Пореден абсурд в София: Оживен тротоар се оказа частна собственост

Пешеходци възмутени от знак: "Преминаването забранено"
19 авг 2021 22:08, Петя Славова
20

В столицата част от булевард "Черни връх" се оказа частна собственост. За случая сигнализира жител на квартал "Лозенец", който снимал поставен знак. Той забранява преминаването по тротоара и пътното платно. Оказа се, че причината за появата му е спор между Столичната община и собственикът на имота.

Представители на клиниката, която твърди, че е собственик на терена, от 6 години се опитват да отчуждят територията, но без резултат. А от Столичната община са категорични, че отчуждителната процедура е завършена, имотът е общинска собственост, а поставеният знак е незаконен.

"Притеснява ме дали знакът е законен и дали можем свободно да преминаваме през зоната и колко законен е строежът на бул. "Черни връх". Ако табелата е вярна, дали разрешителното за строеж е валидно", пита Десислава Атанасова, която публикува във Facebook снимката на знака.

Целта на собствениците на клиниката била да привлекат вниманието на отговорните институции, но не и да ограничават столичани. Според съдебно решение Столичната община е осъдена да заплати парично обезщетение за отчуждаване в размер над 17 000 лв. Това обаче още не се е случило, твърди собственикът. В позиция изпратена до Bulgaria ON AIR той твърди, че премахването на знаците от страна на общината е незаконно действие, тъй като имотът все още е негов. А от Столичната община заявиха, че ограничителният знак е незаконен, защото теренът е общинска собственост.

Въпреки ограничителния знак, гражданите преминават необезпокоявани, предава Bulgaria ON AIR.

"Хубава инициатива, радвам се, че хората създават нови знаци. Бих поговорил с този, който е поставил знака, да видим дали можем да стигнем до някакъв компромис. Не усещам, че правя нещо незаконно като минават от тук", коментира преминаващ.

В позицията на собственика на имота пише, че Столичната община не е приключила процедурата за отчуждаване на частния имот.

"Към днешна дата имотът е собственост на юридическото лице, от което е следвало да бъде отчужден. Поставените на тротоара указателни знаци се намират в частен имот и премахването им от страна на служители на Столичната община е акт на увреждане и унищожаване на частна собственост, което е престъпление съгласно Наказателния кодекс", уточнява още собственикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
5
 
! Отговори
xo преди 2 години
Само в Бул-гар-иста-ан:))) Гарантирано! И ако се чудите защо сме в Бул-гар-иста-ан, вижте кои са най провалените държави на Изток ... Афганистан, Таджикистан , Pakistan :)))
14
3
 
0
 
! Отговори
хохо преди 2 години
Само в *** :))) Гарантирано! И ако се чудите защо сме ***, вижте кои са най провалените държави на Изток ... Афганистан, Таджикистан , Pakistan :)))
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един мошеник се надцаква с други мошеници.
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютна национализация на всичко в градовете. Часника вбелене
11
2
 
17
 
! Отговори
Ох преди 2 години
То цялата държава е частна собственост, вие за един тротоар.... ..
10
5
 
23
 
! Отговори
Аре преди 2 години
Редовният номер на Столична община да не плаща нищо за отчуждаване. Тя и цели терени завзема без да плаща.
9
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като ви управляват мафиоти, всичко ще е частно!
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
7Гагабороните знаеме че това умеят само.Те и хората така срамежливо медия са поръчали.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже дьржавните и общинските служители са на кино за копане на пари а частния сектор поне в тази част в това време се разви много бьрзо.И служителите накарали инвеститорите да си строят пьтеките а и зимно време да си чистят. Няма община ще речеш.Няма метачи чистачи а е скьп мястото.И апсурд , тия от мобилните сьбират за паркинг като оси от улици които не чистят.Нито лято нито зима.Нема такава дьржава.
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Столична община да вземе малко да си плаща дълговете, а не да чака хората да си подаряват земята! Чак пък едни 17хил да нямат да платят на човека! И при нас има сумати неотчуждени улици и е пълен батак, а даже си правят устата за зелена зона, което е върха на наглостта при това положение...
5
19
 
9
 
! Отговори
аз ще мина преди 2 години
Този мастит собственик трябва да го турят зад колоните на Министерски съвет и да го отупат като брашнен чувал.
4
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еей, тия от ГЕРБ и трототара са продали.
3
9
 
19
 
! Отговори
ime преди 2 години
Оживен е , но не там . Там е на майната си . Минава по 1 човек на час. И е прав човека , някой от общината иска да гепи едни 17 бона и да се направи на ударен . Като са му отчуждили земята за никви пари , поне да си му ги платят. Баси тарикатите .
2
7
 
13
 
! Отговори
ime преди 2 години
Оживен е , но там . Там е на майната си . Минава по 1 човек на час. И е прав човека , някой от общината иска да гепи едни 17 бона и да се направи на ударен. Като са му отчуждили земята да си му я платят. Баси тарикатите .
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди време едни колибари се сбиха за мястото за паркиране пред вратата на блока. А имаше 2 москвича и 1 жигула... Счупиха си колите, биха се, съдиха се, плащаха глоби и какво ли не. Накрая измряха без коли и сърдити. От КОВОД :))))))))))))))))))))))))))))Та колибарщината още я има! Наблюдавам я сега в Люлин :)))))))))