Тръмп обеща да е сдържан в социалните мрежи

Социалните мрежи били с повече власт от парите, похарчени от опонентите му
13 ное 2016 08:08, Елка Василева
0
Тръмп обеща да е сдържан в социалните мрежи
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Новоизбраният президент на САЩ обеща да проявява сдържаност в Туитър, след като встъпи в длъжност, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В интервю за предаването "60 минути" по телевизия Си Би Ес, което ще бъде излъчено днес, Тръмп обещава да бъде "много сдържан, ако изобщо го използва".

Тръмп подчерта, че социалните мрежи имат голямо значение. "Уверен съм, че за победата в тези избирателни кампании ми помогна това, че притежавам голяма власт, ако говорим за броя на последователите ми във Фейсбук, Туитър, Инстаграм и други социални мрежи, докато на останалите се наложи да похарчат повече пари за избирателните си кампании", заяви той.

Социалните мрежи притежават по-голяма власт от парите, които са похарчили опонентите му, добави бизнесменът. "Мисля, че в известна степен доказах това", напомни той.

Общо около 28 милиона души следят профилите на новоизбрания президент на САЩ в социалните мрежи, разкри Тръмп. Той окачестви социалните мрежи като средство, което може да се противопостави на "лошите или недостоверни информации в медиите".

По-рано американски медии съобщиха, че съветниците на милиардера са му забранили да пише в Туитър, където има 14 милиона последователи, но информацията беше опровергана от Келиан Конуей, която ръководеше предизборната му кампания, припомня ТАСС.

Някои от най-провокативните коментари по време на изборите бяха публикувани от Тръмп в Туитър, често късно през нощта, отбелязва АП. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари