Шефът на Софийския затвор хвърли оставка заради Куйович

Румен Петков опетнил името му, почувствал се лично засегнат
19
Шефът на Софийския затвор хвърли оставка заради Куйович
Будимир Куйович. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шефът на Софийския затвор Десислав Трайков съобщи, че напуска поста.

"С днешна дата съм депозирал заявление до министъра на правосъдието да ме освободи от длъжност", каза той, цитиран от Дарик.

Още по темата

Трайков се оплака, че лидерът на АБВ Румен Петков, който е бивш вътрешен министър е опетнил името му, а това не било характерно поведение за политик от подобен ранг.

Преди няколко дни излежаващият присъда за наркоразпространение черногорец Будимир Куйович бе хванат на магистралата с фалшива шофьорска книжка - в деня, в който е излязъл в отпуск от ткритото затворническо общежитие в Казичене.

Според Румен Петков това показва сериозен проблем с правилата в затворите и възможностите, които осъдените получават за трудолюбието си.

Пред Нова тв преди ден Петков нарече Десислав Трайков "Архимед на затворническия труд".

"Пресметнал е, че Будимир Куйович има 2500 изработени дни. Това означава, че за 10-те години, които е излежал, е ползвал около 1500 почивни. Освен това, Трайков има невероятно усещане за доброта. Той казва: Куйович многократно е награждаван за трудовата си дейност", каза Петков.

Според него това говорене на Трайков за Куйович е "грубо погазване на усещането за справедливост, и то с участието на държавата". Според него премиерът би трябвало да уволни Трайков още днес.

"Нито аз съм сменял режима от строг на общ, нито аз съм го направил общежитие от отворен тип", защити се обаче  Трайков.

"Нямам идея какво се е случило в порядъка на 10-15 години назад. Но аз се почувствах лично засегнат, семейството ми също, заяви още шефът на Софийския затвор.

"Бих поканил г-н Петков на теритоята на затвора. И да преценим обстоятелства, каза още Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Маквикар преди 4 години
Пускат го бушон за наркосделка , не е сготвен още в началото! А сега кой му взе парите- руснаците , турците или двете страни на партия? Още по- интересно- кой му даде 200 милиона
15
1
 
1
 
! Отговори
Маквикар преди 4 години
А да спомене някой , че е излязъл от Казичене за наркосделка /за наркосделка от затвора и че на турската граница са му взели едни 200 милиона капаро за Белия прашец? Но по чудо се измъква и го прибират, за да го пазят? Сделка с руснаци , които искат капаро за 200 милиона преди доставката?! Парата в багажника - догоре
14
0
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха преди 4 години
Хвърлил оставка?Вие вярвате ли си?Лично боко му е наредил,и сега се прави на ощипана мома!!!
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече може да бъде назначен за консул в някоя държава, по подобие на Пламен Георгиев, бившият шеф на КПКОНПИ. Причината, "големи", "големи" заслуги за родината ни. Браво Бате. Продължавай така.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Драга, Ками,Знам ,че искаш да си оригинална, но не ти се получава. Оставките не се "хвърлят" а се подават, депозират, одобрават, отхвърлят и ред други неща.Хвърля се *** и не знам защо, ама като гледам все във вашите, журналистически редици пада!Аз, ако съм на оня, Шорош, дето ви плаща, досега д съм ви уволнил до един!
11
0
 
14
 
! Отговори
МВР преди 4 години
До АзЗа неразбралите как работи системата за платежоспособни:1. Следствие, ако имате $ = може да не се съберат доказателства, или да се изгубят в последствие2. Прокуратура, $= безкрайно отлагане докато починат свидетелите, процесуални грешки поради което отпада делото, неправомерни обиски и тн.3. Съд, $= съдията не намира основание за дело, или не намира вина и тн4. Затвор, $= отпуски докато ви мине присъдата, награди и тн.
10
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 4 години
В Българските затвори е пълна анархия! Я сега да видим закони ли нямаме да гарантират НЕсвободата на престъпниците... или някой на висока длъжност си получава ,,странични доходи" ...?
9
0
 
14
 
! Отговори
ченге от миналото преди 4 години
В коридора лампа свети/а под нея часовой/ *** тихо му се моли/ тъмничарю, братко мой/ престори се на заспал/ да прескоча тоз дувар......... стара пандизчийска песен, която е много показателна и актуална все още
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя преди да стане шеф на софийски затвор беше шеф на общежитието в Казичене, там където Куйович има 2500 отработени дни... Да не се прави на неразбрал и НЕвиновен, корумпирана мръснa ГЕРБерска калинка...
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Награждават затворниците за това, че всеки ден са на свобода. Разкри се, че в България за затворниците не съществува наказание "Лишаване от свобода". Съдът ги хваща, затворите ги пускат на свобода през деня, и за свободата им през деня, ги награждават с отпуска на свобода. Къде е затворът? Само за неплатежоспособните.Народът си мисли, че ги наказват. Каква огромна заблуда!
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефа на затвора явно е бил мотивиран по някакъв начин за да защитава така яростно
5
0
 
22
 
! Отговори
брях преди 4 години
Странна работа, 10-те години имат 3650 дни (грубо сметнато), от тея 3650 тоя шмундьо е почивал 1500, разликата е 2150...как точно е изработил 2500 дни, да не е наемал некой да опъва каиша от негово име
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшива шоф.книжка!Осъден за разпространение на наркотици,а го пуснала отпуска от затвора!?Баси държавата!
3
0
 
17
 
! Отговори
akud преди 4 години
Десислав Трайков е румен петков ли ги е виновен че уйович обикаля като шев на затвор и то с фалшива книжка
2
11
 
15
 
! Отговори
Фонтана преди 4 години
Аз също бих поканил Румен Фонтана на територията на затвора, ама за по-дълго. Сигурно има защо да не му дават виза САЩ, там крими контингент не щат.
1
17
 
11
 
! Отговори
Преял Гербав преди 4 години
"Това означава, че за 10-те години, които е излежал, е ползвал около 1500 почивни." ~ Румката ПетковЧакай малко бе румка. Как се ползват 1500 почивни години? Спрете му уискито на тоя...