Обама и Тръмп се договориха да продължи плавният преход

Тръмп: ООН е с огромен потенциал, но не работи на равнището му
29 дек 2016 08:30, Елка Василева
3
Обама и Тръмп се договориха да продължи плавният преход
Барак Обама. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама се обади по телефона на приемника си Доналд Тръмп от Хаваи, където е на почивка със семейството си. От Белия дом определиха разговора като положителен и фокусиран върху осигуряването на плавен и ефективен преход, предаде Асошиейтед прес.

Според говорителя на Белия дом Ерик Шулц Обама и Тръмп са се договорили екипите им да продължат да работят заедно до встъпването в длъжност на новия президент на 20 януари.

След като по-рано през деня разкритикува Обама в Тwitter, Тръмп каза, че двамата са провели чудесен разговор по телефона.

Тръмп писа в Тwitter, че преходът се натъква на пречки от страна на Обама, след като действащият президент изказа мнение, че би победил републиканеца, ако можеше да се кандидатира за трети мандат, припомня ДПА.

Правя всичко възможно да не обръщам внимание на провокативните изявления на президента О. и създаваните от него пречки. Смятах, че преходът ще е плавен, но не е, написа той в социалната мрежа.

На въпрос дали иска САЩ да излязат от ООН Тръмп отговори, че ООН притежава огромен потенциал, но не работи на равнището на този потенциал.

Тръмп съобщи също, че американската телекомуникационна компания Sprint се е ангажирала да върне в САЩ 5000 работни места, изнесени сега в чужбина, но не уточни от кои страни.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя преход толкова плавен, колкото и нашия - вчера ли пуснахте статия как администрацията на Обама се чудела как да попречи на Тръмп да отмени санкциите срещу Русия. А ние се чудим защо нашите тuквoчи правят всичко възможно да лист върху лист да не остане, преди да сдадат властта...
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смятах, че преходът ще е плавен, но не е,.............Очевидно Тръмп не мисли като администрацията на Обама.