Прокуратурата подхваща случая със заразената кръв в Русе

Разследването е срещу неизвестен извършител за лекарска небрежност
13 дек 2016 14:43, Анисия Иванова
3
Прокуратурата подхваща случая със заразената кръв в Русе
Архив: Reuters

Окръжната прокуратура в Русе е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 123 от НК за проявена лекарска небрежност във връзка с настъпилата смърт на 80-годишния В.А.К., на когото е била прелята заразена с малария кръв. Това съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Разследването е възложено на следовател от окръжния следствен отдел в Окръжната прокуратура-Русе. Предстои извършване на множество следствени действия, между които и изготвяне на експертизи, за установяване на причината за смъртта и евентуална връзка с неправомерно поведение на лекар.

От прокуратурата съобщават, че законен повод за образуване на досъдебното производство е репортаж в телевизионно предаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом прокуратурата я подхваща, значи на края нищо няма да излезе.
2
1
 
1
 
! Отговори
Павел преди 7 години
Деяния 28:28- Защото се видя добре на Светия Дух и на нас да не ви налагаме никакво друго бреме освен следните необходими неща: да се въздържате от ядене на идоложертвено, кръв и удушено, и от блудство; от които, ако се пазите, ще направите добре. Здравейте
1
0
 
5
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Как така срещу неизвестно лице?Че то всички разбраха коя е госпожата и сега е редно да има най-строги санкции срещу нея.