Руски Олигарх: Санкциите на Запада няма да спрат Путин

Михаил Фридман казва, че никой не би говорил с него срещу войната
17 мар 2022 16:38, Нели Христова
134
Руски Олигарх: Санкциите на Запада няма да спрат Путин
Снимка: БГНЕС

Един от най-богатите олигарси в Русия е на мнение, че санкциите няма да попречат на Владимир Путин да продължи с инвазията си в Украйна, предупреждавайки Запада, че не успява да разбере как работи властта в Москва.

Михаил Фридман, собственик на Alpha Bank, каза пред Bloomberg, че опитът да се принудят руските олигарси да окажат натиск върху Путин е нереалистична цел.

"Ако хората, които отговарят в ЕС, смятат, че заради санкциите, бих могъл да се обърна към Путин и да му кажа да спре войната и това ще сработи, тогава се страхувам, че всички сме в голяма беда", каза Фридман.

"Това означава, че тези, които вземат това решение, не знаят как работи Русия. И това е опасно за бъдещето."

Фридман, който беше санкциониран от Обединеното кралство и ЕС, каза, че е малко вероятно някой в ​​орбитата на Путин да обсъжда прекратяването на войната с него.

"Разстоянието на властта между Путин и всеки друг е като разстоянието между Земята и Космоса", каза Фридман. "Да кажеш каквото и да било на Путин срещу войната, за който и да е, би било нещо като самоубийство."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
4
 
! Отговори
До 102 преди 2 години
Мале, че си зле с историята. Тебе не те е освобождавала Москва, а Украйна. Турция е атакувана от украински батальон. Така, че твоите освободители са Украйна. Реално те освобождават България от 500г робство. Ако не вярваш чети история.
111
0
 
9
 
! Отговори
До Фридман преди 2 години
Ами свалете го. Както го довлякохте, така го и свалете. Аме не искате, защото той ви харизва несметните богатства на Русия и вие да богатеете. А и защо никой не смее да говори с Путин против войната. Нещо май няма демокрация? Тук в "гнилата Европа" всеки русофоб може да се изкаже без никакви последствия. Според Фридман по-добре е да умрат хиляди, но тези мекерета да си запазят милиардите. Нещо санкциите май ви бръкнаха там дето слънце не огрява
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЛамятаПусни си как се вдига българския флаг пред централата на НАТО през 1994 г. и го виж.
109
0
 
3
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 2 години
КГБ -ки номера . Изкарват го чудовище че взима всички решения сам и т. н. а то не е така .Ако изгледате интервюто със Сергей Пугачев ще разберете какъв е Путин .Той го определя като безинициативен, даже мързелив и като човек който не обича да си налага мнението . Моето мнение е че там ястребите са други но ние никога няма да узнаем истината . Но ако е така да не се е хващал на хорото.
108
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трепери за паричките си , че не може да си изтегли дори за една пирожка.
107
10
 
14
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Свърши. Няма балами. Ресурси от Русия, евтина работна ръка от Китай и наш тарикат западняка с демократичните си ценности да отиде и да сложи емблемата на Мерцедес и да прибере най-големият пай. От едната страна ресурсните държави Русия, Китай, Индия, Иран, ОАЕ, Саудитска Арабия, цяла Африка и Южна Америка, а от другата страна тарикатите с демократичните си ценности. И който издържи на глада. Горко за България
106
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не го жаля. Парите не ги е изкарал с 8ч труд на конвейра за лади.
105
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То като в казармата. Заради един *** всички да са зле. Плюя на ***, самозабравил се парашутист.
104
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е. С луди не се преговаря. Николай Калашников е решил проблема с такива отдавна.
103
2
 
13
 
! Отговори
6666 преди 2 години
Като чуя руски олигарх, руски дисидент, руска звезда търся в гугъл. Все от един етнос.
102
9
 
22
 
! Отговори
ДАВАЙ ПУТИН преди 2 години
Путинчооо жалко ако те махнат от власт скоро. Ще е добре да ти гледаме сеира наречен ВЕЛИКИЯТ ДИКТ АТОР като по филма на Чарли Чаплин. Вършиш глупости - никой не смее да ти противоречи. Путично ти си трагикокомедия. Жалко за своите и другите хора които претрепа. Но то когато човек е пси хо пат мъчи себе си и околните.
101
1
 
1
 
! Отговори
До 88 преди 2 години
Нарочно съм го написал така да не ме триятА ти си затвори задн.ите части че засм.ардяТръгнал той курсове по френски да ми проповядва
100
5
 
14
 
! Отговори
Star преди 2 години
Защо хора като Тръмп ги определят като бизнесмени,и електората ги издига чак до Президент,а такива като обкръжението на Путин и държавите с пост-комунистически режим ги наричат ,,олигарси'? Какво е ,,олигарх''? Това е човек близък на тоталитарната власт,за по кратко наречена ,,режим'',на които е дадено правото да правят бизнес в интерес на власта.Такива хора конкуренция не търпят.Конкуренцеята я примахват чрез натиск от полиция и прукоратура,и ако не успеят тогава чрез убийство.Какт в България.
99
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опааа,сега я втасахме,САЩианци искат от нас да предоставим ракетите С300 на Украйна.
98
20
 
13
 
! Отговори
Мале преди 2 години
На мен ако ми дадете автомат да се сражавам срещу нашата майка освободителка първо ще разстрелян всички политици който са дали съгласие срещу Русия и президента също защото той главния да помисли какво прави защото ще му свърши бързо живота.гадове с гадове дупедавци не ги е срам да плуят Русия смърт на капиталистите в Европа
97
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американски олигарси няма - има милиардери, натрупали богатство не защото са близки до властта. Една част са измислили иновация и са успели да я продават добре, други са проявили находчивост. Нямат нищо общо с нашето Гу_ци, дръндарския хидролог или Божков, които са просто измамници и крадци, да не кажа и по-силни думи.
96
17
 
11
 
! Отговори
Майко преди 2 години
А сега де .олгархи Ст вие българските медии Украйна трябва да е изравнена с земята заради предателство и фашизъм да живей Путин смърт на американските завойоеатели ако българските политици обевяват война срещу Русия на първа линия ще сложим предателите Радев и всички депутатите който са гласували войната срещу Русия първо тях да отрепът защото са ***
95
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До KromТи си глупав и по вписванията те определям и под 18 годишен, не четеш история и не те интересува геополитика
94
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГлебТези дето ахкате по американският модел, чели ли сте библията, знаете ли че широкият път е път към, айде, няма да ви отварям очите, кльопайте си американският модел, хахаха
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГлебАмерикански модел.., какво е това, я обясни, че нещо не мога да го разбера.