Гешев: Води се война с прокуратурата, цената ще я платят гражданите

За първи път виждал такъв безпрецедентен натиск върху прокурори
Обновена: 12 дек 2021 21:54 | 12 дек 2021 14:55, Камелия Цветанова
418
Гешев: Води се война с прокуратурата, цената ще я платят гражданите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не става въпрос за война между МВР и прокуратурата, поне от страна на прокуратурата. Води се война срещу прокуратурата. Интерес от тази война имат само престъпниците. Естествен резултат от това е бум на престъпността.
Цената ще я платят българските граждани“, заяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг по повод изнесената информация за натиск от страна на ГДБОП върху наблюдаващи прокурори по производството за аферата „Хемус“.

Още по темата

„За първи път виждам такъв безпрецедентен натиск върху прокурори, и то дами. Днес са те, утре ще са съдиите, вдругиден някой обикновен гражданин, чиято позицията не се харесва на някого“, заяви главният прокурор.
По-рано през деня прокурори от Софийска градска прокуратура съобщиха, че им е указен натиск във връзка с наблюдавано от тях досъдебно производство за изпиране на пари с висок обществен интерес. От изнесената информация стана ясно, че става въпрос за делото за аферата „Хемус“, а натискът е оказан от директорът на ГДБОП Калин Стоянов.

Това не е професионален конфликт, както казва служебният вътрешен министър. Това е незаконен, неправомерен натиск върху магистрати да извършат престъпления срещу правосъдието. Явно някои хора така възприемат върховните европейски стандарти като разделението на властите и върховенството на правото. Независимостта на българските магистрати трябва да бъде отстоявана. Ще работим само в интерес на гражданите и срещу престъпността, всичко останало е за сметка на тези, които го правят“, заяви Иван Гешев.

Заместник главният прокурор Даниела Машева съобщи, че ще сезират за случая редица европейски институции и
посолства.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
0
 
0
 
! Отговори
балканджи Мишо преди 2 години
Значи ако си под 120 кила въобще не можеш да се класираш за позицията на главен прокуратор.И ако имаш някаква съвест пак не можеш, но това се знае отдавна.
267
2
 
0
 
! Отговори
логичен отзвук преди 2 години
Добре де, защо е това тоолкова силно виене и хленчене срещо този велик каскет. Кой има най-голям интерес да се махне последният от предишните управляващи? Кога точно започно "великият вой"? Защо имаше хора които уж са от народа на протест срещу Гешев а сега няма никой излязъл по улиците при положение че има инфлация от 5% ? Нима Гешев толкова пряко и нетърпимо пречи на интересите на "средностатистическия не-платен протестиращ българин" ?
266
1
 
1
 
! Отговори
Pi ar Sevi преди 2 години
Долу ръцете от Каскета. Той е радост за народа и се измъчва от този ''безпрецедентен натиск''. Добре е, че мулти-температурния охладител му помага.
265
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Война с прокуратурата водят престъпници.
264
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 2 години
Гешев, какво ти пука за гражданите? Нали точно тези граждани ти искаха оставката в продължение на месеци и ти стоеше и гледаше тъпo зад прозорците на прокуратурата
263
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Мани ,мани ! Как Шайката ГЕРБ и турмака от Банкя ,с помоща на прокуратурата,ограбиха КТБ и активите и за 7 милиарда ? Мани ,мани !!!
262
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Очевидно и за сляп И колко осъдиха от ,,лежалите 2-3 години ,, и колко плати на ,,лежалите,, България, заради прокуратурата на Шйката ?
261
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 302 Пеевски,Доган ,Домузите ,Ковачки ,ТIM ги разследва нали ?
260
8
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Единственият който се осмели да се разследват олигарси.
259
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка Гешев! Веднага!!!
258
2
 
7
 
! Отговори
Как мисли г-н Гешев? преди 2 години
Дали при при Новото време Брюксел ще предпочете шум.карския наследник Бойкикев за главен прокурор или ще предпочете този, който арестува и прати в затвора червените крадци, т.е. Вас? Помислете по въпроса ми и ще разберете, че напразно се безпокоите за бъдещето на Българската прокуратура. бг-европеец
257
10
 
6
 
! Отговори
Очевидно и за сляп преди 2 години
Нека видим фактите, без лични мнения. Под мандата да Гешев за първи път арестуваха най-големите олигарси и лежаха по 2-3 години в ареста. Очакваха се осъдителни присъди. Арестуваха съветника на Радев за очевиден подкуп. Имаше претърсвания в президенството - показател, че никой не е над закона.С встъпването на Кирчо и Редевата компания освободиха всички олигарси под гаранция. Закриват спец. прокуратурата, която очаквано щеше да издаде осъдителни присъди.Та аз се питам - кой бори корупцията?
256
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н гл.прокурор, вие, лицето Иван Гешев запалихте войната , нареждайки на спец- и военните прокурори, охранявани от въоръжени служители да вземат на абордаж президентството и настроихте всички млади хора срещу себе си, а тази година и целия народ, така че сега ще си получите отговора и никакъв КС и ВСС няма да ви спаси. Насреща ви са всички хора от МС плюс вашият голям "приятел" Бойко Рашков. Специални поздрави от него. PS Той е завършил ЮФ на СУ, а не ВМШ.
255
4
 
15
 
! Отговори
махай се бе преди 2 години
Махай се бе да не плащат гражданите.
254
4
 
13
 
! Отговори
к.п. преди 2 години
Гешев, трепериш ли? Скоро ще се върнеш, там откъдето изпълзя, при твоите преателчета :)))
253
3
 
11
 
! Отговори
Леля Пена преди 2 години
Прави се че не разбира,а може би наистина капацитетеа му не стига,за да разбере??????
252
4
 
10
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Подай си оставката
251
5
 
13
 
! Отговори
до # 289 преди 2 години
Как става тая: след атаката с взлом на Сградата на Президентството вие настроихте срещу себе си президента и младите хора. Сетне премълчахте зверствата на предвожданите от Хаджиев и И.Иванов полицаи. Преди това подслушвахте президента и публикувахте откъси от записаните със СРС разговори в медиите. Работихте не като магистрати, а като полицаи, какъвто реално сте. Всички хора в БГ, партии,бизнесмени с изключение на братята Д. не ви искат и ще ви отстранят от поста,а вие искате дискусия.Go away!
250
14
 
3
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 2 години
Тук един пише , че Гешев бил слуга на режима на Боко Тиквата. Е , от днес е слуга на режима на Зеления чорапогащник !
249
14
 
3
 
! Отговори
Ясноооо ! преди 2 години
Днес стана окончателно ясно , че Фуражков е овладял цялата държава ! Чичко Гешев смирено промълви, че е готов да разботи с Рашков Дамаджаната !!! Значи , край на Прокуратурата ! Свиха му сърмите по някакъв начин и вече няма и да го чуем повече ! Чао , Гешев ! Само дето вдигаше пушилка , че Прокуратурата е независима ! ЗАВИСИМА е , Гешев и ти най-вече ! Чао !