Кметът на Павел баня с пробация за убит на пътя човек

Жертвата се движила без светлоотразителна жилетка през нощта
26 окт 2016 16:14,
19
Кметът на Павел баня с пробация за убит на пътя човек
Станимир Радевски; Снимка: Монитор

18-месечна пробационна процедура за кмета на община Павел баня Станимир Радевски постанови състав на Старозагорския окръжен съд по наказателно дело за катастрофа със загинал на пътя.

Инцидентът, при който под колелата на градоначалническия джип "Лада Нива" попадна 64-годишният жител на село Виден Георги Георгиев е от 16 ноември 2015 година.

Мъжът е бил прегазен в тъмната част на денонощието, докато бутал велосипеда си по асфалтовия път от курортното градче към родното си село. Само по случайност от тежки наранявания или смърт се разминала внучката му Анка, която го съпровождала. Предницата на джипа отхвърлила тялото встрани, смъртта настъпила за броени минути въпреки пристигналия за отрицателно време екип на ЦСМП – Казанлък.

Още по темата

На мястото липсвали следи от спирачен път, а жертвата не носела светлоотразителна жилетка. В хода на съдебното заседание, което е приминало в условията на съкратена процедура, обвиняемият проявил висока степен на критичност и изцяло поел вината, коментира докладчикът по делото Спасена Драготина.

Направената кръвна проба не констатирала алкохол в кръвта на водача, резултатът обаче за загиналия бил положителен. Радевски, който дълго време е работел в КАТ нямал административни наказания за неразумно шофиране.

За срока на пробацията той няма да има възможност да управлява автомобил, пише "Монитор".

Съдебното решение няма да повлияе за изпълнение на служебните му задължения, категорични са юристите.

Станимир Радевски кара четвърти мандат като кмет на курортната община. Срещу него има висящо производство по член 282 от НК за престъпление по служба, по което беше задържан на 8 февруари 2013 г.  заедно с бизнесмена Теньо Паунов, вече покойник.

Според разследващите кметът ощетил общината с над 803 000 лв., като в периода от 2 август 2004 г. до 10 ноември 2008 г. прехвърлил на Паунов 5 урегулирани поземлени имота, заедно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс в Павел баня, без да има решение на Общинския съвет за това.

След 72-часово задържане Радевски бе освободен срещу парична гаранция от 10 000 лева. След ареста той заяви, че не е виновен и че е действал възоснова на решение на Общинския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
КАТ преди 7 години
До До 1Пешеходците се движат срещу движението, за да виждат приближаващите автомобили.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново върхът справедливостта. Даскал,милиционер, кмет,крадец и накрая за капак убиец. Свързан с кой ли не и *** точката на кой ли не.
8
4
 
7
 
! Отговори
препатил преди 7 години
Моля, който не е изпадал в подобна ситуация да не коментира. Междуселски, тъмен път и ти изскача от храстите един с колело, облечен в черен суичър с качулка. Да пресече платното...аз съм с фарове и той ме вижда, аз не го виждам. Той обаче решил да мине, как да го опазиш... При 60 км в час едва успяхме да реагираме... А по въпроса с жилетката-на пътното платно всеки е длъжен да носи жилетка, дори шофьор, ако слезе от автомобила.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аааа, кмето е невинен бе. Кой се осмели да обвинява кмето.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Старозагорският съд от ИДИЛ ли се ръководи се чудя , че винаги убийците са на свобода !!! Когато убиха Паоло , същият този смешен съд осъди убиеца на 3 години и 4 месеца !!!! Сега и Радев се разминава с пробация , а това е убийство по непрадпезливост ( пази боже )! КРАСИМИР ГЕОРГИЕВ - ТОЙ РЪКОВОДИ СТАРО3АГОРСКИЯТ СЪД ! ТОЙ Е ЧОВЕКЪТ КОЙТО ЯВНО ПОМАГА НА И3ХОДА НА НЯКОИ ДЕЛА ! НЯМА ЛИ ДА СЕ САМОСЕ3ИРА НАЙ-НАКРАЯ КАСАЦИОНИЯТ СЪД И ДА ГО МАХНАТ , ДА ГО РА3СЛЕДВАТ И СЪДЯТ ! МОЖЕ ЛИ ТАКОВА НЕЩО!
5
2
 
6
 
! Отговори
treert преди 7 години
toq kmet ako znaete 4e trezven ne stoi,na kogo gi prikazvat tiq,po tova si li4i kolko e prognila sistemata.pitaite za atamana I alkohonite mu podvizi,kak ne vi e sram ve
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хубаво потърсете пове4е информация за фамилията........не е само това
3
6
 
12
 
! Отговори
pich преди 7 години
Да убиеш човек и .... пробация .... само в ***
2
3
 
19
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Бутащият велосипед е Пешеходец. Пешеходците не са длъжни да носят светлоотразителна жилетка. Извън населено място Пешеходците дето бутат велосипед трябва да се движат възможно най-вдясно по платното за движение, ако няма тротоар или банкет.Това пише в закона и ако пешеходеца ги е спазил, чия е вината?
1
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е защо е осъден, тук не намирам вина на шофьора. Пиян велосипедист без светлини и светоотразители - той си е виновен.