Огромно желание и много мечти: Да играеш тенис в производствено хале

Деца от Дряново с големи успехи, въпреки условията, в които тренират
14 фев 2017 15:10,
4
Огромно желание и много мечти: Да играеш тенис в производствено хале
Снимка: bgonair.bg

Тенисът в момента е може би най-актуалният спорт в България. Манията по Григор Димитров и турнира в София подлудиха страната. Кортовете се пълнят с все повече с деца, които искат да приличат на своя идол.

Лъскави зали, скъпи коли, маркови ракети и екипировка – така обикновено си представяме обстановката, в която тренират децата, поне в столицата. Но дали навсякъде е така?

В Дряново, на 200 км от София, нещата се получават по малко по-различен начин. Но въпреки това резултатите са отлични.

Производствено хале е оборудвано като тенис център. Там тренират децата от Дряново и постигат успехи. Две момчета и две момичета от този град са в Топ 10 на България.

Ентусиастът, заел се със задачата да запали градчето по тениса, е Ивайло Илиев, който вече 8 години прави невъзможното, за да поддържа интереса на децата към този спорт.

"Клубът е основан през 2009 г. Тогава нямаше кортове в града. Регистрирах клуб и в един салон започнахме. Събраха се 20 деца, имаше интерес, и така задвижихме нещата", разказа пред Bulgaria ON AIR треньорът Ивайло Илиев.

Общината също откликнала - изградени са два корта, които са достатъчни през летния сезон, но през зимата проблемът остава.

Така Ивайло разбира, че в района се дават халета под наем. С помощта на родители и спонсори помещението се приспособява с елементарна настилка.

"Първата година беше много студено, но децата имаха голямо желание. Втората година направихме изолация, парно", допълни Илиев.

След 6 години упорита работа се виждат и успехите. Според Ивайло няма проблем в условията, а е важното децата и треньорите им да имат желание. А децата от Дряново не пестят сили и имат големи мечти. Целят се в световния връх и искат да станат добри като Надал, Федерер и Григор Димитров. 

Вижте повече за мечтите, любовта и всеотдайността на децата от Дряново и техния треньор в следващия репортаж:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
8
 
! Отговори
x преди 7 години
ПРЕДИ ОКОЛО 55-60 ГОДИНИ ТРЕНИРАХМЕ ТЕНИС НА КОРТ В РУСКАТА ПАЛАТА НА ПАНАИРА В ПЛОВДИВ.СТУД!!! ОЩЕ МЕ ПОБИВАТ ТРЪПКИ!!! ИЗПОТИШ СЕ И ХАЙДЕ ТЕМПЕРАТУРА И ПРОЧИЕ... ТАКА ЧЕ,НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО!ЖАЛКО Е ОБАЧЕ,ЧЕ СЛЕД 60 ГОДИНИ УСЛОВИЯТА ПАК СА СЪЩИТЕ В ПРОВИНЦИЯТА.В СОФИЯ Е ДРУГА РАБОТА-ВСИЧКИ МИЛИАРДИ ОТИВАТ ТАМ.СКОРО ЩЕ ОПРАЗНИТЕ ДЪЖАВАТА И ВСИЧКИ ЩЕ ДОЙДЕМ В СТОЛИЦАТА!!
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако снимката е актуална, то проблемът е само в осветлението, инъче ако размера отговаря на реално игрище дори е по-добре -> малко като да се учат да плуват в басейн, но ако им се запали страст, после ще намерят нормални тенис кортове.
2
9
 
10
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
аКО се поразмръдат тъй наречените скаути из България ще намерят доста деца талантливи и не само в тениса , а то куцаме във всички видове спортове .Софиянчета не стават за спортисти -много са задоволени и имат други развлечения .
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво. Хубаво е да се популяризира спорта и да се мотивират децата да се занимават със спорт, независимо от трудноститеИначе много жалко, че България заприлича на бразилска фавела, дето само с футбол може да станеш известен и да се измъкнеш от мизерията....