Бащата на Джокович: Той вече е символ на свободния свят

Тенисистът може да получи тригодишна забрана за влизане в Австралия
6 яну 2022 20:07, Нели Христова
290
Бащата на Джокович: Той вече е символ на свободния свят
Снимка: БГНЕС

"От този момент Новак вече е символ и лидер на свободния свят". Това обяви Сърджан Джокович, баща на световния номер 1 в тениса Новак Джокович, който вчера бе спрян от граничните власти на летището в Мелбърн и не бе допуснат да влезе в Австралия.

Служителите на граничен контрол са преценели, че документите, които представя Джокович, не са достатъчни, за да му осигурят медицинско изключение за ваксина срещу Covid-19. Поради това той бе настанен в център за бежанци и мигранти, където ще трябва да изчака до понеделник за решението на съда по жалбата му. "Тази вечер Новак е в австралийски плен, но той никога не е бил по-свободен. От този момент Новак вече е символ и лидер на свободния свят, светът на бедните и онеправдани страни и народи. Тази вечер те може да го вкарат в затвора, утре може да го оковат във вериги, но истината е като вода и винаги намира своя път", коментира Сърджан пред сръбския вестник Телеграф.

Същевременно сръбският президент Александър Вучич и министър-председателката Ана Бърнабич поискаха от властите в Австралия Джокович да бъде преместен във вилата, която е наел за престоя си в Мелбърн, за да може да тренира и да се движи свободно.

Австралийските медии съобщават, че още двама участници в Откритото първенство на Австралия - един играч и един съдия - са били допуснати да влязат в страната с медицинско изключение, тъй като са прекарали коронавируса в последните шест месеца. Тяхната документация е била много по-солидна, докато Джокович е представил становището само на един лекар, което е било на бланка на Тенис Австралия, което е породило съмнения в граничните власти. Те обаче увериха, че ще разследват и другите два случая.

Според закона Джокович може да получи тригодишна забрана да влиза в страната, но надали ще бъде приложена толкова сурова мярка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
0
 
0
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
Ало,Шиби Риби или друго Шиби,заработваш ли добре?Продължавай и гоГосподарите ти,ще те потупат по рамото умнико!
244
1
 
2
 
! Отговори
ДЖОКА, преди 2 години
Свободен си, да си вървиш веднага.... НЕ прави руска и китайска пропаганда... Знаем, че ще ти платят повече от Голям шлем...
243
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кристина *** антиваксърска,,я дай имената на тези умрелу спортисти.Или простси лаеш руска пропаганда
242
3
 
6
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Сетовният номер 1 в тениса,9 кратен шампион на турнира им в Австралия!Този човек е донесъл невъобразими приходи за тенис асоциацията на Австралия,и сега защото е здрав човек,НЕ ВАКСИНИРАН,не бива допуснат в страната,отделен от хората и екипа му,в една стая пазеща я от органите на реда,преместен към настоящия момент в хотел за БЕЖАНЦИ!СРАМ И ПОЗОР!ЗАПОЧВА ДА СТАВА ПЛАШЕЩО ВСИЧКО ТОВА!Свободата на човека се държи на един косъмако се скъса идват лоши времена..
241
2
 
2
 
! Отговори
До 267 хахахахаха преди 2 години
Аахахаха! Какъв евроатлантикоВаксарски защитник ! Сигурно си и един такъв нежен, женствен ! В какъв тон е дамското ти бельо ?
240
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович, символ на бедните. Наравно с Мъск, Гейтс, и други социално слаби.
239
3
 
5
 
! Отговори
хахахахаха преди 2 години
....Исус,новия Спартак,революционер,цяла Сърбия ще се бори с него,арестуван ,тез тотално са изперкали ,хората съвсем ясно казаха ,че на Джокович са му били ясни условията и последствията и може да вземе обратния полет всеки един момент,велик спортист ,но си остава балканец !!!
238
6
 
7
 
! Отговори
сър Алтън Джонев преди 2 години
Не вярвах, че ще го напиша, ама браво на *** Христова! Най-накрая да прочета на български истинската причина - че екипа на Джокович е манипулирал резултати, за да не бъде ваксиниран! Та какъв символ за свобода, какъв свободен свят бе, хора?! Типичен балкански манталитет от топ спортист! Днес четох, че може и да го съдят за манипулиране на тези медицински резултати.
237
3
 
5
 
! Отговори
Статуя преди 2 години
Аде де...,,Символ на свободата"....Ама в Сърбия, Русия, Казахстан, Венецуела, Сирия, Куба.....Има и още.
236
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
джокович - символ на глупостта, арогантността и самозабраватасърбин, сър !
235
2
 
6
 
! Отговори
E! преди 2 години
Е чаааааак пък толкова .... айде малко по скромноАко той олицетворява свободния свят .... тежко ни
234
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. . . преценели. . . български на журналист(ът) *** Христова!
233
5
 
4
 
! Отговори
Копейкин преди 2 години
Моят герой
232
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че е символ на свободния свят! Малко такива примери останаха. Много известни хора не са ваксинирани, но мишкуват. Нали трябва да изглежда по телевизията, че всичко живо е ваксинирано...
231
7
 
22
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Браво НоВак ,ти си символ на свободата.
230
21
 
10
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Хахаха, тоя ще ме умори от смях :) Семейство Джокович вече са символ на гигантското его и простотия... За съжаление към спортния талант.
229
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това изказване е еманация на сръбщината... без конкуренция.
228
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да с мильони е лесно да си свободен, неваксиниран, да правиш каквото ти хареса. Който иска да се ваксинират , все ми е тая, но да не пълнят после болниците и ако ми се наложи заради ковид или друга болест да има места. Тези с ваксини сме си поели отговорността , а другите или да се лекуват с чсйчетата на Мангъров или да си плащат цялото лечение.
227
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диктатурата на демокрацията е новото робство, в пъти по-човеконенавистно от комунизма и фашизма взети заедно. Терор, насилие, арести, както в концентрационните лагери.... Джокович е велик, знае че ще го накажат и могат да прекратят кариерата му, но се изправи срещу терора и диктатът. Хвала друже
226
8
 
21
 
! Отговори
кристина преди 2 години
заради една ваксина, експерименталка, доказано уби повече от 75 спортисти само в рамките на няколко месеца, правителствата полудяха :( разрушиха хармонията и красотата на живота, хвърлиха в смут целия свят.. още повече, Ноле прави тест, че не е болен, няма сополи, температура.. толкова ли не могат да зачетат човешкото му право сам да се разполага с тялото си, да го сложат 2 седмици преди състезанието в карантина и да играе.. безумни ***