Помните ли Pokémon GO? На фест на играта падна сървъра

Геймъри освиркаха изпълнителния директор, не могли да я играят
24 юли 2017 12:00, Бойчо Попов
7
Помните ли Pokémon GO? На фест на играта падна сървъра
Снимка: архив, Reuters

Първият т. нар. Pokémon GO фестивал, който се състоя през почивните дни в Чикаго, САЩ, се сблъска с толкова много проблеми и трудности, че главният изпълнителен директор на Niantiс - компанията разработчик на играта, Джон Ханке, бе освиркан бурно при излизането си на сцената. По време на неговата изява събралото се множество скандира "Не можем да играем" и "Оправете играта", предава DPA.

Kато цяло събитието в Grant Park в Чикаго изглежда не бе "родено" под щастлива звезда, тъй като много участници, платили вход и билет за 10 долара, са били принудени да чакат няколко часа на дълги опашки на входа. Изданието Game Informer изчислява, че на мястото са се събрали около 20 хил. души. След това започват и проблемите със сървърите и свързаността с Pokémon GO, които са се дължали както на претоварените мобилни мрежи (AT & T, Sprint, Verizon) в парковата територия на града, така и на съвсем претоварените сървъри от Niantic.

И тъй като сървърите на Pokémon GO също се претоварват,  играта се парализира, въпреки че идеята е играчите "да работят заедно в световен мащаб", за да отключат нови нива в битките срещу легендарните покемони. Обратната връзка от играчите в социалните мрежи е силно възмутителна.

Междувременно Niantic се извини на "треньорите" за техническите проблеми. Всички участници, които са купили билет за Pokémon GO Fest, ще имат право на възстановяване на цената, но само покупната цена, а не и допълнителните разходи за пътуването им. В допълнение всички регистрирани участници ще получат легендарната Pokémon Lugia и PokéCoins на стойност 100 долара като обезщетение.

Радиусът на събитието в Чикаго е бил увеличен с около две мили (до понеделник сутринта), но само за хора, които са участвали на фестивала и сканирали QR кода.

Още новини за технологии четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ЧикагосървъриPok233mon GO
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
Ник преди 6 години
Спрях да играя 35 левел, защото отново им бяха оаднали сървърите и не можах да се логна и загубих стрийка.Не познахте за проблемите с играта - проблемите са хакерите, те *** м на играта - пуснах десетки рапорта и един х
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Игра заради която хора скачаха през оградата във военно поделение и бяха стреляни и застреляни(да не казвам и за другите които за кратко време се бяха потрошили)....... а те и фест направили. Разбирам това, че човек трябва да разпуска, но дали с тази игра е начина - не мисля.
4
2
 
9
 
! Отговори
леле преди 6 години
Леле колко некадърно и дезинформативно написана статия! Сървърите на Pokemon Go са в Google и е нямало как да паднат - проблем е имало само с интернета до там, тъй като хората са ползвали мобилния си интернет и мобилните доставчици не са издържавли. Което е проблем на мобилните доставчици, а не на "сървъра" (в реалност става дума за десетки хиляди сървъри).
3
11
 
5
 
! Отговори
хммм преди 6 години
Айде да не се правим на много отворени. Живеем във време когато в метрото всички са заровили глави в телефона си, дори когато пресичаме улицата гледаме в него. Покемон го е игра със страхотен замисъл, поддържаща интереса вече доста време. Има 2 неща които я съсипаха. Първо техническите проблеми свързани със претоварване на сърварите които може да те подлудят ако ти се играе в момента. И две-тъпите нови покемони в поколение 2 което получаваш при редките 10км яйца, глупав ход което доуби играта.
2
3
 
22
 
! Отговори
Flex преди 6 години
Бях в япония и е тотална лудница. Дъжд вали, ама парковете са препълнени и не с хора седнали на пейката да си пият биричка, ами ловят покемони. На плажа дали имаше 10-тина печащи се, останалите гонеха водни покемони, тотална мизерия :D
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бах мама му...Това някой играе ли го още?