Седем чаши вода за по-продуктивен ден

Дехидратацията може да доведе до умора, главоболие, раздразнителност
Спонсорирано съдържание | Обновена: 12 окт 2016 15:38 | 11 окт 2016 09:43, Екип на Dnes.bg
Седем чаши вода за по-продуктивен ден

Не оставяй днешната работа за утре – бъди ефективен днес. Можеш да бъдеш по-продуктивен, ако следваш едно просто правило: пий повече вода по време на работния ден.

Редовната хидратация допринася за твоето добро здравословно състояние, позитивно настроение и устойчивост на стрес. Освен това, водата може да ти помогне да останеш фокусиран върху задачите си през целия ден и да постигаш целите си с лекота.

Ако си от хората, които водят динамичен начин на живот, вероятно ти е позната следната ситуация: денят ти преминава на бързи обороти, докато се справяш с всички ангажименти, задачи, телефонни разговори и срещи... Пропускаш закуската, обядът ти е на крак, а към 4 часа следобед осъзнаваш, че дори не си имал време да пиеш вода. Чувстваш се изморен и непродуктивен, а кафето е единственото ти спасение. Не забравяй да добавиш към него чаша вода, която ще ти помогне да компенсираш загубата на течности в организма.

Седем чаши вода за по-продуктивен ден

Близо 75% от човешкото тяло е съставено от вода. Организмът ти се нуждае от поне 7 чаши вода в рамките на работния ден (или близо 1,5 л), за да се чувства хидратиран. Редовният прием на течности е залог за добро настроение, енергия и сили за нови победи.

Не забравяй, че дехидратацията може да доведе до редица негативни последици като умора, главоболие, раздразнителност, променливо настроение и др. Всички тези фактори могат да се отразят на професионалното ти представяне и да понижат ефективността ти в офиса.

За да бъдеш по-продуктивен, започни да пиеш 7 чаши вода всеки ден и сам ще се убедиш в ползите от добрата хидратация на работното място. За да върви работата по вода!


Още по темата: водадехидратация
Още от

Спонсорирани публикации