Ердоган иска нови преговори с Путин за Запорожската АЕЦ

Турският президент планира телефонен разговор с руския лидер
22 авг 2022 11:14, Петя Славова
28
Ердоган иска нови преговори с Путин за Запорожската АЕЦ
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган планира телефонен разговор с руския лидер Владимир Путин тази седмица, като се очаква да бъдат обсъдени ситуацията в атомната електроцентрала в Запорожие и украинската криза, съобщи дипломатически източник пред РИА Новости.

Още по темата
По-рано Ердоган заяви, че възнамерява да обсъди с Путин резултатите от разговорите си със Зеленски и генералния секретар на ООН Антониу Гутериш в Лвов, както и да поиска от руския лидер да предприеме конкретни мерки за разрешаване на ситуацията в атомната електроцентрала в Запорожие, предава БГНЕС.

"Да, такива разговори се очакват тази седмица. Темите бяха предварително изложени от г-н президента. Сред тях са ситуацията в Запорожската АЕЦ и като цяло разрешаването на самата украинска криза. Турция продължава да играе ролята си на справедлив посредник в този конфликт, тъй като е единствената страна, която е спечелила доверието и на двете страни", заяви събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
13
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Русия ще спре реакторите. Това ще е резултата. А когато украинскарта армия бъде изтласкана на разстояние, от което да не може да обстрелва АЕЦ, пак ще ги пуснат.
25
1
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Не хвалебствия за Сила са нужни сега, а истински МИРОТВОРЦИ!!! НЕ ГИ ВИЖДАМ!
24
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мисля, че ще постигне нещо. Особено след като Зеления е само пионка изпълняваща американските заповеди да обстрелва централата.
23
8
 
3
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Разпраят ,чи лъчивътъ болест фащала най напред меките китки ! Ко тва е верну да а гърмът таа цинтрала та Авропата са изчисти от тях !
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган обърка конците в Украина. Сега ще звъни на Путин, ама Вовката може и да не му вдигне )))
21
9
 
8
 
! Отговори
факт преди 1 година
ердоган иска да вкара турция в ЕС . показва се като миротворец но целта му е турското знаме да се развява във всяка държава която е била в турската империя , което не много отдавна той заяви .
20
17
 
7
 
! Отговори
А ТАК, преди 1 година
НАХОКАЙ ДЖУДЖЕТО, ДА МУ ДЪРЖИ ВЛАГА...
19
3
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 година
АПОКАЛИПТИК ! АКО ( боже опази) ГРЪМНЕ АЕЦ ЗАПОРОЖИЕ ,ОТВОРРЕТЕ ДНЕС БГ И СЛУШАЙТЕ ИНСТРУКЦИИТЕ НА БАЙ ВИ SS. !!! СЕГА ВЕРНО ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ ВСЯКАКВИ ПИПОНАРИ ДЕТО ЩЕ РАЗТЯГАТ ЛОКУМИ НО ВИЕ САМИ ЩЕ ПРЕЦЕНИТЕ ! ТОЛКОЗ !!!!
18
3
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 година
Според едно древно писание лъчевата болест е описана като болестта която отделя месото от костите !
17
3
 
16
 
! Отговори
SS преди 1 година
АПОКАЛИПТИК ! НИТО ВЛАСТИТЕ,НИТО НАСЕЛЕНИЕТО В БГ Е ПОДГОТВЕННО ЗА ПОДОБНА КАТАСТРОФА АКО (пази боже)ГРЪМНЕ АЕЦ ЗАПОРОЖИЕ !
16
15
 
1
 
! Отговори
черния преди 1 година
Какво я бавят тая централа?!? Да я взривяват и после няма да има никакъв проблем да се ползват термоядрени ракети, тъй като и без това всичко ще е заразено завинаги!
15
2
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 година
АПОКАЛИПТИК ! ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО ГРЪМНЕ АЕЦ ЗАПОРОЖИЕ ? МИСЛЕТЕ ОТСЕГА НАКЪДЕ ЩЕ БЯГАТЕ КАТО ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЛАН ЗА ЕВАКУАЦИЯ ?
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган заяви, че възнамерява да докладва на Президента Путин за резултатите от разговорите си със Зеленски и генералния секретар на ООН Антониу Гутериш в Лвов, както и какви конкретни мерки за разрешаване на ситуацията в атомната електроцентрала в Запорожие е поискал от Зе-клоуна.
13
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сбъркал е адреса. Трябва да си преговаря със Зеленски, защото неговите хора обстрелват централата. Или по-скоро с Байдън, защото централния щаб на тази война е във Вашингтон. Сякаш не го знае, ми се прави на улав.
12
7
 
22
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Какво си усвоил? България на кой стан тъче? На нито един. Хем няма газ, хем няма еврозона и Шенген. На нито един. От два стола, на земята. Рурската външна политика се прави от потомствени дипломати. А не от лелички от Павликени.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Императора" и " Султана " добре се разбират :)
10
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типично по турски да тече на два стана много жалко че и в България сме го усвойли тоя занаят за 500 години Когато нямаш точна и ясна позиция ставаш тарикат двуличник лицемер и губиш уважение
9
4
 
9
 
! Отговори
А кой праща преди 1 година
дронове на орКрайна?
8
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какви преговори с Путин? Трябва преговори със Зеленски, който обстрелва АЕЦ-а...
7
8
 
19
 
! Отговори
Osman Gazi преди 1 година
Турция е световна сила. Тя действа самостоятелно без да се консултира с този и онзи. На света има 4-5 държави, които си го позволяват - САЩ, Русия, Израел, донякъде ЮК. Това е. Останалото е пълнеж и нечий колониален придатък. За да си Турция трябват история, самочувствие и топки. Не става само с пари, нито само с ядене, както беше в една реклама.