Студено и ветровито. Температурите се понижават

На места ще има дъжд, който може да премине в сняг
23 дек 2019 07:30, Петя Славова
2
Студено и ветровито. Температурите се понижават
Снимка: БТА

Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен и силен, и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще е променлива, често значителна и след обяд на много места в България отново ще превалява дъжд. Максималните температури ще са от 7 до 9 градуса в Северозападна България, до 13-15 градуса - в източните райони от страната, където преди обяд все още ще духа умерен южен вятър.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна и в следобедните часове, главно по южното крайбрежие, ще превали дъжд. Ще духа умерен южен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са между 12 и 15 градуса. Температурата на морската вода ще е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще духа силен, по високите и открити части - бурен, вятър от запад. Ще бъде предимно облачно и на много места ще превалява сняг, под около 1600 метра валежите ще са от дъжд. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и ще се понижи още. Във вторник, 24 декември, и в сряда, 25 декември, ще продължи да духа умерен и силен вятър от запад-северозапад, като и температурите ще се понижат още. На места, повече през първия ден, ще има превалявания от дъжд, предимно слаби, а в планините и планинските райони ще превалява сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогнозавремевятър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
тестовете с мъгла подадоха че холограмните оръжия не се блокират с мъгла и мръсни токсични газове.Холограмите на предни стъкла продължават да увреждат тежко Въздушния океан и да активират все по страшни аномални зони капсулирани през последните милиони години от природата вкл с ***,скални формации и водни площи
1
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
ot 25 mai 2019 година започнаха меки т6етове за ликвидация на човечеството..Заради нагли престъпници на власт и обемно обсебени от терористи чиновници стотици милиони водачи на автомобили тежко увреждат земята и климата с включени скенери и дигитално холограмни оръжия.Тестове провеждани с мъгла в България доказаха че колкото по гъста е мъглата и повече мръсни остро токсични газове има в нея толкова по слаби са вредите от сканиращи терористични техники инсталирани на автомобили