Решено: Adobe Flash изчезва след 2020-а

Chrome, Edge и Safari започнаха да блокират Flash и рекламите
Обновена: 26 юли 2017 14:31 | 26 юли 2017 14:30, Екип на Bloomberg
16
Решено: Adobe Flash изчезва след 2020-а
Снимка: Reuters

Американският технологичен концерн Adobe планира най-сетне да се откаже от своята уеб технология Flash веднъж завинаги, пишат Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria

Компанията обяви, че със съзряването на отворени стандарти като HTML5, WebGL и WebAssembly все повече производители интегрират поддръжка за тях в браузърите, което прави допълнителните приставки ненужни. Това е довело до решението да се прекрати поддръжката за Flash. То е било координирано с някои от технологичните партньори на Adobe като Apple, Facebook, Google, Microsoft и Mozilla.

Всичко това се случва, след като през последните години браузърите Chrome, Microsoft Edge и Safari започнаха да блокират Flash и рекламите, базирани на приставката. Създателите на браузърите настояват за ползването на модерни формати, като HTML5 видео, което най-сетне стана широко разпространено.

Като пряко следствие от това Adobe заяви, че до 2020 ще преустанови обновяването и разпространяването на Flash Player . Компанията съветва създателите на съдържание да мигрират сегашните Flash продукти към споменатите отворени формати.

Тъй като редица браншове (като образование, гейминг и видео) разчитат на Flash, Adobe обещава все пак да продължи поддръжката до 2020 за основните операционни системи и браузъри, като пуска редовно поправки на сигурността и запази съвместимостта.

Още новини четете на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: FlashAdobe
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Вов преди 6 години
До web developerДа наистина, нищо не разбирам на JavaScript, а виж ActionScript си беше супер. Абе все едно македонски и български - разлика от земята до небето.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Macromedia Flash, добри времена бяха. Но с CSS3 вече могат да се правят много интересни неща и като включим жаба скрипт и флаша става напълно излишен. А иначе, да живей Ноуд.JS
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой ги е излъгал че хтмл5 не може да бъде досаден. Освен това има ли джаваскрипт има и проблеми. Новите тенденции в трекинга и банерите са толкова напреднали, че вече няма да ги виждате да ви изкачат, но личните ви данни пак ще станат обществени. Джаваскрипт е най голямото зло.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И не ... На никой не му пука :)
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уеуе ... какво ще прави Utre.bg ... като рекламиста им само Flash знае
8
4
 
12
 
! Отговори
Брежнев Л. И. преди 6 години
До до номер 4Предпочитам Mozilla Firefox в Ubuntu среда. И е легално и е официално и е сигурно и желязно и все пак напълно безплатно.А за напреднали може и TOR.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рашките са виновни!
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Лаборатория Касперского" създаде световен безплатен антивирус.
5
31
 
11
 
! Отговори
до номер 4 преди 6 години
Internet Explorer е нелош браузър, а Microsoft Edge, който го замени, е перфектен!Това, че ползвате пиратски софтуер на бутафорни машини не значи, че тези браузъри не са добри!
4
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не Flash ви е виновен, ами пишман аниматорите дето не знаят да програмират, ама тръгнали да правят сайтове и банери на Flash. Интернет експлоудъра на Микрософт е най-голямото зло на интернет.
3
17
 
33
 
! Отговори
web developer преди 6 години
Flash си беше една от най-добре проектираните технологии и последните години го направиха достатъчно бърз, но Ябълките си бяха замислили да го унищожат и това си е. JavaScript си е пълен шит, в стравнение с ActionScript.
2
12
 
39
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
Това трябваше да бъде утрепано още в зародиш ама на - живо е още. Преди около 10г беше ясно че само къса нервите на повечето хора.
1
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз дори не знаех, че още го има...