Тръмп: Срещу радикалния ислям - като през Студената война

Има опити за налагане на шериата във Флорида и Тексас
17 авг 2016 09:00, Елка Василева
7
Тръмп: Срещу радикалния ислям - като през Студената война
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Републиканският кандидат-президент Доналд Тръмп предлага да се използват същите пропагандни методи в борбата с разпространението на радикалния ислям, които Вашингтон е използвал и по време на Студената война, предаде ТАСС.

В пост във Facebook Тръмп каза, че САЩ са спечелили Студената война, като са изтъквали преимуществото на свободните пазари и негативните страни на комунизма. Според него по същия начин трябва да се действа в борбата с идеологията на радикалния ислям.

Говорейки за тази идеология, Тръмп припомни, че неговият основен съперник - кандидатката за президент на демократите Хилари Клинтън - е получила милиони долари като дарения за основаната от нейния съпруг благотворителна фондация от страна, в която хората с нетрадиционна сексуална ориентация са наказвани със затвор и дори може да им бъде наложено смъртно наказание.

В понеделник ключов сътрудник на Тръмп - генерал-лейтенантът в оставка Майкъл Флин, който е бил и началник на разузнавателното управление на Пентагона, каза, че привържениците на радикалния ислям се опитват да въведат на територията на два американски щата законите на шериата, а именно във Флорида и Тексас.

Същевременно на предизборна проява в Уест Бенд, в щата Уисконсин, Тръмп каза, че ако бъде избран за президент, ще задължи висшите служители в администрацията да подпишат декларация, че няма да приемат да произнасят речи срещу хонорари, които ще им бъдат изплащани от корпорации с регистрирани лобисти в тях или от чужди страни. Ограничението ще е за пет години, след като подписалите декларацията напуснат поста си.

Това отново е критика към Клинтън, която заедно със съпруга си Бил Клинтън прие милиони долари под формата на хонорари срещу произнесени речи, след като двамата напуснаха Белия дом.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трамбовай ги Тръмп . Човешката маса има нужда от уплътнение .
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стискам му палци за успех в борбата срещу УЖАСА на 21 век НЕОКОНИТЕ !
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръм това, Тръмп онова...медиите не са те когато са гладни...или настъпени...
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Студената война не беше спечелена от никого и даже май още продължава и дори вече не е 'студена'. Ако предлага същите методи значи се надява да постигне същия ефект и същия резултат - пълни циониски джобове и бедни държави
1
0
 
11
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Турския конституционен съд отмени, още през Юли, забраната за секс с малки деца! Цитат: "Сексът с дванадесет годишни не винаги може да е сексуално насилие."