Повдигнаха обвинения на Рахами заради взривовете в Ню Йорк и Ню Джърси

В дневника си той обещавал да накаже със смърт потисниците
Обновена: 21 сеп 2016 11:02 | 21 сеп 2016 11:02, Елка Василева
3
Повдигнаха обвинения на Рахами заради взривовете в Ню Йорк и Ню Джърси
Снимка: Reuters

Федералната прокуратура в САЩ повдигна четири обвинения на натурализирания американец от афганистански произход Ахмад Хан Рахами, включително за използване на оръжия за масово унищожение и извършване на бомбен атентат на обществено място, предаде Ройтерс.

Прокуратурата съобщи, че 28-годишният Рахами си е водил дневник, в който е възхвалявал Осама бин Ладен, мозъка на нападенията от 11 септември 2001 г., и е обвинявал американското правителство за убийствата на ислямистки бойци в Афганистан, Ирак, Сирия и Палестина. В дневника той е обещавал, че ще накаже със смърт потисниците и че ще отекне тътен на бомби по улиците на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Експлозията на самоделното взривно устройство в събота в Манхатън в Ню Йорк е ранила 31 души, а не 29, както се съобщаваше досега, уточни прокуратурата, цитирана от ТАСС. Сред ранените има и чужденец, британски гражданин.

Подозира се, че Рахами стои освен зад експлозията в Ню Йорк, и зад тази в Ню Джърси, при която не пострада никой.

Рахами е в болница, тъй като беше ранен при престрелка с полицията по време на задържането му, припомня АП.

Разследването е показало, че той е купил компонентите за взривните устройства онлайн и е записал видео, на което взривява експлозив в задния двор на къщата си.

В миналото Рахами е имал проблеми със закона. През 2014 г. е бил разследван за намушкване на един от братята си. Тогава съдебно жури отказало да го обвини въпреки предупрежденията на полицията, че Рахами може да представлява опасност както за себе си, така и за другите.

Стана ясно също, че Рахами е имал дете от своя съученичка, която вчера подаде иск в съда за пълно попечителство над детето.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Калеко преди 7 години
Този навярно неправилно е разбрал ЦРУ-инструкторите си.Ето какъв е резултата , когато ученикът не внимава в час.
1
1
 
6
 
! Отговори
Тръмп преди 7 години
Ето още едно отровно бонбонче извадено от купата с бонбони!!!!