Конгресът в САЩ удължи финансирането на кабинета

Решението слага край на парализата на правителството
23 яну 2018 07:41,
2
Конгресът в САЩ удължи финансирането на кабинета
Снимка: Reuters

Сенатът на Конгреса на САЩ гласува удължаване на временното финансиране на правителството  и сложи край на продължилата три дни парализа на федералното правителство, съобщиха информационните агенции.

Решението бе одобрено с 81 на 18 гласа, информира БТА.

Това стана възможно, след като вчера бе постигнат компромис да се приеме временно финансиране и бе гласувано да се прекратят дебатите по въпроса.

Още по темата

Лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл каза, че федералните служби скоро ще заработят в нормален режим, а Сенатът ще започне нелеки преговори по редица въпроси.

Проблемите са свързани главно с разногласия между демократите и републиканците по имиграционната реформа и преди всичко за съдбата на стотици хиляди нелегални имигранти, влезли в САЩ още като деца.

Одобреното днес законодателство ще позволи на федералните служители да бъде платено за трите дни, в които правителството остана без финансиране.

Малко по-късно президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа закона.

Въпреки постигнатия компромис проблемите за имигрантите остава нерешен. Не е получил разрешение и въпросът за отпускането на нови средства за укрепване на сигурността на границите, включително за изграждане на обещаната от Тръмп стена по мексиканската граница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
фед преди 6 години
тръмпе чекай малко да ти напечатаме долари
1
0
 
2
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Пратете Валерката да им построи стена...