Панов иска от ВАС Янева да бъде уволнена

Шефът на ВКС обжалва малкото й наказание
7
Панов иска от ВАС Янева да бъде уволнена
Снимка: БТА, архив

Председателят на ВКС Лозан Панов обжалва пред Върховния административен съд наказанието на бившия председател на СГС Владимира Янева.

Панов иска тя да бъде уволнена, а съдийската колегия я наказа с понижаване в ранг за срок от три години.

Още по темата

Лозан Панов, който е вносител на предложението за наказание на Янева, смята, че доказаните действия и бездействия от нейна страна обуславят уволнението й, съобщиха от ВКС.

Лозан Панов пише до ВАС, че негативното въздействие върху обществото на допуснатите нарушения и накърняването на престижа на съдебната власт изискват буквата и духът на закона да бъдат надлежно приложени. Освен това той посочва, че в решението изцяло липсват мотиви за вида на наказанието.

Като не е осъществила основните си правомощия да ръководи и следи за организацията на работа на Софийския градски съд във всичките й направлени, Янева е допуснала тежки нарушения на задълженията си, смята председателят на ВКС.

Той припомня, че не става въпрос за еднократност, изолираност или инцидентност на допуснати случайни пропуски, а за цялостна неспособност, обективна организационна невъзможност, граничеща с липса на воля за изпълнение на основните функция и задължения на ръководителя да координира, организира и контролира работата на съда.

В жалбата пише, че като последица от поведението на съдия Янева са възникнали редица проблеми, свързани с нерегламентирани и неясни изводи за привилегироване и предубеденост на заместник-председатели, съдии, съдебни помощници и служители, включително страни по дела.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно правилно, а също така да ѝ се потърси и наказателна отговорност!
5
1
 
5
 
! Отговори
ПРАВИ СА преди 7 години
Тази Терористка в Съдебната Система на Република България , Янева , се наказва с намаляване на Заплатата - от 10 000 евро на 40 000 лева, месечно .Това е Истината .
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гарван гарвану око не вади
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА НАШИТЕ ГОЛЕМЦИ НАЙ-ГОЛЯМОТО НАКАЗАНИЕ Е УВОЛНЕНИЕ. НЯМАМ ДУМИ ТА ТЕ СА СИ ЗА ЗАТВОР А НИЕ СИ МЪЛЧИМ И НИ ОМАЙВАТ ,ЧЕ СА ПОЛУЧИЛИ НАКАЗАНИЕ.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Янева трябва да й подсигурят едно място в Сливен, за да гледа небето на порции.
1
0
 
13
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Сега Цецо да я вземе за секретарка...