Москва обеща адекватен отговор за изгонените дипломати от София

Русия го оценява като поредната провокация на България
Обновена: 22 мар 2022 12:33 | 22 мар 2022 12:33, Елка Василева
132
Москва обеща адекватен отговор за изгонените дипломати от София
Снимка: архив, БГНЕС

Експулсирането на 10 руски дипломати от посолството в София ще получи адекватен отговор. Това заявиха за БНР от руското министерство на външните работи.

Още по темата
От руското министерство на външните работи определят решението на София като безпрецедентен по мащабите си демарш. От ведомството напомнят, че това е осмият поред от 2019 г. случай на експулсиране на руски дипломати от България. А също и че съответните действия на българските власти се предприемат под измислен предлог.

В позицията се подчертава, че „демаршът се вписва органично в нагнетяваната от натовските страни и Евросъюза истерия във връзка със специалната военна операция на Русия за защита на мирното население на Донбас, за демилитаризация и за денацификация на Украйна“.

„Оценяваме това като поредна провокация и опит на България да се отличи в западното съревнование за бързо разрушаване на отношенията с Русия, без мисъл за последиците, националните интереси и очакванията на собствения народ”, посочват още от руското външно министерство.

В същото време от ведомството изразяват благодарност към многобройните български граждани, които „запазват имунитета си срещу антируската пропаганда, разбират същността на случващото се и на всеослушание заявяват несъгласието си с подобна недалновидна политика“.     
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събаряйте вече грозния паметник на окупатора в центъра на София
105
1
 
0
 
! Отговори
Джонсън преди 2 години
До Горд нато Пудел По време на С.Стамболов изгониха руски дипломати и през балканските войни загубихме едно трета от териториите, всички съседи ни нападнаха и орязаха, въпреки че цар беше западняк Кобурготски германец с англосанксонско потекло. Русия ни гледаше отстрани тъпотията
104
2
 
7
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
Това с изгонването беше акция в чест на посещението на афроа'мериканеца. Така се засвидетелствува вярност от сателит. Сега и Русия ще изгони десет наши дипломати. Едва ли някой е очаквал нещо друго.
103
15
 
6
 
! Отговори
Чипът преди 2 години
Те да се благодарят ,че не сме обесили шпионите. Бункерния злобен лилипут пръска лиги до несвяст
102
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ са ни наредили да изгоним сега 10 руски дипломата и управляващите в България послушно изпълняват заповедта. Утре ще ни наредят да изгоним 20 руски дипломата и пак ще им изпълнят заповедта. Каквото САЩ заповяда на България, се изпълнява без възражения.
101
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тази провокация от българска страна, плачем да ни се случи същото, каквото става в Украйна.
100
19
 
11
 
! Отговори
лично мнение преди 2 години
Точно така. руски разузнавачи не са нужни на България. И това не е никаква провокация от наша страна. Не бих искала след някое време да ми се случи същото, като в Украйна. Затова - разузнавачите вън. А тази "благодарност" не се отнася до мен.
99
8
 
15
 
! Отговори
Рони преди 2 години
Истината е от Бога. Защо не казват за извращенията на Азов, защо сега пуснаха затворниците да безчинстват, наемници от цял свят сега се бият там. Нали Запада искал мир. Но истината се знае, въпреки, че старателно я криете. Русия не е виновна. Кажете за оранжежата революция през 2014
98
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да вземат да го затварят това посолство вече.Бълва само заплахи и щуротии.Наистина време е руснаците вкл.и тези по Черноморието да спрат да се чувстват у дома си в България.Все пак са чужденци.
97
3
 
19
 
! Отговори
Горд нато Пудел преди 2 години
Поже в какви продажни времена живеем!
96
20
 
11
 
! Отговори
Удриииииии преди 2 години
СССР 2.0 да си ги прибере всичките. И без това никаква файда от тях - само вредят.
95
11
 
30
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Като оставим на страна политическия компонент и подчинението пред едно посолство изгонването на 10 руски дипломани е свидетелство за незрялост и аматьорщина в дипломацията,от която после ще страдат всички!С такава дилетантщина нищо добро не може да се очаква -разбира се после когато започват да се случват различни неприятни неща е късно да квичим и да питаме ама защо на нас !?
94
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
96 пак Мордор! Абе хора не ви ли е срам? Дъртофелници, изчели една фентази книга от рафта на внуците си и Мордор, оки и т.н. Няма нищо по-смешно от старци, които се правят на младежи. Без значение дали тичкат по моравата или четат тийн фентазита. Не се подмладявате така мили ми старци, ставате за посмешище!
93
6
 
26
 
! Отговори
не е нормално преди 2 години
До rendeto Аз съм на 84 и никога не съм бил русофил!Имал съм много контакти с руснаци,и изобщо не ги харесвам!Русофилите и фобите не са проблем!Проблем е надупения манталитет на българина!От там идва всичко!
92
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
90 рендето, *** да поживееш малко в ужбина и сам ще станеш като старичките хора. С много илюзии за запада живеете мили мои сънародници. Никой никого не носи на ръце, никъде. Спрете да бъдете нечии ***, както източни, така и западни. Пак ще го кажа, всички шпиони вън! Но не само руски. Защото ние от руските се пазим, но от другите не. А точно другите ще ни продадат за стотинки. Само вижте пропагандата им към какво ни тласка и ще разберете. Всички шпиони вън!
91
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната е конвенционална... Руснаците са обречени в такъв вид бойни действия и нищо не могат да "смажат" ... Срещу себе си имат 400 хиляди въоръжени украинци пръснати из цяла Украйна на малки отряди...
90
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БЪЛГАРКА Кога за последно си бил в България, руско тр0л4е?
89
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гоненето на дипломати не е най-красивият начин. Правим сметка колко дипломати и колко персонал ни трябват в Русия, съкращаваме останалите и съобщаваме на Захарова, че искаме изравняване на бройката.
88
11
 
11
 
! Отговори
странно преди 2 години
До сега Русия десет пъти да е смазала Украйна!А не го прави!Играят си на преговори,деца и старци загиват!Тия хора нещо ни играят!
87
23
 
18
 
! Отговори
на преди 2 години
Всички русофили да се купи еднопосочен билет за Мордор, ако ще и половин България да са... На диктатора му трябва пушечно месо в Украйна.