Рокади из Белия дом: Контролиран хаос или здраво объркване?

Антъни Скарамучи постави нов рекорд – само 10 дни на поста
1 авг 2017 20:15,
15
Рокади из Белия дом: Контролиран хаос или здраво объркване?
Снимка: архив Reuters

Новият началник на канцеларията на Белия дом Джон Кели наложи твърдо своя авторитет още в първия си работен ден, като каза, че ще въведе военна дисциплина в Западното крило и илюстрира намерението си с уволняването на бомбастичния директор за връзките с обществеността Антъни Скарамучи, пише в. "Ню Йорк таймс".

Още по темата

Скарамучи бе отстранен от поста си само 10 дни след като бе назначен и стана седмият човек на ръководна длъжност в администрацията, който си отива за последните шест месеца, отбеляза в. "Уолстрийт джърнъл". Това стана с "благословията" на президента и неговото семейство само дни след разговор с репортер на сп. "Ню Йоркър", в който Скарамучи отправи груба тирада срещу други членове на президентския екип, включително предшественика на Кели, Райнс Прибъс, и главния стратег на Белия дом Стивън Банън, посочи "Ню Йорк таймс".

Тръмп нае Скарамучи, виждайки в него другото си аз, което ще се бори за него така свирепо, както други не са правили. Само че "Муч" бързо стигна прекалено далеч, дори според представите на президент, който обича да тества границите на политическото и социално благоприличие, отбелязва БТА.

Скоро след като бе назначен, стана ясно, че Скарамучи няма да е незаменим играч в администрацията, а по-скоро преходна фигура, създала възможност за Тръмп, дъщеря му Иванка и зет му Джаред Къшнър да разчистят Белия дом от кадрите, от които изтича информация и които не са смятани за достатъчно предани на каузата, пише "Ню Йорк таймс". Говорителят Шон Спайсър напусна още в деня, в който Скарамучи бе назначен, а Прибъс подаде оставка малко след като Скарамучи го обвини, че издава информации на пресата.

Още не е ясно дали новият шеф на канцеларията Кели ще успее да обуздае склонността на президента към разрушаване на йерархични структури и подклаждане на вражди сред служителите си, упоритото му желание сам да отправя послания през социалните мрежи по начини, които често подкопават стратегическото планиране на неговите помощници, пише в. "Вашингтон пост".

Влизането на Кели в Белия дом е сигнал, че Тръмп е решил се довери на човек, който според него има авторитета и опита да бъде твърд лидер в Белия дом, където има конкуриращи се властови центрове, допълва "Вашингтон пост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ и ЕС са в икономическа,финансова,политическа ,конституционна кризи и като следствие и социални кризи! Обама и Тръмп са американските Горбачов и Елцин,!През гугъла: 1."Правда о развале СССР: как Горбачев послал Ельцина в Беловежскую Пущу (полная версия)" 2. "Это не покажут ТВ. Страшный заговор и обман. Предателей раскрыла Умалатова."
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TRYMP E SLAB PREZIDENT NEE DOBRE RABOTATA
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсата на ясни критерии при избор на екип води до хаос и уволнения!
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СтажантътПърво русият клоун назначи цялата си фамилия на държавна работа, но дори и тя го подведе и сътвори немалко гафове. Назначавайки някого и уволнявайки го след десетина дни говори, че изобщо не го бива в подбора на хора! В крайна сметка е един бездарен клоун и не става за президент!
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9И с още по-големи букви да пишеш, това не променя факта, че в момента Америка има един от най-слабите си и най-некадърни президенти. Дори Бойко на неговия фон изпъква с някои предимства!
4
0
 
18
 
! Отговори
хм преди 6 години
Основната разлика с Елцин е че Тръмп никога не е бил политик. Докато Елцин беше стара и капризна номенклатура.
3
0
 
18
 
! Отговори
Стажантът преди 6 години
е защо, Тръмп ги разбира тези неща с уволненията. В крайна сметка това е неговия екип и има право да работи според предствите. А и е нормална, след като не е бил досега политика, да му трябва време да се ориентира в екипа си. Така че нормално, нищо особено. Медиите да имат близалка....
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"няма връзка с реалността" .... напротив има абсолютна представа и е единственият президент който не се потопи в корумпираното блато както направиха много преди него. Дано успее да направи нещо защото без никакви съмнения борбата е на живот и смърт.
1
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какви логики и обяснения търсите? Тръмп е просто психопат и няма връзка с реалността. В два часа може да има 3 различни мнения по един и същ въпрос и да обвини 4 диши, че му пречат... На крива ракета....