Висшият съд в Сърбия отказа да решава за Цветан Василев

Прати екстрадицията му в Апелативния съд да си чака реда
Обновена: 26 юли 2017 17:08 | 26 юли 2017 17:04, Камелия Цветанова
19
Висшият съд в Сърбия отказа да решава за Цветан Василев
Снимка: БТА, архив

Висшият съд в Белград се обяви за некомпетентен да решава по молбата на България за екстрадиция на българския бизнесмен Цветан Василев, срещу когото в София е повдигнато обвинение в областта на организираната престъпност, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Още по темата

Василев се предаде на сръбските правосъдни органи през септември 2014 г. и очаква решението по искането за екстрадиция на свобода, припомня агенцията.

Говорителка на Висшия съд каза за Танюг, че съдът е издал решението, че не е компетентен да решава по молбата на България, на 10 юли и че то може да бъде обжалвано в Апелативния съд в Белград.

Агенцията припомня, че България е издала заповед за арест на Василев още през 2014 г., а Апелативният съд в Белград през април тази година за втори път е отменил решение, с което се одобрява екстрадицията му и е наложил на Висшия съд да повтори процедурата за установяване на предпоставките за неговото предаване на българските власти.

По-рано медиите в Сърбия писаха, че Василев е подал молба за убежище в Сърбия, но няма официално решение по нея.

Василев избяга от България още преди издаването на заповедта за арест. След като се предаде на сръбските власти през септември 2014 г., Висшият съд в Белград не му определи задържане в екстрадиционен арест, а само му забрани да напуска адреса, на който е регистриран в Сърбия, и му отне паспорта. Съдът му наложи и периодично да се явява в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Много интересно! Нещо са се скарали със Бойко и Пеевски и оня си е бил шута! Аз така и не разбрах защо се крие в съседна Сърбия. Не могат ли нашите оттук да му видят сметката? А може би не искат по някаква причина! Може би ще се размирише отвъд океана и в ЕС доста! Да очистиш адвокат като Магнитски е едно, а банкер е съвсем друго!
17
0
 
11
 
! Отговори
Край преди 6 години
А и да не мислите че тоя дето напълни банката с държавните пари - ББорисов не е помагал в обира. Правил го от любов към мустаците на Цв. Василев.
16
0
 
15
 
! Отговори
Край преди 6 години
КТБ беше обир на властта от всички партии с подложните им социолози и телевизии на парите на българите. Българите ако имат воля за живот ще напълнят цяло крило в централния затвор с такива "политици": ББорисов - напълнил банката с държавни пари;ДПеевски - обрал банката заедно с ЦВасилев па и Бареков. И още десетки народни любимци.
15
0
 
9
 
! Отговори
Край преди 6 години
Властта така го иска че да го не дадат. Сърбия щела да преценява дали в България има нормално правосъдие. Какво не е ясно на Сърбия - дали България е член на ЕС. Вучич и ББорисов се срещаха преди месец. Да сте чули Сърбия да се съмнява че България е нормален съсед. Според мен и хора с власт в Сърбия са м заверата ЦВ. Василев да не му се налага да говори пред съд в България за връзките си с Пеевски и с ББорисов.
14
1
 
10
 
! Отговори
Край преди 6 години
Некой наистина ли мисли че като направи престъпление в България може да иде в Белград и да се хили 3 г. на властта в България. Сърбия да не би да не иска да влиза в ЕС или да смята да ни обявява война. Лоша пиеска - то и публиката не верва ама карай. Като си трае.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите скоро ще кажат, че не знаят къде е и ще го обявят за издирване. Заедно с българите от съда ще го търсят. Комедия.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахахах смех закривай све ... нема връщане назад че ни се смее от сръбско човека на цирка тука :)))
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8Заблуден си друже!Бойко, Пеевски и Цаката държат Цветан в Сърбия, защото така им е по удобно!А тук разправят хуморески за пред матряла които съвсем опростява.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе хора толкова ли сте заблудени че мислите че Сърбия държи Василев и не го екстрадира въпреки голямото желание на България??!!Смях! Българските политици и прокуратура не го искат и им е по удобно да е там , защото ако го екстрадират няма какво да го правят и е трябва да се отърват от него,както каза неговия адвокат ще го убият в ареста.Василев знае много и за всички които са замесени в кражбата от КТБ е по добре той да е там и да мълчи.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз пък мисля, че тая работа е като гюленистката история на съседитеедно говорят у нас, съвсем друга е приказката на вън
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да е чул официалните власти в България да настояват пред Сърбия за екстрадация? !Онзи ден жената която Бойко назначи за външен министър беше в Сърбия но въпрос за Цветан Василев който уж откраднал 4,5 млад лева от държавата не се чу! Защо? Защото цялата политическа класа която ни управлява се е облажила от КТБ и не искат да видят Василев в България. А българския народ плати и ще продължава да плаща кражбите на политиците но той си е виновен!
7
0
 
6
 
! Отговори
Войвода от Београд преди 6 години
Море сърбино Василев даваш ли? ..... Глава давам, златната кокошка не давам
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпата фитка Захариева направи 5 официални срещи,вкл. с Мин.Председателя на Сърбия,но явно нищо не е свършила! Или документите които имат сръбските власти сс различават от порнографията тук.
5
2
 
4
 
! Отговори
Димо преди 6 години
Цветан Василев защо е защитен и неразпитан и на свобода. Каквото и да е ставало в тая дупка за мутренски схеми КТБ той е бил отговорен! Ясно че има и други виновни но той е най-отговорен и трябва да си понесе последствията
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да изпрати един камион суджук, пастърма и плескавици на Боко и Цацата и всички обвинения ще отпаднат веднага. Скъперник!
3
1
 
4
 
! Отговори
Джо преди 6 години
Е, хубава работа!!!!!! А кой тогава!!!!?
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбия е корупционна клоака, ще му смучат милионите и като ги привърши ще ни го върнат по живо по здраво.
1
2
 
12
 
! Отговори
Сашо преди 6 години
Фараона няма да поиска да пропее доброволно