Дадоха на съд надзирател, внасял GSM-и в затвора

Срещу пари осигурявал и SIM карти, че и зарядни
2
Дадоха на съд надзирател, внасял GSM-и в затвора
Снимка: Булфото, архив

Окръжна прокуратура в Кюстендил предаде на съд надзирателя в Затвора Бобов дол К. Хаджийски за внасяне на неразрешени вещи срещу заплащане в затвора.

Първите сигнали срещу него са започнали още от началото на 2015 г.

Началникът на затворническото учреждение издал заповед за извършване на обиск на надзирателя на 10 ноември миналата година. Тогава в Хаджийски е открита торбичка с мобилен телефон, шест SIM карти, хендсфри, зарядно устройство и пет броя гъвкави реотани за скара, всичко на обща стойност 91 лева.

Хванат от колегите си обвиняемият се опитал да се споразумее с тях за потулване на случая, обаче получил категоричен отказ. Той признал, че взел вещите от майката на осъденен, с когото се познавали от години, като за извършената услуга трябвало да получи 150 лева.

Според свидетелските показания на майката на осъдения, синът й споделил, че е "много скъпо да говори от телефона в затвора".

Поради това я помолил за съдействие да му набави мобилен телефон със SIM карти, както и реотани за препичане на филии хляб.

Инструктирана от сина си жената предала тези вещи на непознат мъж, който я потърсил след известно време, като срещата им се състояла в градинка, близо до блока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Работливко преди 7 години
Господин млад меринджей ☺
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тоя сигурно е протестирал за 20 заплати, 2 месеца отпуск и пенсия на 40 години