Нанков: Петък, 13-ти – фатален за тапите по морето ни на юг!

Започва изграждането на второ платно в участъка Ахелой-Поморие
4
Нанков: Петък, 13-ти – фатален за тапите по морето ни на юг!
Снимка: МРРБ

През лятото на 2018 г. почиващите на Южното Черноморие ще пътуват по четирилентов път в участъка между Ахелой и Поморие. Регионалният министър Николай Нанков даде начало на изграждането на второто платно на пътя, в който ще бъдат инвестирани близо 21,5 млн. лв. от националния бюджет.
 
"Днес не просто е щастлив ден за тази област, за туризма по нашето Черноморие, но и за цяла България. Днешният петък 13-ти ще бъде фатален за задръстванията и пътнотранспортните произшествия при преминаването между Бургас и Слънчев бряг", заяви той, цитиран от МРРБ.

Според него в рамките на 187 дни и дори по-скоро ще приключи ремонтът на тази отсечка.
Проектът се изпълнява със средства от републиканския бюджет по програма "Ново строителство" на Агенция "Пътна инфраструктура".

Министърът е удовлетворен от обявените от вицепремиера Томислав Дончев усилия за облекчаване на процедурите по обжалвания от гледна точка на държава, общини и инвеститори.

Той даде за пример предвидения за изграждане обходен път на Ахелой и подчерта, че такъв тип процедури трябва да бъдат със съкратени срокове, а тези за изграждането на обектите да са адекватни за качественото им изпълнение. Нанков обясни, че се очаква решение на Върховния административен съд, за да приключи изборът на изпълнител за обекта.

Той посочи, че не може да бъде предвидено кога строителството на пътя между Бургас и Слънчев бряг ще завърши заради отчужденията, които зависят от съдебните процедури.

Началото на реконструирания участък е при 212-ти километър, където ще завъшва бъдещият обходен път на гр. Ахелой, а краят е при 217-ти километър, където ще е началото на обхода на гр. Поморие.

Отсечката не преминава през населени места. В близост до нея е входът на къмпинг "Ахелой". Трасето е в близост до две защитени зони и пресича територията на две защитени зони по "НАТУРА 2000".

След изграждането на второто платно на участъка между Ахелой и Поморие първокласният път Слънчев бряг – Бургас ще бъде с две отделни платна, които ще имат по две ленти за движение.

За изпълнение на мерките, свързани с опазването на околната среда, е предвидено изграждането но водостоци, монтирането на плътна ограда за земноводни и влечуги. Шумозащитни съоръжения от двете страни на пътното платно ще бъдат изградени при къмпинг "Ахелой" и в близост до хотелските комплекси.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: МРРБНиколай Нанков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди ББ 19 години защо никой не го направи този участък ?:) Отговор НЕ искам. Мерси.
3
1
 
8
 
! Отговори
ss преди 6 години
Мдаа и после айде пак на светофара по средата на Ахелой. Мани Мани. Оправиха ни
2
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
съгласен с предния, глупости на търкалета. Проблемът е В Ахелой, а 21 и нещо милиона за двулентов път в равно поле е доста повече от европейската цена за подобни обекти...
1
0
 
13
 
! Отговори
Влад преди 6 години
Чудесно е, че пътя ще бъде разширен, но някой да ми обясни, как точно, ще се свърши с тапите? Трафикът, отново ще минава през града...Докато не се направи обхода на Ахелой задръствания ще има.