"Котките" от Бродуей за първи път в България

Мюзикълът ще бъде представен в НДК следващата година
30 авг 2016 18:00, Александър Попов
4
"Котките" от Бродуей за първи път в България
Снимка: Арт БГ

След дълги години търпеливо очакване от родната публика, най-известният мюзикъл в света ще направи своя дебют на българска земя.

Оригиналният шедьовър от Бродуей "Котките" ще бъде представен за първи път у нас през май на предстоящата 2017 г. в зала 1 на НДК. Поради очаквания огромен интерес към хитовата творба на Андрю Лойд Уебър, са предвидени две дати - 11 и 12 май.

Постановката ще бъде един от централните акценти по случай 35-годишнината на НДК в рамките на пролетния фестивал Салон на изкуствата. Мащабната продукция идва у нас по покана на продуцентска компания "Арт БГ".

От Великобритания ще пристигнат 78 актьора в оригиналния състав на легендарния мюзикъл от Бродуей, като част от 100-членния екип, с който пътуват и 27 сценични работници. Цели 7 камиона ще превозят до София пищния декор, атрактивни костюми и техника на грандиозната продукция.

Билетите ще са в продажба от 1 септември, четвъртък, в мрежата на Eventim на цени от 65 до 125 лева. ВИП местата са оценени на 155 лв.

Първите 300 билета са на промоционална цена с 10 лв. отстъпка от редовната.

"Котките" са представени за първи път в емблематичния за популярния театър квартал Уест Енд в Лондон през далечната 1981 г., а през 1982-ра в същия творчески състав постановката стъпва на Бродуей.

Горещо приветствана едновременно от критиката и публиката, продукцията печели множество награди, между които за най-добър мюзикъл на името на Лорънс Оливие и Toni Awards.

Лондонската постановка се играе 21 поредни години, а тази на Бродуей – 18 години, с което и двете поставят рекорди по дълготрайност и актуалност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Предимството да сме в Европа. Вече идват и при нас.
3
0
 
4
 
! Отговори
Димов преди 7 години
Уважаеми "професионалисти",пишещи това!Преди няколко години поставихме "Котки" в Музикалния театър! Пишете глупости.Игра се успешно доста време. Но вие не сте попадали в театър,всъщност. Как да зтаете такива факти....?!?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво ама не става ясно - от Бродуей ли идват или от Уест Енд. Защото Бродуей със сигурност не е във Великобритания. Да не стане така да броим по стотарка, а накрая да се окаже монголска трупа?
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е това си заслужава много :)