Dream Theater идват на 29 юли

Концертът ще бъде в столичната зала "Фестивална"
Обновена: 11 мар 2014 14:16 | 10 мар 2014 10:37, Александър Попов
8
Dream Theater идват на 29 юли
Снимка: СМЕ

Една от най-значимите рок банди в света - Dream Theater, ще пристигнат у нас за концерт на 29 юли по покана на София Мюзик Ентърпрайсис. Той ще бъде в столичната зала "Фестивална". Бандата в състав Джон Петручи, Джон Миунг, Джеймс Лабри, Джордан Рудес и Майк Манджини се слави с едни от най-запомнящите се изпълнения на живо.

Те ще акостират в Европа след турне в Северна и Южна Америка, като една от спирките ще бъде в София. Турът е в подкрепа на новия им албум Dream Theater.

Последният им проект излезе през септември 2013 г., като бележи нова глава в историята на групата. Той е първият написан и записан с участието на барабаниста Майк Манджини (присъединил се към бандата през 2010 г.), който участва изцяло в творческия процес. Манджини години наред държи рекорда за най-бърз барабанист в света с 1203 удара в минута.

Прогресив метъл групата е създадена през 1985, но с името Majesty от Джон Петручи, Джон Миунг и Майк Портной. След няколко промени в съставa тримата основатели остават заедно, а към тях се присъединяват Джеймс Лабри и Джордан Рудес. През септември 2010 г. Майк Портной напуска групата.

През 2012 г. Dream Theater получава своята първа номинация за Грами в категорията за най-добро хард рок/ метъл изпълнение за On The Backs Of Angels. Песента е първата от 11-ия им студиен албум A Dramatic Turn Of Events, който дебютира в топ 10 в класациите на 14 държави, включително и в САЩ, където заема 8-ма позиция в Billboard Top 200 Album Chart. 

Билетите за концерта им у нас на 29 юли ще бъдат на цени 60, 70 и 80 лева. Продажбата им стартира на 14 март, петък, като през първата седмица ще бъдат с 10% отстъпка. Те ще могат да бъдат закупени в мрежата и онлайн на ticketpro.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз бях сега 01.02 на тяхен концерт в Франкфурд и като сравня как беше тука ...няма място за сравнение звукът!Беше просто беупречно почти като на запис!За разлика от това което беше тука преди някоя година.....Е наща публика пък е стократно по-дора там бяха тоталн дървета.
5
0
 
1
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
до 4Не знам дали е по-лошо... За мен е едно и също... Като се сетя колко омазан беше звука на концерта на Blind Guardian преди време, не храня големи надежди за подобрение...
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До тцЪФестивална не е чак толкова зле. По-лошо щеше да е да ги набутат в Хр. Ботев :)
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я да преслушам новия им албум, че още не съм го чувал :)))Майк Портной беше животно, нямам съмнения, че пича на негово място също е дзвер!Иначе, все още може да се измисли по-добра зала, дано разумът надделе.
2
1
 
14
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Що във "Фестивална" бе! Да пуснеш Dream Theater в тоя гълъбарник е също толкова голямо престъпление, колкото да направиш концерт на Symphony X до летището! Дано да го преместят в някоя по-нормална зала.
1
1
 
20
 
! Отговори
10010 преди 10 години
Невероятна група! Определено не за всеки, много добри са, особено последният албум!Добре дошли отново в България!Това мисля, че ще им е трето идване.