Ледоход се появи в нашия участък по Дунав

Заради ниското ниво на реката корабоплаването е силно затруднено
Обновена: 8 яну 2017 17:44 | 8 яну 2017 16:44, Анисия Иванова
12
Ледоход се появи в нашия участък по Дунав
Архив: Булфото

Ледоход се появи по Дунав заради продължителните минусови температури и ниското ниво на реката. Това се съобщава на сайта на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав.

Директорът на дирекцията "Речен надзор-Русе" към агенцията "Морска администрация" Иван Жеков обясни, че ледът все още е тънък и не възпрепятства корабоплаването, което се осъществява при зимни условия.

Ако ледоходът се увеличи, корабособствениците и капитаните трябва да потърсят зимни убежища или естествени укрития, за да не пострадат плавателните съдове. Изпратени са предупреждения до всички.

При усложняване на обстановката пристанищните оператори трябва да извадят понтоните от водата или да ги преместят в укрития.

Заради ниското ниво на реката корабоплаването е силно затруднено. В района край Попина към момента фарватерът /плавателният път/ е затворен заради секция - част от сръбски състав, която е заседнала вчера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега бежанците със ски ли ще продължават към голямата Европа?
5
1
 
2
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Аз на снимката ледоход не виждам пък не знам... а да чета нещо, което може да надраска всяко дете, не ми се иска сякаш...
4
4
 
20
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
ЛЕДОХОДА ОТ КЪДЕ СЕ Е ПОЯВИЛ,ДЯДО МРАЗ ЛИ ГО ИЗПРАТИ,ЩОТО НИЕ СИ УНИЩОЖИХМЕ ЦЕЛИЯ РЕЧЕН ФЛОТ,КАРАМЕ В МОМЕНТА НА МАЛКИ МОТОРНИ ЛОДКИ,РЕЧНИЯ ФЛОТ ОТИДЕ ТАМ КЪДЕ ОТИДОХА ЗАВОДИТЕ И ФАБРИКИТЕ В ОТВЪДНОТО.
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Противно на твърденията, че в Русия климатично оръжие не съществува, а България никога не е и чувала за HAARP преди 90-те години на миналия век, това съвсем не е така. Докато страната ни беше в съветската сфера на влияние, някои от най-изтъкнатите български физици участваха в проекта Сура, първообраз на американските климатични оръжия. Всъщност край Нижни Новгрод в Русия все още стои изследователски център с действащ йоносферен нагревател.
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека НАСА да хвърля още космически *** в орбита някой ден ще настане вечна сянка над земното кълбо.
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От глобалното затопляне и реката ще замръзне, важното е че ФАЩ сгънаха едни парички от ЕС за борба с глобалното затопляне реката кучета я яли или пили в случая.