Санкциите на ЕС срещу руската Централна банка влязоха в сила

Всички нейни активи ще бъдат замразени
28 фев 2022 08:27, Елка Василева
39
Санкциите на ЕС срещу руската Централна банка влязоха в сила
Снимка: архив, БГНЕС

Санкциите на ЕС срещу руската Централна банка влязоха в сила рано тази сутрин. Това е посочено в Официалния вестник на ЕС, предаде ДПА.

Санкциите включват забрана за трансакции с руски финансови институции, посочи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Всички активи на банката в ЕС също ще бъдат замразени в опит да бъде блокирано финансирането на войната на Русия срещу Украйна, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
2
 
! Отговори
Генералът преди 2 години
Истината е, че владо путин тотално подцени своите възможности и възможностите на своите врагове. Изходът за него е само един, бял флаг и безусловна капитулация.
33
4
 
6
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Карибската криза от 1962 година я предизвикаха САЩ с разполагането на ядрени ракети в Турция, Великобритания и Италия. В отговор на действията на САЩ се започва разполагането на ракети в Куба. Крайният резултат е премахването на американските ракети от Турция и на съветските от Куба. Сега историята се повтаря. САЩ разполагат ракети около Русия, но челата преля с намерението да разположат ракети и е Украйна, което е на 500 км от Москва.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32 ето прочети тук доста е интересно и може да се преведе на български, да не стане накрая ясно, че американците и руснаците задкулисно разиграха кубинска криза номер 2 и си направиха *** с целия свят, с това изключване на Русия от SWIFT уж ей така за санкции
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според Австриски журналист ЦРУ използва специална програма за следене, която събира данни от всички транзакции в SWIFT системата. Ако това в вярно, направо им изписаха вежди на руснаците. An Austrian journalist claims that the unspecified CIA mass surveillance program involves bulk data from SWIFT, the financial network, which regularly sends datasets to the Treasury, which apparently passes them onto the CIA.https://fm4.orf.at/stories/3022116/ Има и превод на български
30
4
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 31 преди 2 години
"Защото войните на САЩ имат смисъл и крайния резултат е добро за човечетвото, за ралика от Джуджето, което така и не си начеса крастата, ама сега ще я начеше, спокойно."- - - Пълни тр о лски глупости. Всяка война се водиединствено в интерес на управляващите надържавата, която я води. Сегашната война е САЩ - Русия, а Украйна е за измиване на ръце. Лакомията на САЩ е още по-опасна, т.к. тази държава води войни непрекъснато вече от век и все на чужда територия, заграбвайки безогледно чужди ресурси
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да имаме наистина обективна информация, следва да се посочат точно кои банки излизат от СУИФТ системата. Защото въобще не са всички, а това е важно. Много хора и фирми от ЕС, вкл. България, имат финансови взаимоотношения с руски компании /това е животът, не вестникарско съчинение в черно-бяло/. И това е важно. Тук се спуска само повърхностна и често пъти фалшива информация. Затова и хората не вярват вече масово в новините. С ковид пландемията разумните хора окончателно спряха да се доверяват.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото войните на САЩ имат смисъл и крайния резултат е добро за човечетвото, за ралика от Джуджето, което така и не си начеса крастата, ама сега ще я начеше, спокойно.
27
7
 
3
 
! Отговори
www преди 2 години
На фона на тежката криза в Европа, и още по-тежката в България, някакъв мало- умник закачил снимка на Борисов с нарисуваното шкафче. Няма полза! Хората знаят колко добре се живееше при Борисов и каква мизерия настъпи само след година. Пътници сте! Никакви монтажи на снимки и картинки няма да Ви помогнат!
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ЕС не наложи санкции за войните на САЩ срещу други държави? След Втората световна война 81% от войните по света ги започва САЩ. Защо няма санкции за САЩ като най-голямият световен агресор?
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно защо е цензурирано едно от оръжията, с които САЩ унищожаваха огромни райони във Виетнам?! Вместо истината, какво да пиша, че САЩ са пускали цветя и бонбонки ли от самолетите си?
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро в Украйна ще започнат гладни бунтове в големите градове. Отлагането на мира от Зеленски не може да продължи твърде много!
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ успя да накара ЕС да обяви война на Русия, от която ще спечели само САЩ.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма война, а само военна операция. Ако имаше война, щеше да има мащабно нападение с всякакви оръжия, а такова няма. Война имаше когато САЩ нападна Япония с атомни бомби или когато САЩ атакуваше с *** огромни територии с мирно население във Виетнам.
21
6
 
7
 
! Отговори
Атаман Сирко преди 2 години
На кой му пука за създанията от блатото! Върху азиатската тор избуя отровната душица на блатното гномче и се превърна зла безполова вещица!
20
3
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Краят на глобализацията и глобалната кражба.
19
6
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Няма такава държава Украйна.Справка ООН.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Било война, еми не е война и като напада суверенна държава какво очаква, сега като е икономически неграмотен и опиянен е време малко да отрезнее и да направи още една среща с олигарсите и някои специалисти които не ги е страх да му кажат истината и точно какво следва за РУсия ако продължи с безумието си.
17
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези санкции са равносилни на обявяване на война. Сега Русия ще трябва да се защити от тази война срещу нея. Дали тези дето говорят за санкции разбират какво направиха?
16
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези санкции са равносилни на обявяване на война. Сега Русия ще трябва да се защити от тази война срещу нея. Дали тези дето говорят за данкции
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо всичките тия "пакети санкции" можека да им пратят Кокорчо и Лореалчо да им занули икономиката и да се чувстват виновни на всичкото отгоре.