерта още Сидеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
ръждясали мозъци преди 1 година
В момента селяни като Русия въртят политики за сплашване на по-малките, за да ни използват като роби по света...Вместо да се отпуснем и да живеем, искат да ни стресират и подчинят още повече...
119
3
 
6
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
"Любовта" на Русия към "славянството" проличава най-добре в България и Украйна- две тлъсти "сьомги",които руската мечка иска да изяде и половината вече ги е изяла!
118
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров от Украйна иде,за Русия говори- не мога да го разбере човек.
117
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво му е умното да наблъскаш гарнизон навътре във вража територия дето нито можеш го снабди нито евакуйра абе руска работа само ги намрази 40 милионен народ
116
3
 
5
 
! Отговори
Веселин Василев преди 5 години
Ясно е защо взеха Крим за да могат да контролират акаваторията на Черно море стратегически погледнато е умен ход иначе НАТО се разширяваше с бясна скорост а това е важен ход за федерацията както и в Сирия , та относно Крим сега вече се обезмисля американска база в Украйна. С ракетите Бастион , С-400 и Искандер там вече не е благоприятно за западняците , целта на запада е да се доближат най-близко до територията на Руската Федерация с цел да се разположи противоркетна установка
115
8
 
11
 
! Отговори
Ако тоз в прав преди 5 години
Мостът трябва да бъде взривен!Само така ще спрем надтъплението на новия Хитлер към Европа!!
114
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим не е руски пък населението е основно пределници от 50 и 70 години на 20 век Факт
113
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бая беден край без вода и с режим на тока нищо чудно че е намалял с 25 процента като население от как се домъкнаха рашките .те нащи там не случайно искат бг паспорт
112
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналото лято бях в Крим. Цените са като в България . Има баби който продават домати. Плажовете им са малки. Хората са бели, живеят добре. Винаги ще има недоволни. Гледам на нещата безпристрастно и виждам че живеят по добре с Русия от колкото с Украйна.
111
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че отоманската империя е била *** била е че русия е била още по голяма *** също е факт .Те на времето не случайно са казвали .Ко неможе в Българската то тогаз в Австриската империя
110
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако дирник като сидеров е лицето на русия то определението московска *** е твърде меко
109
14
 
14
 
! Отговори
Болен преди 5 години
Сидеров е най- отявлевния руски слуга. Наговорил един куп глупости,които шепата умопомрачени русофили ще тръбят!
108
10
 
5
 
! Отговори
истината преди 5 години
До ТУРСКА ПРОВИНЦИЯ,Я по-добре да се върнем при султана! Чака ни благоденствие! Стига ежби помежду ни!Кой султан си мрази раята?
107
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЗАЩО СА ТОГАВА САНКЦИИТЕ, ТОЙ ПОТВЪРДИ ЧЕ ВЕЖЛИВИТЕ СА ПРОСТО ПРОПАГАНДНА ФАНТАЗИЯ, ТАКА ЛИ, НЕ МИ Е ЯСНО КОЙ ГРЕШИ- ДАЛИ ОТ ИЗТОК ИЛИ ОТ ЗАПАД, А ДЕ....
106
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по-отвратителен от Болен.
105
9
 
17
 
! Отговори
Волен-руска подлога преди 5 години
Сидеров е гъзолизец храбър. Браво Сидеров продължавай да лижеш руския ботуш на Путин и да унижаваш България...
104
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя вместо да е в психиатрията управлява държавата. Е няма как да не сме на последно место в ЕС. И още ще падаме в разлома между Русия и ЕС.
103
9
 
15
 
! Отговори
Болен преди 5 години
Мост сме: наведени към ЕС и надупе*ни към Русия!
102
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Възмутен съм!!!Станали сме за смях и срам - шепа народ и педя земя да ни затрият!
101
1
 
8
 
! Отговори
съветски подлоги преди 5 години
До елате ни вижтеЕПОПЕЯ НА ЗАБРАВЕНИТЕ........................