Медицина и мениджмънт в 6 поколения: Д-р Асен Балтов за рода си

Директорът на Пирогов споделя неразказани фамилни истории
14 яну 2018 07:40,
11

Директорът на "Пирогов" д-р Асен Балтов е наследник на Мильо Тодоров Балтов - революционен деец, който е взел дейно участие в подготовката на Априлското въстание, като е бил член на Стрелчанския революционен комитет и е бил таен куриер между Панагюрския и Врачанския революционен окръг. По време на въстанието е командир на четата от Стрелча, назначен лично от Панайот Волов.

Д-р Балтов е шесто поколение лекар. Той е потомък и на проф. Владимир Алексиев – основоположник на дисциплината "Фармакология и терапевтика" към Медицинския факултет на СУ, д-р Алекси Христов - един от създателите на Александровска болница, д-р Георги Золотович – първият директор на ВМА и създател на Български лекарски съюз.

Като дете д-р Балтов мечтае да обиколи света и заради професията си наистина пътува много. Вярва в честната игра и е достатъчно смел, за да седне на един горещ директорски стол, както и да разкаже фамилната си история пред обектива.

За предшествениците си и за професията д-р Асен Балтов разказва във "Фамилно" по Bulgaria ON AIR тази неделя в 10:30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TIYA OT STRELCAI OKOLNITE SELA ZAPALIHA SELATA OT SREDNA GORA,A TOYA ZAPALI PIROGOV.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Пирогов ще бъде най-добре Балтов и Сопотенски да не работят там.
8
1
 
1
 
! Отговори
Другарят Семашко преди 6 години
Недостойно се получи с уволнението на д-р Сопотенски, др. Балтов!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе щом е назначен от социалистите по време на служебния кабинет на фъркольотчика не ми го хвали. Кадър на бсп за срам на революционерите от рода му! Балтов е вече с прякор Балтиев!
6
0
 
11
 
! Отговори
абсурдистан преди 6 години
Е,затова Нямаме Здравеопозване ! - постовете се раздават по наследство от 70/80г насам , едни и същи фамилии са се уплели като черва и са недосегаеми , медицина в Бг Няма и не се развива ,има само наследствени ,некадърни алчници.Ако си млад и Кадърен ,но нямаш връзки с тях просто нямаш никакъв шанс - затова бягай !
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6 поколения авантаджии.
4
1
 
13
 
! Отговори
д-р Сопотненски преди 6 години
Развали си рахата с моето уволнение,ще го съдя до дупка !
3
2
 
17
 
! Отговори
соф преди 6 години
Опитвате се да му изчистите имиджа му, но няма как да стане, като ни разказвате за предците му. Това, че обича да пътува се знае. Много от колегите му в "Пирогов" работят, за да може той да пътува и това е всеизвестна тайна.
2
0
 
13
 
! Отговори
dk преди 6 години
най -много мразя,когато започнат да се хвалякт с9 потеклото сикато медик трябва да знае ,че всеки индивид е уникален и не повтаря предишнитетака ,че може да носи някои гени ,но това ,не значи,че трябва да получиш нещо само за това ,че си някакъв наследникза примерцарските наследниции5зраждат се ,ако не се попроменят
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе браво на предците му, но колегите му не го щат, защото съсипва "Пирогов"