Прокуратурата не се отказа, пак атакува Поничките

Обвинението бе за хулиганство и увреждане на чуждо имущество
11
Прокуратурата не се отказа, пак атакува Поничките
Снимка: Булфото, архив

Врачанската районна прокуратура внесе в Окръжния съд протест срещу произнесената преди няколко дни оправдателна присъда по делото срещу Десислав и Иван Дамянови.

Още по темата

Известните с прякора Поничките братя са обвинени за извършване на хулигански действия с особена дързост и увреждане на чуждо имущество.

Случаят, който доведе до смъртта на18-годишният ученик Тодор Йорданов, е от януари миналата година.

Според прокуратурата тогава на врачанската ул. "Иванка Ботева" Поничките извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, пред свидетели.

Те ругали Тодор Йорданов, били го, като му причинили лека телесна повреда. По този начин те възмутили хората наоколо.

Непосредствено след инцидента, те бяха обвинени за смъртта му, а прокуратурата квалифицира деянието като убийство по непредпазливост. След серия масови граждански протести и намесата на главна прокуратура, деянието беше преквалифицирано като умишлено убийство по хулигански подбуди.

В хода на разследването обаче петорна съдебно-медицинска експертиза доказа, че на Тодор са били нанесени само леки наранявания и причина за смъртта е наследствено сърдечно заболяване.

Безспорно бе доказано и, че момчето е използвало бокс срещу братята.

Затова и обвинението за убийство срещу тях беше снето, а делото - препратено към районния съд.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поничките виновни защото се защитавали,а приятелката невинна макар,че можела да спре каратистчето да се прави на бабаитче.
10
0
 
3
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
Келешчето извадило бокс, прай се на бабаит пред кифлата, ама попаднал на понички.
9
0
 
7
 
! Отговори
пфф преди 7 години
На видеото ясно се вижда че боят е приключил и те се разправят с майката на Тошо когато момчето се свлича. Вие ако искате умишлено да убиете някого, ще спрете ли да го биете за да си поговорите с родата му или ще го биете докато не мърда. Обвинението в предумишлено убииство беше повдигнато под обществен натиск - тоест прокуратурата нарушава основен принцип на правосъдието. Оставки до сега не съм видял.
8
0
 
7
 
! Отговори
Карък преди 7 години
Ще се скъсам от яд! Че не съм на мястото на братята. Честно, ще стана богат, много богат човек от обещетения. От прокуратура ще е най малко. Но всеки сайт наричал ме "поничка", ***, убиец, изверг ... честно, че се скъсам от яд! Става дума за колосални пари!
7
0
 
6
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 7 години
Не, че нещо, но свенливо да попитам - кой ще плаща когато поничките осъдят прокуратурата? Защото натам отиват нещата. Някой когато обвинява, не носи ли отговорност за малоумието си?
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо продължават да раздухват този случай?! Още съвсем в началото за всеки непредубеден беше ясно, че за Тодор, двамата братя не са виновни, а по-скоро е обратното - Тодор ги е нападнал и удрял с бокс.
5
3
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
А ако твоето дете пресича на пешеходна пътека и нервен шофьор започне да му свири и в последствие излезе и го НАПАДНЕ с бокс и го удари няклолко пъти, тогава искаш ли да го вкараме в затвора, защото се е опитало да се защити?
4
6
 
8
 
! Отговори
В затвора, преди 7 години
Да им направят по една дупка на тия Понички...
3
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поничките трябва да бъдат съдени! Те са довели момчето до състояние на стрес от побоя, който са нанесли!Ако вашето дете го бият двама селски бабаити, пак ли ще защитите тях! А това вече се случва все по често особено в училищата!Трябва да има присъда, за назидание!
2
3
 
12
 
! Отговори
www преди 7 години
АМА НИЕ И ПРАВОСЪДИЕ ЛИ ИМАМЕ ????????
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво ревът за тоя талибан ?